Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Nct Taeyong Hakkında, Kimdir

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
511
Tepki
1,878
Puan
90
Daha önce Moon Taeil'i tanıtmıştım: https://netizenturkey.net/forum/konu/2586
Normalde kendi sevdiğim birkaç üyeyi tanıtmayı düşünüyordum ama @Lilac , Taeyong'u tanıtmamı istediği için ben de üyelerin yaş sırasına göre vakit buldukça tüm üyeleri tanıtayım dedim. Lider olduğu için Johnny'den önce Taeyong'u tanıtmaya karar verdim. Baya uzun bir yazı olacak. Kendinizi hazırlayın derim. 😁

Lee Taeyong, 1 Temmuz 1995 doğumlu. (yengeç burcu)
Pozisyon: Lider, Merkez, Ana rapçi, Ana dansçı ve Yardımcı vokal.
Bulunduğu gruplar: Nct, Nct 127, Nct U ve SuperM
Taeyong-2-2.jpeg


Taeyong sokakta keşfedilmiş. Sm yetkilisi ona 3 büyük şirketten olduğunu söylediğinde aklına mbc, sbs, kbs gelmiş. Yani o kadar idollükle ilgilenmiyormuş.😄 Daha sonra seçmelere katılmış ve stajyer olmuş. 4 yıl stajyerlik yapmış. şirkete girdiğinde hiç dans edemiyormuş. yani şirkete girdikten sonra dans etmeyi ve rap yapmayı öğrenmiş. Ve yeteneği, çalışmasının sonucu olarak onu ana dansçı ve ana rapçi yapmış.
Smrookies olarak tanıtılmadan önce 2012 yılında 'nun posterinde yer aldı. (sullinin arkasında, chanyeol'ün hemen yanında yer alıyor). Aralık 2013'te smrookies olarak jeno ve seulgi ile birlikte tanıtılmış ve smtown yıl sonu konserinde yer almış.
Temmuz 2014'te sm bir video yayınladı.
Ekim 2014'te Red velvet'in şarkısında yer aldı. ve o meşhur TY Track böylece doğmuş oldu. 😄
15 Ağustos 2015'te 'un ön gösterimi yapıldı. (o zamanki smrookies üyeleri: Taeyong, Johnny, Yuta, Taeil, Doyoung, Ten, Hansol, Jeno, Mark, Jisung, Jaemin, Jaehyun, Haechan(Donghyuck). (2016 bankook show'u için çekmişler)
sm rookies zamanından bir dans performans (çok seviyorum bu videoyu)

9 Nisan 2016'da Nct U ile şarkısı ile çıkışını yaptı.
7 Temmuz 2016'da da Nct'nin ilk sabit birimi olan Nct 127, ile çıkış yaptı.
2018'de Food Diary adlı bir programda Seo Jang-hoon, Lee Soo-geun, BoA, Park Sung-kwang, YooA (Oh My Girl), Niklas Klabunde ile yer aldı.
Temmuz 2019'da ilk solo şarkısı olan sm station yayınlandı.

Taeyong şarkılardaki yoğun rap partları ile dikkat çeken biri. hatta müzik eleştirmeni kim young dae, bir onu övmüş.
Taeyong söz yazımı ve beste de yapıyor. Nct 127'nin 2. albümündeki şarkıların söz yazımı ve bestelerine katıldı. ve yine Cherry Bomb albümünde 'Sun & Moon' hariç tüm şarkıların prodüksiyonunda yer aldı.
NCT'nin 2018 projesi 'NCT 2018 EMPATHY' albümünde yeni çıkan 6 şarkı arasında 'BOSS', 'Baby Don't Stop', 'YESTODAY' ve 'Black on Black'in de bulunduğu 4 şarkının söz yazımına katıldı. 1. normal albümde, 'Regular', 'Now We (City 127)', 'My Van' ve 'Nightmare' başlık şarkısının Korece ve İngilizce versiyonları da dahil olmak üzere 5 şarkının söz yazımına katıldı. (korece yazıyor o yüzden google otomatik çeviri ile görebilirsiniz) 34 tane adına kayıtlı şarkı bulunuyormuş.
2018'de Marteen ile Nct 127 düet şarkısı şarkısı yayınlandı. (bu şarkıyı araya sıkıştırdım çünkü bu şarkıyı bilmeyen çok kişi vardır diye. ingilizce bir şarkı ve çok güzel. dinleyin dinlettirin)
2021 yılında kendi bestelediği şarkıları yayınlamak için bir hesabı açtı. (soundcloud yazısına tıklayarak şarkıları görebilir, dinleyebilirsiniz.)
diğer şarkıları:
2017'de Hitchhiker ile olan station şarkısı
2017'de you young jin ile olan station parçası
2022 de yayınlanan station şarkısı

