Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kpop Idolleri Starbucks'tan Para Mı Alıyor?

haneull

Rookie Idol
Tepki
621
12 sehidimiz varken hala starbucksi konusmak o kadar sacma geliyo ki
Askerlerimiz hakkında konuşup üzülürken o insanlara hakediyorlarmis muamelesi yapmak zorunda değiliz
uygur türklerine yapılan zulme göz yumup kendi milletine düşman olan bi millet için yine kendi milletini huzursuz edip gazze için yürüyüşler düzenlemeleri🤢
Bu gün bir şey izledim bir grup İsrailli asker 13 yaşında kız çocuğunu alı koymuşlar tehdit unsuru olarak ve 4 gün boyunca on ve arka organları parcalanacak kadar tecavüz etmişler. Ve bunu açıklarlarsa 9 yaşında kardeşine de aynısını yapmakla tehdit etmişler. Kız erkek çocukları tecavüze işkenceye uğruyor. Bu ilk değil sonda olmayacak.
Hükümetlere istediğiniz kadar kin tutabilirsiniz tabi. Ama bu bir soykırım bu bir insanlık suçu. Her konuda Avrupa yı örnek alan bizler keşke asıl örnek almamız gereken konu da da örnek alabilsek.

haneull

Rookie Idol
Tepki
621
benim ülkemin şehitleri benim için daha önemli olmalı aslında ama
Önem sıralaması yapmıyorum ki burada ben. Ama o çocuklar ölümü hakediyorlar derken askerimizi bayrağımızı yücelttiğini düşünüyorsan üzgünüm çok yanılıyorsun. Türk milleti insanlığı samimiyeti ile tanınırken ne ara kalpleri bu kadar soğumuş ırkına göre adam yargılayan kindar insanlara döndük bilmiyorum çok üzücü

haneull

Rookie Idol
Tepki
621
kimsenin ölümü hakkettiğini söylemedim zaten. benim ülkemden 12 şehit çıkmışken neden hala bunları konuşuyoruz ki biz bunları yazıyor olmamız bile zaten sayamayacağımız kadar olan ve ülke için canını feda eden kahramanlar sayesinde değil mi? en azından üzülmüş gibi yapın.
Üzüntümü başka insanlar *hakediyor* adı altında göstermediğim için üzülmüyormuşum gibi algı yapmak çok saçma. Ülkemiz kuruluşundan itibaren kanla yıkanmış bir millet ve bende her vatansever gibi kalbimde taşıyorum sadece bunu taraftar gibi taraf tutarak yapmıyorum. Herkesin kendi içi daha fazla tartışmayacağım
dışarıya olan gereksiz merhametiniz içerideki insanlara zarar veriyor siz hala bunun farkına varamamışsınız yazık bu kafayla devam edin görücem ben sizi yıllar sonra
Haklı çıkmak sizin için bu kadar mı önemli ya. Kafanızda hemen yönetim siyasetle eşleştiriyorsunuz dar algılarınızdan çıkın bence. Dünyanın kalanı yanlış ölümler hak siz doğrusunuz peki.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

yorumlarda biraz birbirimizi yanlis anlamisiz gibi. gunun sonunda hepimizin ilk onceligi kendi ulkemiz olan ama yine de baska bir ulkede katledilen masum insarlara karsi duyarli olan insanlariz.

kendi ulkemiz icin gerekli olanlari yerine getirip yine de baska ulkelerdeki masumlari destekleyebiliriz diye dusunuyorum. ki bence hepimiz ayni fikirdeyiz zaten ama bu ulkede ozellikle son yillarda bazilarinin siyasal kari icin yapilan ayristirma politikasi yuzunden halk olarak cok ayrildigimizi, keskin bi cizginin iki tarafina kondugumuzu dusunuyorum. oysaki bu ulkenin gelecegi olanlar bu cizginin ortasindakiler olmali. hepimiz ayni gemi in icindeyiz birbirimizi desteklememiz gerekiyor. bu destek ise ufak seyleri almamak gibi kolay bir sey ise uzerinde bu kadar dusunmeye gerek yok bence.

