- Konu Sahibi
Konu Sahibi
Üye silindi 187
Ben aespayı takip ettiğim için söylüyorum bir üye marka anlaşması veya işbirliği yaptıysa bu zaten önceden fanlar tarafından öğreniliyor ve çoğunlukla grupça anlaşma yapıyorlar ortada böyle bir durum yok diğer ünlüleri bilemem bp üyeleri mesela bildiğin ınstaya resmini atmış kahvenin ve evet cidden tüm idollerin mağarada yaşadığını düşünüyorum ama öyle ilkel kötü soğuk bir mağara değil para içinde yüzüyorlar tüm gün tiktokta challenge izliyorlar twiterda fan hesaplarını takip ediyorlar çoğunun kendi ülkesinin haberlerini izlediğini bile sanmıyorum. mesela korede başkanlık seçimi olduğunda bir idol resim çekinirken bir poz yapıyor meğersem o korede ünlü bir siyasetçinin pozuymuş çocuğun haberi yokmuş o sırada gruptan başka üye bunu fark ediyor üyeye durumu açıklıyor üye şok oluyor.Bunu bile bilmiyorlar ve korede türkiye kadar starbucks mı var nereden bilsinler oturup araştırmadılarsa markanın kimse destek verdiğini evet korede protestolar var ama henüz boykot durumda değil işler bu yüzden çoğu idol muhtemelen reklamı kabul etti ama ileride işler ilerlerse pişman olacaklar.korede birsuru protesto oldu. hergun haberlerde konusuluyor. bircok kpop idolu desteklerini gosterdi. olay savas ve soykirim. deli gibi takip ettikleri amerikalilar bile protesto ediyorlar bilmemeleri imkansiz. magarada yasamiyorlarsa mumkun gorunmuyor. ayrica sonradan attigim tweetlerde de insanlar soyluyor ve haklilar kpop idolleri normalde asla ama asla marka gostermiyor. korede yasalar cok kati. sponsorluk almalari gerekiyor. ki bu sponsorluklarin grupca olmalarina gerek yok yok bireysel aktivite sonucta. tabii kimseye direkt olarak bunu yapiyor demek hoc degil o yuzden kisisel olafak kimseye saldirmayi hos bulmuyorum ama yine de biraz gorunen koy klavuz istemez durumu var.