Taeyong, rapi kadar dansı ile de öne çıkıyor. özellikle cherry bomb'daki ile zamanında çok dikkat çekmişti.
Çıkışının başında verdiği bir röportajda, güzel vücut ifadeleri ve hatlarıyla dansın temeli olan ve aynı zamanda pekiştiren baleye başka türlerdeki dansları da ekleyerek kendi dans hareketlerini tamamlamak istediğini söylemiş.
seoul müzik ödüllerinde yaptığı n , dispatch ki dansın ve Whiplash n kareografilerini kendisinin yaptığı söyleniyor.
"Koreografi pratiği yaparken birçok fikir üretip koreografi yaratıyorum ve bu pratikte çokça uygulandı. Kick it'de elini ve bu öldürücü kısım haline geldi". diyor. Make a wish'de ortadaki görünüyor (bundan pek emin değilim tahminen burasıdır diyerek videoyu koydum) ve bu da Taeyong'un fikri.
Knowing brother .
2021'de çıkardığı 3. normal albümünden bir şarkı olan koreografisini yaptı.
ayrıca smtown kış albümünde bulunan şarkısının da kareografisinin yapımında bulundu.

Mart 2022'de kendi açtı.
2021'de yayınlanan Street woman fighter programında jüri olarak yer aldı.

ve 5 Haziran 2023'te ile çıkışını yaptı.

Taeyong, rapi, dansı, şarkı ve kareografi yapım becerileri haricinde görseli ile öne çıkan biri. öyle ki Plastik cerrahlar da Taeyong'un yüzünün, çene hattının ve burnunun o kadar altın orana sahip olduğunu belirterek onu en ideal model haline getirmek istediklerini söyledi. bir plastik cerrah Taeyong'un burnuna hayran kaldı.
Ocak 2017'de 100 idol tarafından en yakışıklı idol listesinde 1 numara seçildi . Bununla ilgili olarak Taeyong şöyle yanıt verdi, ' Oy sayısına bakıldığında üyelerimizin bana oy vermesi durumunda ortaya çıkabilecek bir rakam gibi görünüyordu '.
'Superhuman'ın 11 Haziran'daki Show Champion bitiş ekranında yakalanan sahne, 2019 mubeat ödüllerinde En İyi Son Peri kategorisinde oyların yarısına yakınını aldı, birinci oldu.
Kim Jaejoong'a benzediğine dair birçok görüş var. Sungchan çıkış yaparken Sungchan'a da benzetildi.
Sağ gözünün yanında tırnak büyüklüğünde var. Küçükken atopi (egzama) nedeniyle oluşan çiziklerin, büyüdükçe büyüdüğü söyleniyor Dört yapraklı bir çiçeğe benzediği için hayranlar arasında 'gül izi' olarak anılıyor. Başlangıçta Taeyong yüzündeki bu yaradan en çok nefret ediyordu ama hayranlar ona gül adını verdiği için artık bu yara izi haline geldi. en sevdiği kısım.

