Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Nct Doyoung'u Tanıyalım

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
513
Tepki
1,887
Puan
90
Kim Dong Young
J3Vr6Rw.jpeg

Doğum Tarihi: 1 Şubat 1996 (Kova burcu)
Ana vokal

9 Nisan 2016'da Nct U ile çıkış yaptı. ( ve )
5 Ocak 2017'de Nct 127'nin 2. mini albümü ile de Nct 127'de çıkış yaptı.
17 Nisan 2023'te de alt grup Nct DOJAEJUNG şarkısı ile çıkış yaptı.

Tüm alt gruplarda ana vokalisttir ve aynı zamanda NCT Do Jae-jung'un lideri olarak görev yapmaktadır.
. Birbirleriyle çok iyi anlaştıkları ve neredeyse hiç dövüş tecrübelerinin olmadığı söyleniyor. Küçüklüğünden beri ağabeyi Doyoung'a çok iyi bakmış ve Doyoung da onu çok iyi takip etmiş. Birbirlerini çok sevdikleri zaten her hallerinden belli oluyor. Özellikle Gongmyung her fırsatta kardeşini desteklemek için elinden geleni yapıyor. İlk çıkışlarından beri hep desteğini en ön sıralardan gösteriyor. Hatta kendi katıldığı bile doyoung'un ve Nct'nin tanıtımını yaptı çocuk. o derece kardeşini destekliyor. (biraz da doyoung abisini darlıyor da olabilir. ama bu sadece benim düşüncem tabii ki.😅) Yine gongmyung'un yer aldığı we get married programına da katılmıştı. Birlikte yaptıkları .
  • Küçüklüğünden beri şarkıcı olmayı hayal ediyormuş ve SHINee'nin sahnesini izledikten sonra idollüğe ilgi duymaya başlamış. Okul yıllarında grupta aktif olarak yer almış ve okul festivalleri, yerel festivaller gibi çeşitli sahnelere katılmış, ayrıca şarkı yarışmalarında solo performans deneyimi de olmuş. SM'nin kadroya katılmadan önce Uygulamalı Müzik Bölümü'ne başvurmayı planladığı söyleniyor.​
  • Lise günlerinde grup vokalisti ve okulun başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır.​
  • Eylül 2013'te lise ikinci sınıftayken 'Gyeonggi-do Gençlik Sanatları Festivali'nde Ha Dong-gyun'un <Is It Raining or Snowing> şarkısını seslendirmiş ve büyük ödülü kazanmış. Bu yarışmada SM Entertainment'ın kadrosuna alınmış ve o yılın Kasım ayında SM Entertainment'a katılmak için okulu bırakmış. Sonrasında SM rookies dahil stajyerlik süresi yaklaşık 2 yıl 5 ay sürmüştür.​
  • SM Entertainment seçmelerini geçer geçmez arkadaşlarına okumak için yurtdışına gideceğini söylemiş ve liseyi bırakmış. 2015 yılında SMROOKIES'te yayınlandıktan sonra Doyoung'un arkadaşları onun neden orada olduğunu soran bir yazı yazmışlar. Ancak yakın arkadaşlarına stajyer olduğunu duyurmuş. (Doyoung bunu neden yaptın acaba.? hani şirketler bu konularda stajyerleri zorlamıyorlar bildiğim kadarıyla. şirket adı vermeden stajyer olduğunu söyleyebilirdi aslında. eğer yakın arkadaşlarına bile söylememişse ayıp etmiş bence)​
  • Şirkete ilk girdiğinde ve stajyer olduğunda KBB kliniğinde ses teli testi yaptırmış ve aldığı ses teli teşhis belgesini ve ses teli videosunu içeren CD'yi halen saklıyormuş.
  • Ağustos 2014'te Mnet EXO'nun '90:2014' programında yayınlanan 'un yeniden yapımına katıldı . O zamanlar henüz SMROOKIES değildi.

16 Ocak 2015'te SMROOKIES adıyla yayınlandı .
SM Rookies olduğu ortaya çıktıktan bir gün sonra Show Champion'ın MC'si oldu.
13 Aralık 2015'te The Mickey Mouse Club'ın 11. bölümünde özel olarak yer aldı ve şarkısını söyledi.
15 Şubat 2016'da Taeyong ve Yuta ile birlikte markasına model olarak seçildi.

