işletmesi olan insanlar zengin mi oluyo bu devirde? ben de avukatım, tüm forumun bildiği üzere, ben de tavsiye vermeye gelecektim bana da mı "tuzun kuru" diyecektin? hayatım, sen bi hayal kuruyorsun sanırım meslek sahibi ya da bir işletmesi olan herkesin "tuzunun kuru" olacağına dair ama seni ülkemizin gerçekleriyle yüzleştireyim: kazanmak nasip olursa kazanıp bitireceğin üniversiteden sonra da o 200 liralık kitaplara paran yetmeyecek, çünkü devir böyle. şu an avukat olarak aldığım maaş, katiplerin maaşının yarısı belki de - ki ben 4 sene hukuk okudum onlar genelde 2 senelik adalet okuyor. elime geçen para 3 gün içinde yok oluyor, ki benim yaptığım tek şey evimi geçindirmekten ve evleneceğim için çeyiz dizmekten ibaret (koskoca avukat olduğum halde çeyizimin %90'ını annem diziyor lol baya tuzum kuru dimi). ama işletme sahibi diye tuzun kuru dediğin insanlar işletmeye ait dükkanı işletme değil de, mesken olarak gösterse atıyorum 5000 lira elektrik faturası ödeyecektiyse, sırf işletme olarak göstermek ZORUNDA OLDUKLARI için 30k fatura ödüyorlar çoğu zaman. ne kadar para kazanıyorsan devlet o kadar çok alıyor işte. arabası olan adama 2 gün önce tuzun kuru derdin belki ama insanlar arabaları var diye kanuna tamamen aykırı bir şekilde 2 defa mtv ödedi tek sene içerisinde. önce bi uyan, 200 liralık kitabı neden alamıyorum diye bir sorgula, sonra da eline senden 5-10 lira daha fazla geçen insanlara "tuzun kuru" muamelesi yapmaktan vazgeçip ülke gerçekleriyle yüzleş. çünkü bu ülkede kimsenin tuzu kuru değil artık. banka hesabında milyar dolarlar dönmüyorsa alt tabakasın artık bu ülkede. NOKTA.