Olayları:
1. dolandırıcılık:
9 Aralık 2014'te taeyong'un dolandırıcılık yaptığına dair bir iddia paylaşıldı. o zamanlar Taeyong smrookiesteydi ve olay baya konuşuldu. ertesi gün sm bir açıklama yayınladı ve Taeyong adına özür diledi.
olay, Taeyong, 2009 yılında Joonggonara'dan mal alıp para yatırmayarak veya internette paylaştığının aksine kusurlu ürünler satarak tartışmalara neden oldu. Netizenler ise bazı kafe üyelerinin bu davranışı eleştirdiğinde özür yerine küfürlü bir dil gönderdiklerini söyledi. kullanıcıların iddialarına göre, geçmişte Taeyong, Joonggonara'da ortaya çıkan 4 birden fazla hesap kullanmıştı ve bunların arasında, 2 kimlik (hssarang98) kullanılarak yapılan bir işlemde dolandırıcılık iddialarının gündeme getirildiği bir vaka da vardı. Olayın yanı sıra Taeyong, Joongangara'daki kötü davranışlar nedeniyle defalarca uyarıldığını ve okuldan atıldığını iddia ediyor.
Ancak yukarıdaki suçlamaya yanıt olarak daha sonra yazının, olayın ön ve arka bağlamı çıkarılıp sadece kısımları seçilerek kötü niyetli bir açıklama olarak düzenlendiği ortaya çıktı. Joongangara'dan satın alınan Junk Gundam Sazabi Junk Taeyong'u yeniden satmaya çalışırken, alıcı parmaklarının fotoğraflarını bulanıklaştırdığı için dava açtı. Bununla ilgili olarak Taeyong, onu Shindaebang İstasyonunda değiştireceğini söyledi ancak alıcı, vaktinin olmadığını söyleyerek gidiş-dönüş kargo ücretini ödeyip değiştirmesini talep etti. Ayrıca alıcı, ikinci el ülke ilan panosuna bu tür çöpler gönderdiğini söyleyen öfkeli bir mesaj yayınladı ve bunun önemsiz bir işlem olduğunu bilmeyen genel üyeler eleştiri yorumları yayınlamaya devam etti. Bu olayın arka planı ve koşulları kasıtlı olarak silinmiş, iftira niteliğinde yazılar oluşturularak çeşitli topluluklarda sistematik bir şekilde yayılmıştır.
anladığım kadarıyla taeyong'un bu satış sitesinde 4 kimliğinin (ya da 2 orasını anlamadım) olmasının nedeni, birileriyle ürünler hakkında tartışıyor ve hesapları askıya alınıyor ve bu yüzden birkaç hesap daha açıp kendini açıklamaya çalışıyor. daha sonra askıya alınan hesaplar düzeltilince sanki dolandırıcılık için 4 farklı hesap açmış gibi gözüküyor. ama aslında bunu dolandırıcılık için değil, kendini açıklamak ya da tartışmak (her neyse) için yapmış. (bu kısım otomatik çeviriden dolayı karmaşıktı ben kendi anladığımı yazdım. yani yanlış yerler olabilir)
burada satış yaptığı sitedeki Yönetim ekibinin işleme sonucuna ilişkin yorum kısmında, çekilme nedeninin dolandırıcılık değil, sadece kötü davranış ve anlaşmazlığa neden olmak olduğu da doğrulanmış.
Bağlantılı habere eklenen görseller arasında Taeyong'un o dönemde kullandığı Daum kafede paylaştığı gönderide, ürünün resmini gösterip takasa karar verme süreci ve sürtüşmeye yol açan süreç, Taeyong'un bakış açısından var. İşlemin karşı tarafı, teslimattan hemen önce başka bir ürün göndermek istediğinde, ilk önce takas edilmesi gereken ürünü alıp, beğenmediğiniz takdirde değiştirmeyi teklif ederek, işlem bir nevi tek taraflı olarak yürütülüyordu. kasten dolandırıcılık yaptığı veya bunu gizlemek için hareket ettiği iddiasından tamamen farklı bir durumdaki bir çatışmaydı. Hatta bu olayla ilgili olarak tuğla veya çöp gönderileceği yönünde dedikodular bile yapılmış, ancak tuğla ve çöp gönderildiği yönündeki kışkırtmanın herhangi bir teyit edilmiş gerçek olmaksızın organize ve kapsamlı olduğu göz önüne alındığında, bu tartışmanın kötü niyetli olarak çarpıtılmış içeriği ortaya çıkmıştır.
Bu davanın özelliği, belirli bir grup insanın birkaç yıl boyunca Taeyong'u dolandırıcılık adı altında suçlamaya çalışması, ancak gerçekte hiçbir 'kurban' ortaya çıkmamasıdır. Buna ek olarak, Taeyong'un sosyal medyadaki geçmişi, çok sayıda internet makalesi, blog ve topluluk yorumlarındaki gerçek mağdur ifadeleri veya tanıdıklardan gelen eleştirel ifadeler yoktu.Onlar olumlu makaleler yayınladılar veya ifadeler yayınladılar.
Ajans tartışmaya ilişkin bir açıklama yapsa da kamuoyunun tepkisi hâlâ pek iyi olmadı. Ve yaklaşık iki yıl geçtikten sonra ve Taeyong'un NCT olarak ilk çıkışını yaptıktan sonra bile, eleştiriler yağmaya başladığında, Taeyong : 'Çıkışımdan önce, gençken, birçok pişmanlık verici ve utanç verici şeyi hatırladım ve Zihnim hâlâ bu düşüncelerle dolu. Bunu daha önce söylemem gerekirdi ama ben gerçekten olgunlaşmamış, düşüncesiz ve başkalarını anlamak konusunda gerçekten isteksiz olduğum halde, benim tarafımdan kırılanlardan içtenlikle özür dilemek istiyorum. Bana güvenen ve beni seven küçük kardeşlerimin önünde daha özgüvenli ve kendinden emin olabilmem için başarılı olmam gerektiğini düşünüyorum. Böyle ağladığım için daha çok üzgünüm. Benden gerçekten hoşlanmak senin için zor olmuş olmalı ama beni bu şekilde sevdiğin için teşekkür ederim. Beni, küçük kardeşimi ve ağabeylerimi sevdiğiniz ve inandığınız için çok teşekkür etmek istiyorum." sözleri ile özür diledi. Ortaokulun ikinci yılında meydana gelen tartışma ve olgunlaşmamış söz ve eylemlerle ilgili olarak, 2019 yılında yorum olayının yaşandığı andaki resmi makam, mantıksız söz ve eylemleri nedeniyle başkalarını incittikleri için zaten özür dilediklerini belirtmişti. Ayrıca hatalarını kendi kendine yansıttığı gerçeğine olumlu bakan hayranlar da var. Ancak abartılı ve çarpıtılmış suçlamalar kabul edilmese de, kendisinin özür dilediğine delil olarak yıllar geçtikçe söylentiler gelişigüzel genişletildi ve yeniden üretildi. ve SM Entertainment, Taeyong ve bağlantılı sanatçılara karşı yapılan her türlü yasa dışı eylemlere karşı yasal işlem başlatmış.

2. olay zorbalık iddiaları:
ekim 2015 'te 'Taeyong'un ortaokuldaki sınıf topluluğunda yayınlanan yorumu' başlıklı çekilen bir fotoğraf yüklendi . Taeyong'un, bir öğretmenin birlikte çekilmiş fotoğrafıyla birlikte sınıf topluluğu gönderisinde 9 kızın olduğu bir fotoğrafta bir kızın vücut şeklini aşağılayan "10 kişi 13 kişiye benziyor" yorumunu yayınladığı söylendi. Orijinal dağıtımcı, fotoğrafı Google'da arama yaparak elde ettiğini iddia etti, ancak o sırada fotoğrafın Google'da araştırılmadığına dair şüpheleri olan kullanıcılar kaynağı sorguladığında, gönderinin silinmiş olması nedeniyle orijinalliğinden emin olamadıkları yönünde birçok görüş ortaya çıktı. ve hiçbir dayanağı olmadığı için ortadan kayboldu. Ancak Joonggonara tartışması nedeniyle Taeyong'u eleştiren görüşlerle birlikte sürekli olarak yeniden dağıtıldı.
18 Eylül 2019. ihbarcı Taeyong başka bir öğrenci Çevrimiçi bir ilan panosunda zorbalığa katıldığını iddia eden bir makale yayınladığında, bu görünüşü aşağılayıcı yorumla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Makalenin muhbiri, o sırada diğer öğrencileri taciz eden bir görgü tanığının üyesi olduğunu açıkladı, ancak görgü tanığı olan muhbirin aynı zamanda bir fail olduğu ve kendisi hakkında düşünmesi gerektiği yönündeki eleştirilerin ardından makale büyük ölçüde şu şekilde revize edildi: failin kendisi olmadığını söyledi. Ancak muhbir, rapor sırasında bile zorbalığa maruz kalan öğrencinin geçmişte yazdığı failler listesindeki tüm faillerin isimlerini hatırladığını ancak Taeyong'un adını hatırlayamadığını söyledi . Başka bir katılımcının, yani muhbirin arkadaşının muhbirle paylaştığı KakaoTalk kayıtlarına göre, arkadaşlarım tarafından zorbalığa uğrayan öğrencinin kendine zarar verme olayını hatırlıyorum ama Taeyong'un onunla dalga geçtiğini ya da zorbalık yaptığını hatırlamıyorum . Gundam'ı vermesinin nedeni onu beğenmesiydi, yani bu bir hediyeydi. Daha sonra gelen ek raporlarda , sınıf öğretmeni ve olaya tanık olan öğrencinin ifadesiyle Taeyong'un bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığı doğrulandı.

3. olay (iftira olay):
5 Ekim'de, yani resmi pozisyonun açıklanmasından yaklaşık iki hafta sonra, SuperM'in ABD'deki ilk çıkış gününde, aynı muhbir tarafından yeni bir iddia içeren bir makale de gündeme getirildi. Taeyong'un yıllığının kartonunda bir erkek öğrenciden eşcinsel olarak bahsettiği , küçümsediği ve dışladığı bir makale yayınlandı.
Buna ek olarak, Taeyong okuldaki şiddetten uzak, sessiz bir öğrenciydi ve mezuniyet albümünü onaylayan ve çevrimiçi topluluk Theku'ya böyle bir tartışmanın yaşanmasının talihsiz bir durum olduğunu söyleyen bir mesaj bırakan başka bir mezunun iddiasından rahatsız oldu. 2017 yılında vücut tipini aşağılayan bir yorum yayınlayan fotoğraftaki kişi SM'e resmi bir özür talep eden bir e-posta gönderdi ancak herhangi bir yanıt gelmedi. Bu iddianın , muhbirin daha sonra gelen ek raporlarda iddia ettiğinden tamamen farklı olduğu da doğrulandı. Rolling Paper öğrencisi o zamanlar Taeyong'la yakın arkadaştı ve eşcinsel olmadığı için hiç de alınmamıştı.