Çaylak günlerinde sm rookies showda birçok şarkıda vokalini sergiledi. , , gibi tüm çaylakların yer aldığı sahneler , (doyoung focus olmadığı için muhtemelen aldığım kaynak johnny focus olarak paylaşmış ama doyoung gözüküyor arada) ve gibi büyük çaylakların yer aldığı sahneler ve Tende ve gibi vokal gruplarının yer aldığı sahneler de dahil olmak üzere sıklıkla çeşitli şarkıların giriş bölümünü üstleniyor. Boa'nın şarkısına yaptıkları cover. Rookies Show'daki tüm partlarının olduğu bir videoymuş.
29 Nisan 2016'da Music Bank'te TWICE'dan Jihyo ile düet olarak < > şarkısını söyledi.
13 Ekim 2017'de Gugudan'ın Sejeong'uyla birlikte söylediği şarkı SM STATION 2'de yayınlandı.
Sesini ve şarkı söylemeye olan sevgini ortaya koyan pek çok röportajı var. Kendisini tanıtırken 'şarkı söylemeyi seven biri' olduğunu söylüyor ya da "nasıl anılmak istersin?" diye sorulduğunda 'Sahnede içten şarkı söyleyen biri olarak anılmak istiyorum' diyor. Bir keresinde 'Sadece bir dizeyi dinleyerek kim olduğunu anlayabilecek bir vokalist olmak istiyorum' demiş.
9 Haziran 2018'de Doyoung'un da katıldığı Richman'ın OST'si yayınlandı.
<Doll>, 8 Ekim 2018'de SM Workshop şirket içi şarkı yarışmasında büyük ödülü kazandı. yayınlandı.

  • Akıllı ve inatçı bir kişiliğe sahip olduğu için hayranlarından ve üyelerinden sık sık "Her şeyi iyi yapacağını düşünüyorum" ve "Güvenli hissediyorum" sözlerini duyuyor. Kendisi (başkalarının) sarılmak istediği bir kişi olmak istediğini söylüyor.
  • Genel olarak rasyonel bir kişiliğe sahip olmasına rağmen beklenmedik bir şekilde çok ağlıyormuş. Yuta ve Jaehyun bir zamanlar 127'nin en çok gözyaşı döken üyeleri olarak gösterilmiş.
  • NCT U olarak çıkış yaptıktan sonra yayınlarda NCT'nin sistemini ve grubunu açıklama rolünü üstlendi.
  • 5 Şubat 2017 tarihinden itibaren SBS Inkigayo MC rolünü üstlendi ve yaklaşık bir yıl boyunca her Pazar canlı yayın yaptı. Yardımcı sunucular GOT7'dan Jinyoung ve BLACKPINK'ten Jisoo'dur. üçünün isimlerinin ilk harflerine göre ' olarak. Son yorum: Jinyoung'un ifadesine göre 3 sunucu arasında senaryoda hata yapmayan üyedir.
  • Ayrıca bazı etkinliklerde ve V LIVE'larda sıklıkla büyük ve küçük MC rolleri üstlendi ve hatta Inkigayo'dan ayrıldıktan sonra bile birkaç kez diğer müzik programlarında özel MC olarak yer aldı.
  • 23 Haziran- 7 Temmuz 2019'da King of Masked Singer'in 105. bölümüne katıldı. , ,

2021'de dizisi ile oyunculuk çıkışını gerçekleştirdi.
2022'de dizisinde başrol oynadı.

Birkaç radyo programında özel sunucu olarak yer aldı. (super junior kiss kiss, nct night night gibi)

2021'de gerçekleştirdi.
2023'te markasının küresel büyükelçisi olarak seçildi.

  • Geçmişte görme yeteneğinin zayıf olması nedeniyle yayın yaparken çoğu zaman kontakt lens kullanıyormış. Bu nedenle lensler nedeniyle gözleri kolayca kanlanmaya eğilimliymiş. Bu nedenle, radyoda görünmeyen kayıtlı radyo yayınlarında, kontak lens yerine sıklıkla gözlük takmış. Sonrasında 2018 yazında Johnny ile LASIK ameliyatı olmuş ve şu anki görüşü 1.2. LASIK yaptırmanın kendilerine farklı bir dünyada yaşıyormuş gibi hissettirdiğini söylüyormuş
  • Yüzünün sağ tarafına daha çok güveniyor. Fotoğraflarda ve grup fotoğraflarında genellikle yüzün Ancak yüzünüzün sadece bir tarafını kullanırsanız sadece o tarafın gelişeceği yönündeki yaygın inanışı duydum ve bu günlerde bununla yüzleşiyorum.
Yaptığı sunuculuklar:
  • 21 Ocak-1 Temmuz 2015 Show Champion
  • 8 Eylül 2015 Red Velvet'in 1. Full albümlerinin tanıtım önizleme etkinliği
  • 10 Temmuz
  • 16 Eylül-24 Ekim 2016 My SMT
  • 5 Şubat 2017- 4 Şubat 2018 SBS Inkigayo
  • 16 Ağustos 2017 Nct Dream We Young Geri Dönüş yayını
  • 22 Şubat ve 29 Mart 2018 M Countdown (Special MC)
  • 25 Kasım 2018 SBS Inkigayo (Special MC)
  • 16 Haziran 2019 SBS Inkigayo (Special MC)
  • 9 Ağustos 2020 SBS Inkigayo (Special MC)
  • 10 Ekim 2020 Asia Song Festival
  • 10 Mayıs 2021 Nct Dream Hot Sauce Basın toplantısı
  • 27 Ocak 2022 11. Gaon Chart Müzik Ödülleri
  • 28 Mart 2022 Nct Dream Glitch Mode basın toplantısı
  • 18 Haziran 2022 Dream Concert
  • 12 Kasım 2022 Show Music Core (Special MC)
  • 18 Şubat 2023 Circle Chart Müzik Ödülleri
  • 23 Nisan 2023 SBS Inkigayo (Special MC)
Yaptığı coverlar:
Ost'ları:
Diğer şarkılar ve işbirlikleri:
Ben doyoung'un karakteri ile ilgili düşüncelerimi yorum olarak belirteceğim. çünkü doyoung benim Nct'de en az sevdiğim üyelerden biri ve buraya çok objektif şeyler yazamayacağım.
Sadece bir bilgi vereyim Doyoung, tüm nct u ana birimlerinde olan tek üye. yani Nct albümlerindeki ana başlık şarkısının sahibi olan nct u birimlerinin hepsinde Doyoung var. 7th sense, without you, yestoday (başlık şarkısı değildi sanırım ama klibi var diye yazdım), boss, make a wish, lets play ball (universe), from home, baggy jeans. Özellikle Nct'yi yakından takip etmeyenler, Nct'de en öne çıkarılan üyelerin hep Taeyong ve Mark olduğunu sanıyorlar. Aslında Doyoung da her yerde ama az kişi bunun farkında o yüzden belirtmek istedim. Hakkında daha da bilgi vardı ancak zaten yeterince uzun olduğu için daha yazmayacağım. Zaten Doyoung'u tanımanız için buradakiler yeterli olur diye düşünüyorum. Keyifli okumalar.
NCT-DoJaeJung-Parfume-Top-Note-Tanitim-Fotografi-Doyoung-4-2-scaled.jpeg
Doyoung-nct-u-43271546-1280-1920.jpg
E9kE1BAWYAAg80L

doyoung'un çocukluğu çok tatlı. birkaç tane de çocukluk fotoğrafı atayım:
DbJi1chWsAAo0pi
71906741_3661927760487916_6130886762148397056_n.jpg

