Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Lgbt Destekliyor Musunuz

Ü

Üye silindi 123

İnsanların saçma sapan sebeplerle başkalarına eziyet etmelerine göz yummalıyım demiyorum. Ancak destekliyorum diyecek kadar bir şey yapmıyorum. Her şeyi teker teker savunmaya kalkamam ki. Aktivist değilim?
Elbette bunları yapıp yapmamak senin kendi kararın ancak onların ne hissettiği veya nasıl var oldukları kendi kararları değil. Sana aktivistsin demiyorum sadece ''herkes kendi evinde ne yaparsa yapsın'' denilecek bir durum değil. Sen heteroseksüel olduğun için öldürülmüyorsun ama onlar öldürülüyor. Ayrıca sen istediğin gibi dışarıda el ele gezerken neden onlar gezemesin de eve tıkılıp kalsınlar ki? Eğer bahsettiğin şey cinsellik konusu ise bunu her konu için söylemen lazım zaten. Kimse toplum içinde sevişmemeli. Bu zaten direkt olarak yasak bunu LGBT+ başlığı altında anmak anlamsız.

Ü

Üye silindi 123

Çoğu kişinin aklı çok karışık anladığım kadarıyla.
Konu destek vs. değil benim için. Doğuştan gelen ve rıza ile gerçekleşip başkalarına zarar vermeyen yönelimlerinden ötürü insanların dışlanmasına karşıyım.
-Lgbt pedofoliye karşıdır çünkü rıza yok.
-Çocukların cinsiyet değişimi sürecine izin verilmez, ciddi prosedür gerektirir.
-Birisinden etkilenip eşcinsel olmazsınız arkadaşlar, öyle olsa kimse eşcinsel olmayı tercih etmezdi. Neden dışlanmayı tercih etsinler? Deneyin bakalım yöneliminiz dışı birisinden etkilenmeyi bakalım oluyor mu.
-Eşcinsel sayısı artmadı artık daha görünürler sadece, bu da sayıları artıyor izlenimi yaratıyor.
-Kimseye destek olmanıza gerek yok ama kimliklerinden ötürü haksızlığa uğrayanlara ses etmezseniz ileride sizin kimliğinizde de noksanlık bulunur istenirse.
Bu kişinin de dediği gibi olay sadece LGBT'ye ya da diğer kişilere destek olmak değil. Bugün susulan her haksızlık ve kanunsuzluk yarın içimizden birinin başına gelebilir. Ne yapıp yapmamak tabii ki de hala sizin kararınız. Benim sevmediğim müzik türleri ve toplumsal figürler var mesela bugün onlar yasaklandı diye susarsam yarın benim sevdiğim bir müzik türünün ve figürlerin başına aynısının gelmeyeceği ne malum? Destek kısmı bundan ibaret.

Ssw

Trainee
Tepki
17
Çoğu kişinin aklı çok karışık anladığım kadarıyla.
Konu destek vs. değil benim için. Doğuştan gelen ve rıza ile gerçekleşip başkalarına zarar vermeyen yönelimlerinden ötürü insanların dışlanmasına karşıyım.
-Lgbt pedofoliye karşıdır çünkü rıza yok.
-Çocukların cinsiyet değişimi sürecine izin verilmez, ciddi prosedür gerektirir.
-Birisinden etkilenip eşcinsel olmazsınız arkadaşlar, öyle olsa kimse eşcinsel olmayı tercih etmezdi. Neden dışlanmayı tercih etsinler? Deneyin bakalım yöneliminiz dışı birisinden etkilenmeyi bakalım oluyor mu.
-Eşcinsel sayısı artmadı artık daha görünürler sadece, bu da sayıları artıyor izlenimi yaratıyor.
-Kimseye destek olmanıza gerek yok ama kimliklerinden ötürü haksızlığa uğrayanlara ses etmezseniz ileride sizin kimliğinizde de noksanlık bulunur istenirse.
Lgbt üzerinden prim kasıldığını gördüğüm için (ve gerçekten çok salak insanlar gördüğüm için) etkilenme olayının olduğunu düşünüyorum. Yani bizzat şahit olmuştum. Yoksa herkes bu şekildedir demiyorum.

