Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kpop Idolleri Starbucks'tan Para Mı Alıyor?

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

korede birsuru protesto oldu. hergun haberlerde konusuluyor. bircok kpop idolu desteklerini gosterdi. olay savas ve soykirim. deli gibi takip ettikleri amerikalilar bile protesto ediyorlar bilmemeleri imkansiz. magarada yasamiyorlarsa mumkun gorunmuyor. ayrica sonradan attigim tweetlerde de insanlar soyluyor ve haklilar kpop idolleri normalde asla ama asla marka gostermiyor. korede yasalar cok kati. sponsorluk almalari gerekiyor. ki bu sponsorluklarin grupca olmalarina gerek yok yok bireysel aktivite sonucta. tabii kimseye direkt olarak bunu yapiyor demek hoc degil o yuzden kisisel olafak kimseye saldirmayi hos bulmuyorum ama yine de biraz gorunen koy klavuz istemez durumu var.
Ben aespayı takip ettiğim için söylüyorum bir üye marka anlaşması veya işbirliği yaptıysa bu zaten önceden fanlar tarafından öğreniliyor ve çoğunlukla grupça anlaşma yapıyorlar ortada böyle bir durum yok diğer ünlüleri bilemem bp üyeleri mesela bildiğin ınstaya resmini atmış kahvenin ve evet cidden tüm idollerin mağarada yaşadığını düşünüyorum ama öyle ilkel kötü soğuk bir mağara değil para içinde yüzüyorlar tüm gün tiktokta challenge izliyorlar twiterda fan hesaplarını takip ediyorlar çoğunun kendi ülkesinin haberlerini izlediğini bile sanmıyorum. mesela korede başkanlık seçimi olduğunda bir idol resim çekinirken bir poz yapıyor meğersem o korede ünlü bir siyasetçinin pozuymuş çocuğun haberi yokmuş o sırada gruptan başka üye bunu fark ediyor üyeye durumu açıklıyor üye şok oluyor.Bunu bile bilmiyorlar ve korede türkiye kadar starbucks mı var nereden bilsinler oturup araştırmadılarsa markanın kimse destek verdiğini evet korede protestolar var ama henüz boykot durumda değil işler bu yüzden çoğu idol muhtemelen reklamı kabul etti ama ileride işler ilerlerse pişman olacaklar.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

Abi afedersin ama bu soykırımdan nasıl haberleri olmayabilir. Twittera girmelerine gerek yok 5 dklık bir haber bültenine göz atsalar görürler gayette. Kendi ülkelerine yapılan protestodan nasıl haberleri olmayabilir siz korelileri gerçekten dünyadan kopuk falan mı sanıyorsunuz. Amerika'da, endonezya'da avusturalyada dünya'nın her kıtasında protestolar yapılıyor kimse kusura bakmasın ama haberleri olmadığına beni ikna edemezsiniz. Hadi tamam belki hepsi bunun için paylaşmamıştır ama durup dururken en çok boykot edilen markalardan biriyle paylaşım yapmakta ne bileyim yani
Soykırımdan haberleri yok demedim markanın israil'e destek verdiğinden haberleri yok muhtemelen dedim.Ben de o kadar amerikan magazini takip ediyorum markanın tutumunu ülkemde çıkan olaylar yüzünden öğrendim amerikada protestolar olduğu için değil çünkü marka bazlı protestolardan ziyade sokağa çıkıp protesto yapıyorlar veya ünlüler Biden'e ateşkes çağrısında bulundu.Hangi abdli ünlü çıkıp da şu markaları kullanmayın dedi ünlüleri haricinde de başka dünya gündemi takip ettikleri yok zaten.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