bir tane de abisi ile
26a2d067419169f656b0584186524bf0.jpg

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben doyoung'un karakteri ile ilgili düşüncelerimi yorum olarak belirteceğim. çünkü doyoung benim Nct'de en az sevdiğim üyelerden biri ve buraya çok objektif şeyler yazamayacağım.
Doyoung'un karakteri ile ilgili olarak kendisini taktir ettiğim yerler de var sevemediğim özellikleri de. öncelikle hırslı biri. aşırı hırslı biri. ve aynı zamanda şanslı da biri. bence yıldızı düşük biri. yani nazar da çekmiyor bu çocuk 😅. kanıtım da bu zamana kadar neredeyse her nct üyesinin bir talihsizlik yaşamışlığı vardır ama doyoung'un yok. he talihsizlik yaşasın demiyorum elbette. hani diğer üyelerin üzerindeki şanssızlık Doyoung'ta yok onu belirtiyorum. he bazı şeyler de Doyoung'un kendisine dikkat etmesinden kaynaklı. aşırı kontrolcü biri bence. bu kontrolcülük işinde ona başarı getirse de psikolojik olarak onu zaman zaman yıpratıyor bence.
Doyoung dikkat çeken biri değil. aurası yok, herhangi bir çekiciliği de yok (bence). abisi de Doyoung'un tam tersi olarak girdiği ortamda dikkatleri üzerine çekebilecek çekiciliğe sahip biri. bence Doyoung hayatı boyunca dikkat çekebilmek için hep çabalamış. bunu nct'nin videolarında da görebilirsiniz zaten. Doyoung hep bir şekilde dikkati üzerine çekmek için bir şeyler yapar. muhtemelen Gongmyung da Doyoung'un bu çabasının farkında ve sürekli onu destekliyor. zaten desteklemesi iiçin abisini zaman zaman darlıyor bence doyoung😁 (i live alone'da abisine onu övmesi için bir şeyler söylemişti). yani silik biri olduğu için ancak kendi çabası ile görünebilir hale geliyor. bu yüzden ben doyoung'a üzülüyorum ve biraz da anlıyorum bu çabasını. ama bazen kendini gösterecek diye ortamın enerjisini düşürüyor bence. mesela music core'un kareoke videoları var. Taeil ,Jungwoo, Mark, Haechan hepsi eğlenmek için şarkılar açıp eğlencesine söylerken . keşke bunu yapmasa. bu yüzden biraz gıcık oluyorum kendisine. ama asıl gıcık olma nedenim Sm'nin her yere Doyoung'u göndermesi. e buna bonus olarak Doyoung'un bazı huyları da eklenince ben Doyoung'un iyi bir insan olduğunu bilsem de Doyoung'u sevemiyorum maalesef. mesela bu kadar çok solo işi alabilmek için Sm çalışanlarına atıştırmalıklar alarak yağcılık yaptığını düşünüyorum. (bir videoda sm çalışanları doyoung'un onlara ara ara atıştırmalıklar aldığından bahsetmişti). bir de şirketteki sunbaelerinin reklamını yapıyordu bir ara sürekli. belki gerçekten sevdiğinden bunu yapıyor. ama bana öyle gelmiyor işte.
en uzun karakter analizi yaptığım üye de en sevmediğim üye oldu ama çok doluyum Doyoung'a. 😅
taktir ettiğim noktalarına gelirsem. işini çok seviyor. şarkı söylemeyi çok seviyor ve sürekli fırsat buldukça söylüyor. şirketinin fırsat sunmadığı noktalarda bile kendisi fırsat yaratıyor. (vlive varken orada şarkı söylediği yayınlar yapardı, instagramda şarkı söylediği oluyor vs. vs.). bu huyunu çok taktir ediyorum. şarkıcı olarak doyoung'u seviyorum. sesini seviyorum. her ne kadar gözüme batsa da sürekli kendini öne atması aslında nct sisteminde en doğru yöntem. eğer bunu yapmasa bu kadar tanınmazdı. ki bu kadar iş yapmasına ve kendini öne atmasına rağmen nct'de en az popüler üyelerden biri aslında. (fancam izlenmeleri genelde son sıralarda oluyor nct 127'de. yani doyoung kadar öne çıkarılmayan üyelerden bazıları Doyoung'tan daha popüler).
analizim bu kadar.
yukarıdaki tanıtım yazımı elimden geldiğince objektif bir şekilde hazırladım. gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz yani.
sadece solo işlerini bilerek sırayla yazdım. (yani o kısımda bir art niyetim var biraz😁)​
 
Son düzenleme:
Üst