Damla

Trainee
Tepki
81
Çünkü kalan hiçbiri LGBT kadar gündem değil? Ayrica adam akilli duranlari sana zararlı olduklarını dusunduren nedir nasily yikadilar sizin beyninizi ya
Ben ne yapayım bu kadar gündem olmuyorsa, ben konuşuyorum kardeşim ülke nüfusu 85m tek başıma tt olamıyorum? Ayrıca fikrinize taban tabana zıt olduğumu belli etmeme rağmen beyin yıkama gibi hakaretvari laflar kullanmadım, o yüzden bir adım geri lütfen haddimizi aşmayalım. Dışarıda sevismesine gerek yok kimsenin, illa lgbt bireyi olduğunu bir noktada belli eder ya da ifade eder birileri, bu da etkilenmeyi-taklidi doğurur. Neredeyse ergenliğe kadar büyük oranda taklitle şekillenir kişilik, sonrasında bile hep vardır. Lut aleyhisselamın bir iki kişi hariç helak olan kavminde evliyalar vardı, sebepleri bu yanlışa onay vermedikleri halde bir şekilde tavırlarını koymamalarıydı. Ve ben evliya değilim, başıma gelecekleri tahmin bile edemiyorum. İşte zararlar.

Damla

Trainee
Tepki
81
bahsettiğim şeyin bu olmadığı çok açık değil mi😃 cumhuriyetinin kuruluşu falan demişsin savaştan çıktığımız için nüfusu çoğaltmamız gerekliydi tüm dünyanın politikası buydu durum sence şu anda bu mu verimsiz işe yaramaz nesiller geliyor suriyeliler afrikalılar sürekli çoğalıyorlar aksine verimli çocuklar dünyaya getirebilecek insanlar çocuk yapmıyor dünyanın halini beğenmediği için önümüzdeki 20 yıl sonra bu durumun etiklerini görürüz
Bilmediğini anladım. 100 yıldır sadece nüfus arttırmaya çalıştıklarını mı sanıyorsun? Artışı stoplamqk istedikleri dönemde farklı şeyler yaptılar, artış hızı düştü. Kimsenin çoğalmasına engel olamazsınız abi, bunu azaltmanın yolu da lgbt değil. Konu başka yere evriliyor, dağılmasın daha fazla.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ders çalışmam lazım arkadaşlar, söyleyeceklerim söyledim fazlasıyla. Yine de yazan olursa hemen cevaplayamam haberiniz olsun.

Ssw

Trainee
Tepki
17
Elbette bunları yapıp yapmamak senin kendi kararın ancak onların ne hissettiği veya nasıl var oldukları kendi kararları değil. Sana aktivistsin demiyorum sadece ''herkes kendi evinde ne yaparsa yapsın'' denilecek bir durum değil. Sen heteroseksüel olduğun için öldürülmüyorsun ama onlar öldürülüyor. Ayrıca sen istediğin gibi dışarıda el ele gezerken neden onlar gezemesin de eve tıkılıp kalsınlar ki? Eğer bahsettiğin şey cinsellik konusu ise bunu her konu için söylemen lazım zaten. Kimse toplum içinde sevişmemeli. Bu zaten direkt olarak yasak bunu LGBT+ başlığı altında anmak anlamsız.
Bahsetmek istediğim konu şuydu: İnsanlar toplum kurallarını bozacak bir şey yapmadıkları sürece istediklerini yapabilir. Ancak toplum kuralları o kadar yanlış anlaşılıyor ki "herkes kendi evinde ne yaparsa yapsın" dedim, bu da yanlış olmuş.

canimbanabas

Fanbase Starter
Tepki
1,756
Onun için lgbtye gerek yok, trde nüfus konusuna azıcık bile hakimseniz cumhuriyetin kuruluşu sonrasında uygulanan çeşitli politikaları ve hepsinden verim alındığını bilirsiniz. Aile kurmak da yaradılış gereğidir bu arada, ne yapsan ortadan kalkmaz. Bir yaşı devirince çocuk da çocuk diye sayıklıyor hemen hemen her insan, çünkü fizyoloji.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Eyvallah
fizyoloji? damla allah peygamber aşkına git iki üç tane adamakıllı makale mi ne okuyosan oku sonra gel konuş nolur ya😭😭😭😭 kuru sıkı sallıyosun

Konu Sahibi
sunnfloweer

sunnfloweer

Rookie Idol
Tepki
839
bu kadar cevap geleceğini tahmin etmemiştim şaşırdım

haneull

Rookie Idol
Tepki
621
Özentilik de olsa ne olacak ki? Hayatları boyu duygularına engel olamazlar, ergenlikte farklı durmak için değişik müzik türleri dinleyenlere benziyor bu durum ama en sonunda özlerine dönüyorlar. Bu kadar basit bir sebeple binlerce insanın hakkına engel olamayız.
Ya her fikre saygı gerek tamam ama özentilik olmasında sorun görmemek de biraz show sanki. İnsan toplumda ki en küçük yapı taşı, bu gün bir kişilik özentilik yarın bir toplumu oluşturacak sizce de bu müzik zevki ile bir tutulabilir mi? Dediğin gibi olursa o özenip vazgecen kişi vazgecmeden önce etkilediği ve yetiştirdiği herkes özentilikten olacak. E bu da insanın içinden gelmeyen bir şeyi ispatlıyor işte