ki boykot yaparsiniz yapmazsiniz benim umrumda degil (starbucks vb depremde bize yanlis yapan markalari kastetmiyorum, onlari desteklemeye devam etmeniz icin omurgasiz olmaniz gerektigini dusunuyorum. sonucta benim ulkem oncelikli gelir). zaten bu postun odak noktasi da kim boykot etmiyor degil kim soykirimi destekleyen bir markadan reklam icin para aliyordu. benim kanaatimce ikisi cok farkli seyler. tabii siz katilirsiniz katilmazsiniz cok da sıkinti degil. farkli fikirlere saygim var. (ki tekrardan altini cizmek istiyorum bu baslik benim dusuncelerimle degil twitterdaki insanlarin dusuncesiyle yazildi)

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

evet işte zaten kimse burda oh onlara iyi oluyo demiyo ama öyle bi yansıtılıyo biz bunları söylediğimizde savaş insanlık suçudur zaten bence bu konuda hepimiz hem fikiriz ama beni rahatsız edilen bi markaya gereksiz yere yüklenilmesi odak kayması yaşıyo insanlar başka yolları var bunun
yani evet dusununce bazi insanlar neyi destekledigini de bilmiyor mesela. sadece ondan bundan gorduguz duydugu seyler icin tepki koyuyor ama sorsan savasin neden ciktigini, neden devam ettigini bile soyleyemezler. kendilerine ait fikirleri de yok zaten, birilerinden ne duydularsa o. bu ayni kisiler savas suclularindan cok markalari protesto ediyor bir de. obur turlu "dusman ulkeleri" ile antlasmalar yapan, o ulkeyi destekleyen araba markalarindan konvoy yapan siyasileri ve devlet adamlarini boyle koru korune desteklemezlerdi.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Katılıyorum, ayrıca fark edilmesi gereken bir diğer konu Starbucks'ın yanlış yaptığı tek ırkın Filistin olmadığıdır. Starbucks deprem zamanında Türkiye'ye de büyük yanlış yaptı. Madem iddia edildiği gibi devletimiz öncelikliyse bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Öbür türlüsü ikiyüzlüce oluyor.
hala sb kullanan insanlari gordukce cok sinirleniyorum. 6 subat hala bi kabus gibi benim gozlerimin onunden gitmezken bu insanlar nasil bu kadar duyarsiz oluyor? ne oldu o zaman dilimini yalnizca ulkenin bir kismi mi yasadi, diger insalar yasamadi mi nasil bu kadar kayitsizlar?

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

deprem zamani psikolojim kotu etkileniyor diye tum sosyal medya hesaplarimi bir sureligine dondurmustum ama sanki starbucks yardim yapmisti diye hatirliyorum yanlis mi
deprem oldugunda calisanlar siginmak icin sba girmeye calisan kisileri iceriye almamisti. onun disinda bircok yiyecek icecek markasi depremzedelere daha resmi yardimlar ulasmadan yiyecek icecek dagitmisti ama sb bi bardak su bile vermemisti. bagis isini de ustunu ortmek icin yaptilar.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

yanlış anlaşılanlardan biri olarak şunu söylemek istiyorum depremden sonra sba uğramadım bile, öncesinde de çok gittiğim bir yer değil zaten, masum halka üzülüyorum doğal olarak çünkü insanım ve duygularım var. sb kimi desteklemiş umrumda değil inanın ancak bu ülke için ölümü göze alan kahramanlar olmasaydı ikinci gazze de biz olurduk bunu da unutmamak lazım.
bu arada ben de sunu belirtmek isterim ki ben senin ya da @Bloom🔥 hakkinda oyle seyler dusunmedim. anonim falan oldugumuzu biliyorum ama asagi yukari hakkinizda bi fikrim var. yani en azindan benim tarafimdan yanlis anlasilmadiniz. bunu belirtmek isterim.

askerlerimiz kismina da katiliyorum ki bana sorarsaniz ulkemizin askerleri ulkemiz disinda gorev alip baskalari icin sehit olmamali ama tabii bu sadece benim dusuncem. malum fazla geleceginden forumda tartisabilecegimiz bi konu da degil zvnxbxnbxnx

Moderatörün son düzenlenenleri: