Bu forum beni her geçen gün daha da fazla şaşırtıyor
Keşke pozitif yönde bir şaşırtma olsaydı.
Buraya gelip neyin ne olduğundan bahsetmeyeceğim belli ki hepimizin okuma yazması var ve internete erişim sağlayabiliyor.
İlk olarak örneğin bana göre olan saçmalığına değinmeyeceğim lakin eğer tarihten örnek veriyorsak bir zamanlar kadınlar da cadı olarak görülüp yakılıyordu bu dünyada bilmem biliyor musun? Ya da kedileri toplattılar ve sonra örnek verdiğin hastalıklardan birine kurban gittiler falan. İnsanlık 1950'ler ile aynı bilim ve ilim seviyesinde değil ilk olarak bunu bir netleştirelim istersen. Çünkü bir dönem siyahiler de köle olarak görülüyordu (ne yazık ki bu düşünce hala bitmiş değil). Veya diğer herhangi bir ''farklılık'' ya da azımsanan ''azınlık''. O zamanlarda şuan normal ve rutin bir hale gelmiş ''hastalıklar'' da ölümcül etkiler bırakmıştı. Bil bakalım neden? Bingo! Çünkü şuan ki kadar gelişmiş değildik
.
Yaş örneği de ayrı bir saçmalık (kanımca). Her zaman her grubun, her topluluğun ya da zümrenin aşırıları olmuştur. Erkekleri öldürelim diyen feministler var diye feminist bakış açısı yanlış mıdır? Ya da Müslüman olduğunu var sayarak çocuklarının başını daha ergenliğe girmeden kapatan insanlara bakıp tüm İslam cemiyetini böyle kabul etsek, bu doğru bir yargı mı olur? Müslümanlar tarafından her zaman kullanılan bir savunma vardır; ''Bu gerçek İslam değil!''. Bir de bu savunmayı LGBTi+ ve hak bakımından diğer azınlıklar için düşünmeni isterim. Eğer birkaç kişinin uygulama şekline, hal ve hareketlerine bakarak kesin bir yargı sunacaksak inan burada ilk senin başın yanar. Toplumun kutuplaşması ortada, birkaç gönderide bu konuda yakındığını da gördüm. Herhangi bir yorumum yok. Burada bahsetmek istediğim senin inancın yahut dinin asla ve kat a değil bunu bir açık edeyim öncelikle. Demek istediğim eğer birkaç kişinin hareketlerine bakarak bir şeye yanlış damgası vurulması akla mantığa uygun olsaydı büyük ihtimalle toplumun bir çoğu kafasında çarpı işaretleri ile geziyor olurdu. Tekrar söylüyorum dinin veya inancına herhangi bir yorumum yok ancak sen sadece senin inancına göre yanlış olduğunu söyleyip çekilmek yerien ipsiz sapsız örnekler verirsen bana da cevap hakkı doğar diye düşünüyorum. Burada yaptığım dinine bir saldırı değil ''whataboutism''. İnternet'ten bakabilirsin anlamına bilmiyorsan, eğer istersen.
Buna vereceğim cevap da gayet basit: Onların da özgürce senin gibi sevme hakkı olsun diye
Sen siyahi misin? Hayır (büyük ihtimalle ?). Siyahi birinin haklarını savunmak için siyahi biri mi olmak gerekir? Hayır. Ya da çok uzak geldiyse, kadın haklarını desteklemek için kadın olmak mı gerekir? Hayır.
Umarım yardımcı olmuştur. Geri kalan her şeyi bir kaç tık ile internette bulabilirsiniz. İyi forumlar
.