yorumlarda biraz birbirimizi yanlis anlamisiz gibi. gunun sonunda hepimizin ilk onceligi kendi ulkemiz olan ama yine de baska bir ulkede katledilen masum insarlara karsi duyarli olan insanlariz.
kendi ulkemiz icin gerekli olanlari yerine getirip yine de baska ulkelerdeki masumlari destekleyebiliriz diye dusunuyorum. ki bence hepimiz ayni fikirdeyiz zaten ama bu ulkede ozellikle son yillarda bazilarinin siyasal kari icin yapilan ayristirma politikasi yuzunden halk olarak cok ayrildigimizi, keskin bi cizginin iki tarafina kondugumuzu dusunuyorum. oysaki bu ulkenin gelecegi olanlar bu cizginin ortasindakiler olmali. hepimiz ayni gemi in icindeyiz birbirimizi desteklememiz gerekiyor. bu destek ise ufak seyleri almamak gibi kolay bir sey ise uzerinde bu kadar dusunmeye gerek yok bence.
ki boykot yaparsiniz yapmazsiniz benim umrumda degil (starbucks vb depremde bize yanlis yapan markalari kastetmiyorum, onlari desteklemeye devam etmeniz icin omurgasiz olmaniz gerektigini dusunuyorum. sonucta benim ulkem oncelikli gelir). zaten bu postun odak noktasi da kim boykot etmiyor degil kim soykirimi destekleyen bir markadan reklam icin para aliyordu. benim kanaatimce ikisi cok farkli seyler. tabii siz katilirsiniz katilmazsiniz cok da sıkinti degil. farkli fikirlere saygim var. (ki tekrardan altini cizmek istiyorum bu baslik benim dusuncelerimle degil twitterdaki insanlarin dusuncesiyle yazildi)