O da imkansız bana göre. Kaç milyon zarar etti starbucks boykottan dolayı. Bu durumdan korelilerin haberi yok mudur sence?
Ben bile şimdi okudum bu kadar zarar ettiklerini onlar nasıl bilsin.Neyse yakında öğrenirler zaten bu twiter yorumlarına bakılırsa olaylar büyüyecek.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Ben aespayı takip ettiğim için söylüyorum bir üye marka anlaşması veya işbirliği yaptıysa bu zaten önceden fanlar tarafından öğreniliyor ve çoğunlukla grupça anlaşma yapıyorlar ortada böyle bir durum yok diğer ünlüleri bilemem bp üyeleri mesela bildiğin ınstaya resmini atmış kahvenin ve evet cidden tüm idollerin mağarada yaşadığını düşünüyorum ama öyle ilkel kötü soğuk bir mağara değil para içinde yüzüyorlar tüm gün tiktokta challenge izliyorlar twiterda fan hesaplarını takip ediyorlar çoğunun kendi ülkesinin haberlerini izlediğini bile sanmıyorum. mesela korede başkanlık seçimi olduğunda bir idol resim çekinirken bir poz yapıyor meğersem o korede ünlü bir siyasetçinin pozuymuş çocuğun haberi yokmuş o sırada gruptan başka üye bunu fark ediyor üyeye durumu açıklıyor üye şok oluyor.Bunu bile bilmiyorlar ve korede türkiye kadar starbucks mı var nereden bilsinler oturup araştırmadılarsa markanın kimse destek verdiğini evet korede protestolar var ama henüz boykot durumda değil işler bu yüzden çoğu idol muhtemelen reklamı kabul etti ama ileride işler ilerlerse pişman olacaklar.
askim sen idolleri de biraz hafife aliyorsun gibi. su siyasi olayinda bircok idol haberdardi hatta o yizden hicbiri peace sign falan yapmiyordu. aliskanliktan yapanlar da hemen kendini duzeltiyordu. ellerine telefon alsalar girdikleri ilk sosyal medyada haberdar olacaklari olaydan bihaber olduklarini da ben pek sanmiyorum. aespa icinse az once twitterda gordum winter ve giselle de olaya dahilmis. tabii kimsenin bunu kasitli yaptigini soyleyemeyiz. bazilari da masumdur tabii. ama bazilari da degil gibi gorunuyor.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

askim sen idolleri de biraz hafife aliyorsun gibi. su siyasi olayinda bircok idol haberdardi hatta o yizden hicbiri peace sign falan yapmiyordu. aliskanliktan yapanlar da hemen kendini duzeltiyordu. ellerine telefon alsalar girdikleri ilk sosyal medyada haberdar olacaklari olaydan bihaber olduklarini da ben pek sanmiyorum. aespa icinse az once twitterda gordum winter ve giselle de olaya dahilmis. tabii kimsenin bunu kasitli yaptigini soyleyemeyiz. bazilari da masumdur tabii. ama bazilari da degil gibi gorunuyor.
Umarım sadece cahillerdir israil'e destek veren bir markanın reklamını yapacak kadar paraya susamamışlardır diyorum.Ben cidden henüz korede markaların boykotu olmadığı için bilmeme ihtimallerini yükskek olduğunu düşünüyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada twitterda karşıma çıktı
Anlaşılan reklam anlaşması alınmış ne diyeyim umarım bir an önce markalar da boykot edilmeye başlanır yoksa çoğunun bu konuda cahil kalacağını düşünüyorum.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Umarım sadece cahillerdir israil'e destek veren bir markanın reklamını yapacak kadar paraya susamamışlardır diyorum.Ben cidden henüz korede markaların boykotu olmadığı için bilmeme ihtimallerini yükskek olduğunu düşünüyorum.

Anlaşılan reklam anlaşması alınmış ne diyeyim umarım bir an önce markalar da boykot edilmeye başlanır yoksa çoğunun bu konuda cahil kalacağını düşünüyorum.
umarim akillarini baslarina alirlar. bej de aespa severim winter icin kac defa aski ilan yaptim burada. bunu gormek beni de uzuyor.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

Valla ben de öyle umuyorum. Aespa stanlediğimi bilmeyen yoktur zaten. Benim için de hayal kırıklığı oldu. Büyük bir tepki alırlarsa marka anlaşmalarına devam etmezler belki ondan da emin değilim tabii
Kediyi severken fazla sevdiler diye bile kızları çok linçlediler bir zahmet bu olayda sesleri çıksın bir işe yarasınlar da idoller uyansın uykularından. Azıcık gazete felan okusalar başlarına bunlar gelmez de işte kime neyi anlatıyoruz.

Lilyy

Rookie Idol
Tepki
887
Fonlanma olduğunu düşünmüyorum.İsraile destek için bir anda idollerin bu şekilde iş yaptığını sanmıyorum.Mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla içmelerini dert etmiyorsunuz bir fon olduğunu düşünüyorsunuz.Bu idollerin genel hayatında olan şeyler olduğunu, onlar için bunu paylaşmanın destek olduğunu sanmıyorum.Ayrıca bilen bilir Jennie daha önce özgür Filistin sembolünü paylaşmış birisi.

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Tepki
953
İdoller marka yüzü olmadığı şeylere ve markadan para almadığı genelde bedava reklam yapmamak için kullansalar bile saklıyorlar markalar ya hediye yolluyor ya da para veriyor ki o markayı üstünde taşıyor şirket de tabi izin veriyor o yüzden idollerinde böyle paylaşımlar yapması bence pariz para aldıkları için gecen bir manken elinde ceset torbasına benzer bir şeyle kameraya poz verdiğini gördüm artık duyarsızlık bir yana dalga geçiyorlar İsrailli bir asker yıktığı binanın belkide sağlam kalan tek yerini olan kapıyı çalıyor ve bunuda kameraya alıyor insanlık gerçekten ölmüş

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
bildiğiniz gibi filistin ve israil savaşından ötürü dunya çapında israil'i destekleyen markalara karşı yapılan bir boykot var.

ve bu boykot yalnızca orta doğu ya da islam ülkeleri tarafından değil, kendilerini ilgilendirmeyen her olaya kaygısız kalan batı da dahil tüm dünya tarafından gerçekleştiriliyor. hatta amerika tarafından anti boykot kanunu bile konuşuluyor vxjxbxnxb

starbucks da boykot edilen markalarfan biri. öyleki starbucks boykot nedeniyle 11 milyardan fazla kayba uğradı.

ardından geçen günlerde israil destekçisi olan kim kardashian elinde starbucks ile paparazi tarafından görüntülendi. ne tesadüf. tabii ki de kim'in starbucks tarafından para aldığı gün gibi ortadaydı.

Ekli dosyayı görüntüle 20646

bundan sonra da son birkaç günde marka göstermesi yasak olan ve canlı yayınlarda bile markayı kapatmak için kırk takla atan kpop idollerinin garip bir sıklıkla starbucks paylaştığı fark edildi.

kore'de inanılmaz derecede fazla kahve dükkanı var ve starbuck kore'de popüler değil. koreliler lokal kahve dükkanlarını daha çok tercih ediyorlar. sahne çekimlerine vs gönderilen kahve kamyonlarından da anlaşılıyor.

bu yüzden bu idollerin birden bire starbucks paylaşması kim kardashian gibi para aldıkları düşüncelerine sebep oldu kpop fanlarının.

Ekli dosyayı görüntüle 20648 Ekli dosyayı görüntüle 20649 Ekli dosyayı görüntüle 20650 Ekli dosyayı görüntüle 20651

jennie, jisoo, karina, hoshi, somi, karina ve daha fazlası...

bazı fanlar bu idollerin durumdan haberi olmadığını söylese de kpop stanler kore'nin filistin karşısında inanilmaz duyarlı olduğunu söylüyor. öyleki üniversitelerde ve sokaklarda filistin için eylemler yapıldı. kpop stanlere göre bu idollerin bu durumdan haberdar olmaması imkansız ki bu durumu daha da kötü yapıyor çünkü bu idoller para için bile bile soykırımı destekliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 20654 Ekli dosyayı görüntüle 20655 Ekli dosyayı görüntüle 20656

bunlar yalnızca üşenmeyip ekran görüntüsünü aldıklarım. twitterda bunun bin katı kadar tepki tweeti var.

❗️❗️❗️❗️bu yazı benim görüşüm değildir. yalnızca internette gördüklerimi yazdım.

ee siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? açıkçası kore'de reklam yapma yasasının inanilmaz sıkı olmasından ve idollerin marka reklamı yapmasından canları pahasına kaçması ama burada öylece göstermeleri kısmında beni ikna ettiler kpop stanler. sizin fikriniz ne?
Depremde Turkiyeye destek vermediler diye boykotlamistim

Reidia

Mor Sümbül
Rookie Idol
Tepki
546
Not: Sitelerinden bulduğum yazı ama zaten deprem olayı yüzünden daha o zamandan gidilmemesi gerekiyor
sırf linç yedikleri için depremzedelere yardımcı oldular.
Starbucks: daha sonra açıklama yaptı desteklerimiz oldu gibisinden, 19 milyon tl destek yaptık
açıkçası ben sosyal medya ses yapmasaydı bu starbucks sessiz kalacaktı.

yani deprem zamanı sessiz kalmak yerine 1-2 gün Başımız sağ olsun diye açıklama yapılabilirdi.

Ben starbucks'ın tamamen her türlü ikili oynadığını düşünüyorum.

( yukarıda daha uzun yazı var )
SORULAR VE CEVAPLAR:

Starbucks Türkiye Kimin?

Starbucks, Türkiye’deki operasyon faaliyetlerini 2003 yılından bu yana Alshaya Group Kuveyt’e bağlı olarak yürütmektedir.

Starbucks veya Howard Schultz'un İsrail'e mali destek sağladığı doğru mu?

Hayır. Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Starbucks veya Howard, İsrail hükümetine ve/veya İsrail Ordusu'na finansal destek sağladığına dair söylentiler kesinlikle doğru değildir. Starbucks, halka açık bir şirkettir bu nedenle her yıl yapılan kurumsal bağışları bir vekâlet beyanı aracılığıyla açıklamak zorundadır.

Starbucks karının herhangi bir kısmını İsrail hükümetine ve/veya İsrail ordusuna gönderdi mi?
Hayır. Bu kesinlikle yanlış bir bilgidir.

Starbucks’ın, İsrail’deki mağazalarını siyasi nedenlerden dolayı kapattığı doğru mu?
Hayır. Ticari kararlarımızı siyasi meselelere dayanarak vermiyoruz. İsrail pazarında yaşadığımız operasyonel zorluklar nedeniyle 2003 yılında ortaklığımızı sonlandırmaya karar verdik. Ortaklarımızla aylarca süren görüşmelerden sonra bu dostane karara vardık.

Ortaya fırsat çıkarsa yeniden pazara girme planınız var mı?

2003 yılında İsrail'deki operasyonel zorluklar sebebiyle ortaklığımızı sonlandırma kararı almıştık.

Makul bir iş planı olması durumunda, Starbucks markasına uygun olduğunu düşündüğümüz bir pazar oluşması halinde, markamızı yeni ülkelerde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak, yerel iş ortaklarıyla misafirlerimizle buluşturuyoruz. Her fırsatı da bu yaklaşımla değerlendiriyoruz. Markamızın Orta Doğu’da gördüğü yoğun ilgiden çok memnun olduğumuz için bölgedeki işimizi büyütmeyi sürdüreceğiz. Bölgeyle ilgili planlarımızı geliştirmek için iş ortağımız Alshaya Group ile yakın çalışmaya devam ediyoruz.

Reidia

Mor Sümbül
Rookie Idol
Tepki
546
Onun dışında kpop üyeleri gerçekten kendi kafalarına göre yani
arada tabi tepki veren oldu mu bilmiyorum ama genelde tarafsız oluyorlar
çünkü büyük şirket grubu israili destekleyen, fanları kaybetmek istemez.

🍭SuGa 🍭

Trainee
Tepki
106
ben destekliyorum xhzjvzjzvxjbxkxbx kadin idoller duzeltiyorum kadinlar nefes alsa bile lincleniyorlar zaten biraz da erkolar linclensin xhmzbxmxbzjxb
ben desteklemiyorum kadın haklarıyla ilgili birşeylerin düzeltilmesini istiyorsak bu şekilde olmaz. sonuçta bir şekilde yine haksız taraf biz oluruz. kendini savunma olarak ama kadınlar da linç yiyor diyen birisini kimse savunmaz. linç yemesinde sorun yok ama mental sağlıklarını bozacak kadar linç kültürüne gerek yok erko da olsa insan ya hani. birkaç kadın düşmanının söylediklerini ya da erkeklerin avantajlı olduğu bir sistemin suçunu birşey yapmamış insanlara atmaya gerek yok

Alakası yok Shine minho'da paylaştı ta ilk zamanlar hiçte uzun uzun konuşulmadı hatta hatırlanmıyor bile. Yukarıda marka diye atıyorlar demişsin de bu devirde yapılacak iş değil o. İllaki mevzuyu biliyorlardır marka olsa bile öyle kolay kolay atamazlardı bunu. Ayrıca bu zamana kadar atmayan ünlüler niye bir anda atmaya başladı acaba
bence önceden de atıyorlardı ama dikkatimizi çekmiyordu ama para da almış olabilirler. burada olay bunu şirketin mi idollerin mi kabul ettiği önemli. yani bizim pazarlamamızı yap para verelim dendiğinde onayı şirket mi veriyor idollere soruluyor mu

Şu 2016 muhabbetlerini salsak mı artık ya kimse sb havalı diye onu içmiyor günümüz “türk kahveci”lerine göre fiyatları daha ortalama ve tatları daha güzel kattıkları şuruplardan dolayı eskiden rahat rahat oturma olayı da çok iyiydi lokal türk kahvecilerinde bir kahveye 150 tl ödeyip bir de 3 saatten fazla oturunca bir şey alır mıydınızcı garsonlarından ve baristalarından çok sıkıldım’ Sanki şu tespiti bir tek siz yapıyormuşsunuz gibi aynı özgünlükle herkes her yere yazıyor ya deliriyorum sb nin havalı bulunma olayı ilk geldiği yıllarda bitti kaliteli gelme olayı da deprem zamanında bitti ama sırf bu yüzden uyduruk türk kahvelerine de gitmek zorunda değiliz
sen gittiğin için böyle yazmışsın sakin ol öncelikle. özgünlükle alakası yok bunun ilk bulan da ben değilim. sen onun için gitmiyorsundur. ama bunun için giden çok var. önceden starbucksta birşeyler alıp oturan biri olarak oraya senin dediğin sebeplerden dolayı giden çok az kişi var. ayrıca ben seviyorum türk kahvecilerini. tatlıları da kahveleri de gayet güzel. garsonları sana öyle denk gelmiş. garsonlarına laf yapıyorsun da starbuckstakiler çok mu güler yüzlü sipariş verirken çoğu mıy mıy adam ya da kadınlar. sadece starbucks içtiğini göstermek için kahvenin fotoğrafını çekip atmak bile dediğimin kanıtı. kahve dünyasına vs. gidildiğinde yapmayıp starbucksa gidildiğinde yapılıyorsa amacı bu zaten. idollerin bile bunu yapma sebebi bu şu an. eğer para almadılarsa. çünkü kore çok özenti bir millet.

Son düzenleme:

karinaa

Trainee
Tepki
236
J'nin çok yakın arkadaşları filistinli keza o resimde de özellikle gösteriyor gibi bir durum yok belli bile olmuyor marka

Tepki
12
Başka ne olacak ki? Durum bu şekilde iken bunları yapmalarının başka anlamı olamaz. Ben paramı alırım gerisi beni ilgilendirmez kafasindalardır. Tepki alacaklarını bile bile böyle yapacaklarını düşünmüyorum.

Sweet Mimosa

Fanbase Starter
Tepki
3,926
Fonlanma olduğunu düşünmüyorum.İsraile destek için bir anda idollerin bu şekilde iş yaptığını sanmıyorum.Mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla içmelerini dert etmiyorsunuz bir fon olduğunu düşünüyorsunuz.Bu idollerin genel hayatında olan şeyler olduğunu, onlar için bunu paylaşmanın destek olduğunu sanmıyorum.Ayrıca bilen bilir Jennie daha önce özgür Filistin sembolünü paylaşmış birisi.
Birşey soracağım Jennie nerede paylaşmıştı ya hiç rastlamadım ondan soruyorum

layley

Trainee
Tepki
440
Haberleri yoktur demeyin. Mağaranın içinde ya da yerin yedi kat dibinde yaşamıyorlarsa hepsinin gayette haberi vardır. Ünlüler, halk tarafından tepki çeken konularda suçlu kendisinin reklamını yaptığı marka ise anında işbirliğini bırakabiliyorlar. Balenciaga olayından sonra - çocuk kıyafetlerini tanıtımı için yaptığı fotoğraf çekiminde cinsel ögeler kullanmıştı- bir sürü ünlü marka ile işbirliğini kesmişti.
Bilmiyorum... kimseye şunu yap bunu yap diyemeyiz. Vicdanı olan zaten gerektiği tepkiyi verir.