Ü

Üye silindi 123

Bahsetmek istediğim konu şuydu: İnsanlar toplum kurallarını bozacak bir şey yapmadıkları sürece istediklerini yapabilir. Ancak toplum kuralları o kadar yanlış anlaşılıyor ki "herkes kendi evinde ne yaparsa yapsın" dedim, bu da yanlış olmuş.
Ancak toplum kuralları yıldan yıla sürekli değişen bir şey. Bundan birkaç yıl önce toplum içinde el ele tutuşmak da toplum kurallarını bozuyor sayılırdı. Ya da kadınların pantolon giymesi. Toplumda ki kurallar ve kanunlar zamanla kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre mantıklı olup olmaması üzerine uzun uzadıya tartışılarak değişir ve gelişir. Belki de geriler. Kuralların yanlış veya doğru olup olmadığı konusunda ki düşünceler elbette olabilir, herkesin fikirleri var sonuçta. Ancak bahsettiğin yasalar ve kanunlar ise bile onlar da zamanla değişir zaten. İnsanlık değişmiştir, değişiyordur ve değişecektir. Buna engel olunabileceğini düşünmüyorum. Ancak dediğim gibi düşüncelerin kurallardan farklı olabilir buna kimse bir şey diyemez. Ancak düşüncelerin bir başkasına zarar vermemeli (seninkiler veriyor demiyorum). Hep denilen bir söz vardır sonuçta ''Senin özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünü kısıtlayana kadardır'' kanun ve kanunsuzluk arasında ki çizginin inceliği yahut kalınlığı sizlerin, bizlerin yani insanların düşüncelerine, hal ve hareketlerine bağlıdır.

Ssw

Trainee
Tepki
17
Özentilik de olsa ne olacak ki? Hayatları boyu duygularına engel olamazlar, ergenlikte farklı durmak için değişik müzik türleri dinleyenlere benziyor bu durum ama en sonunda özlerine dönüyorlar. Bu kadar basit bir sebeple binlerce insanın hakkına engel olamayız.
Haklara engel olalım demiyorum. Lgbt'yi normal görüyorum. Ancak topluluğun içinde anormal bulduğum kısımlardan bahsetmek istemiştim. Konuyu hak üzerinden değil, savunan topluluk üzerinden değerlendirmiştim.

nabi

Trainee
Tepki
4
KESİNLİKLE BU bir hastalık. Tedavi edilmelidir. LGBT küresel güçlerin toplum yapılarını bozmak için sürekli ortaya çıkarmaya çalıştıkları bir projedir.

Ben karşıyım. Beni zorbalayabilirsiniz :D

Ayrıca Türkiye'de ise amacını aştı. Belli gruplara hizmet ediyor

Ssw

Trainee
Tepki
17
Ancak toplum kuralları yıldan yıla sürekli değişen bir şey. Bundan birkaç yıl önce toplum içinde el ele tutuşmak da toplum kurallarını bozuyor sayılırdı. Ya da kadınların pantolon giymesi. Toplumda ki kurallar ve kanunlar zamanla kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre mantıklı olup olmaması üzerine uzun uzadıya tartışılarak değişir ve gelişir. Belki de geriler. Kuralların yanlış veya doğru olup olmadığı konusunda ki düşünceler elbette olabilir, herkesin fikirleri var sonuçta. Ancak bahsettiğin yasalar ve kanunlar ise bile onlar da zamanla değişir zaten. İnsanlık değişmiştir, değişiyordur ve değişecektir. Buna engel olunabileceğini düşünmüyorum. Ancak dediğim gibi düşüncelerin kurallardan farklı olabilir buna kimse bir şey diyemez. Ancak düşüncelerin bir başkasına zarar vermemeli (seninkiler veriyor demiyorum). Hep denilen bir söz vardır sonuçta ''Senin özgürlüğün bir başkasının özgürlüğünü kısıtlayana kadardır'' kanun ve kanunsuzluk arasında ki çizginin inceliği yahut kalınlığı sizlerin, bizlerin yani insanların düşüncelerine, hal ve hareketlerine bağlıdır.
İşte doğru kelimeleri seçemeyince... Bir yanlış anlaşılmadan kaçınmak için diğerine koşmuşum fark edemedim.

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
bir sorunum yok hatta eşcinsel arkadaşlarım da var normal hayatımda. beni rahatsız eden konu çoğu kişinin yazdığı gibi her şeyden habersiz küçücük çocukların bu işe bulaştırılması tıpkı kendi inancım islam bile olsa daha yaratıcı kavramını algılayamayan çocuğu tesettüre sokmaları beni nasıl rahatsız ediyorsa. komik olan her iki tarafta birbirine bu konuda laf atarken iş kendilerine gelince çocuklara yaptıklarını normalleştirmeye çalışıyorlar.

bunun haricinde kendilerini topluma kabul ettirmeyi yanlış yollarla yaptıklarını düşünüyorum, normalim beni kabul edin derken aslında kendileri gibi olan insanların bile sahip olmadıkları aşırılıkları yaparak iyice nefret yorumları topluyorlar. kalbinin hemcinsin için atmasıyla ya da trans olmanla küçük çocukların da dahil edildiği yürüyüşlerde sokaklarda tanga giyerek dolaşmanın hiçbir alakası yok sonra bazıları çıkıp bunlar sapıtmış, her gördükleri hemcinslerinin üstüne atlıyorlar vs. gibi yorumlar yapmayı kendine hak görüyor.

Son düzenleme:

nabi

Trainee
Tepki
4
KESİNLİKLE BU bir hastalık. Tedavi edilmelidir. LGBT küresel güçlerin toplum yapılarını bozmak için sürekli ortaya çıkarmaya çalıştıkları bir projedir.

Ben karşıyım. Beni zorbalayabilirsiniz :D

Ayrıca Türkiye'de ise amacını aştı. Belli gruplara hizmet ediyor.
üzgünüm ama nefretten gözünüz kör olmuş hiçbir lgbt bireyi deli değilse böyle bir toplumda dışlanmayı/ötekileştirmeyi istemez.Kabul etseniz de etmeseniz de bu doğuştan ve her zaman var oldu,var olacak.Devam edin böyle komplo teorilerine sanki tek derdimiz aynı cinsiyetten iki insanin asik olmasiymis gibi.
Önce doğru düzgün makale okuyup araştırma yapmani öneririm.Doğadaki homoseksüel hayvanlarda mi dış güçlerin oyunu🤪

canimbanabas

Fanbase Starter
Tepki
1,756
Ya her fikre saygı gerek tamam ama özentilik olmasında sorun görmemek de biraz show sanki. İnsan toplumda ki en küçük yapı taşı, bu gün bir kişilik özentilik yarın bir toplumu oluşturacak sizce de bu müzik zevki ile bir tutulabilir mi? Dediğin gibi olursa o özenip vazgecen kişi vazgecmeden önce etkilediği ve yetiştirdiği herkes özentilikten olacak. E bu da insanın içinden gelmeyen bir şeyi ispatlıyor işte
kardeşim istatistik diye bi şey varr? herkes için sağlayamıyosun bu denklemi anlayın da. olm madem dindarsınız lut kavmi diye bi şey var. neyi kabul edemiyorsun anlamıyorum ki. eşcinsellik de tıpkı hırsızlık, t3cavüz, adam kaçırma gibi bir günah. tamamen müslüman bakış açısından bakıyorum yine de ortada "böyle bir şey yok" diye bi şey yok

haneull

Rookie Idol
Tepki
621
Dönem dönem artan şeyler olur ve atlatılır. Etkilediği kişiler de özentilik yapsa en sonunda mecbur bırakacaklar çünkü hormonlar. Toplum yapısı dediğimiz şey aileler ve aile yapısının bozulmamasıysa lgbt ailelerin heteroseksüel çocukları oluyor. Ayrıca anadoluda o çok güzel aile yapısında kaç tane vahşet haberi görüyoruz her gün.
Zamanında tek bir kişiyle evlenme yasası gelince de emin olun değerlerimize sahip çıkalım diyenler olmuştur, kadınlar bu kadar ses etmemeli çünkü aile yapısı diyenler olmuştur; bakıyoruz günümüzde bir sıkıntı çıkmadı?
Ya hu bir seyi savunmak için başka kötüyü örnek gösterme olayından hep birlikte vazmı geçsek acaba ? Anadolu da Avrupa da yapılan ahlaksızlar var oldugu için mi lgbt savunulmaya değer görülüyor?.(her olayda da Anadolu kötülemesi yapanlar için aynı ahlaksızlar dünyanın her yerinde"batı da da " kötü ve eğitimsiz her insanın oldugu yerde oluyor vatanımızı aşağı görmeyi bırakın bence)
Siz dusunceniz de devam edebilirsiniz elbet ama daha kötüsü var diyip savunmayın lütfen çünkü bu savunduğunuz şeyi degersizlestiriyor.

Damla

Trainee
Tepki
81
fizyoloji? damla allah peygamber aşkına git iki üç tane adamakıllı makale mi ne okuyosan oku sonra gel konuş nolur ya😭😭😭😭 kuru sıkı sallıyosun

"Fizyoloji (işlevbilim), canlıların mekanik, fiziksel ve biyokimyasal fonksiyonlarını ve sistemlerinin işleyişini inceleyen bilim dalıdır."