2019'dan 2020'nin yarısına kadar zorbalık iddiası ile ilgili sürekli (yalan olan) yeni haberler açılması üzerine yanlış hatırlamıyorsam dispath olaya açıklık getirdi. Taeyong ve mağdurun mesajlaşmalarını falan paylaştı.(olayı tatlıya bağladıktan sonraki mesajlarını) Taeyong orta okuldayken sosyal medyada toplu paylaşılan bir fotoğraftaki bir kıza kilosu üzerinden bir yorumda bulunmuş (yukarıda ne dediği yazıyor). ancak başka herhangi bir olumsuz davranışı olmamış. yani kıza veya başka birine sistematik bir kötü davranışı olmamıştı. hatta mağdur olan kızın bu yorumdan o dönem haberi olmamış, iddialar ortaya çıktıktan sonra (yani yıllar sonra) haberi olmuş. ama yine de Taeyong kızı bulmuş ve yüz yüze olarak özür dilemiş. olayı tatlıya bağlamışlar. hatta kıza o zaman online olan konserleri için izleme kodu (bilet) bile yollamış. (kendim hatırladığım kadarıyla özetledim bu kısmı. çünkü çok uzundu. tüm olayları ayrıntılarıyla okumak isteyenlere . otomatik çeviri ile okuyabilirsiniz)
Taeyong çıkışından öncesinden 2020 yılının yarısına kadar bu olaylar ile mücadele etti. sürekli özür dilemesine ve herhangi kötü bir davranışı olmamasına rağmen nefret aldı. 2020 de olaylar açıklığa kavuştuktan sonra neyseki duruldu ortalık. Nct'yi smrookiesten beri takip ettiğim için Taeyong'daki değişimi gördüğümü söyleyebilirim. Taeyong SuperM ile çıkış yaptıktan sonra ve bu olaylar da açıklığa kavuştuktan sonra rahatladı. önceden hep kamera karşısında diken üstündeydi ve bu çok belli oluyordu. sürekli yanlış anlaşılma korkusu ile yaşadı yıllarca. ama olaylar açıklığa kavuştuktan sonra ve benim tahminimce Baekhyun'un da yardımı ile kamera karşısında daha rahat olmaya başladı. Taeyong rahatladı biz de rahatladık.

Yazı çok uzun olduğu için Taeyong hakkında benim aklıma gelenler ve kendi gözlemimden oluşan bir paragraf ile sonlandırmak istiyorum.
Taeyong'un modaya ve sanata da ilgisi var. , eşyalarını falan boyamayı da seviyor. birçok dergi çekimi oldu. (bunları ekleyeceğim genel Taeyong tanıtım linkinden bakabilirsiniz.) En son loewe markasının elçisi seçildi.
Taeyong iyi biri. çok iyi bir lider öncelikle. her zaman üyelerini destekliyor, onlara yardımcı olmaya çalışıyor. bu süreçte muhtemelen çok zorlanıyor ama neyse ki Taeil ve Doyoung bu konuda ona destek oluyorlar. (yine johnny'nin de destek olduğunu düşünüyorum). yakın olduğu üyeler Doyoung, yuta ve ten. genelde bu üyelerle takılıyor gibi. özellikle 127 üyelerinin hepsi ile yakın aslında. ama bu 3 üyeyle daha bir yakın gibi. Taeyong bence geçmişinde çok acılar çekmiş biri. (idol kariyerine başlamadan önce). yani nasıl anlatsam bazı anlarda o içindeki masum çocuk ortaya çıkıyor. böyle sarıp sarmalayasınız geliyor. öyle biri. baktığınızda lider gibi davranmıyor gibi dursa da tüm üyelerin saygısını bir şekilde kazanmış. çok taktir edilesi biri. Taeyong'un bir ablası var. ama sanırım ablası ile çok da iyi anlaşamıyormuş böyle bir bilgi hatırlıyorum yanlış da olabilir. ablasının bir de çocuğu var. Taeyong'un zaman zaman yeğeninden bahsettiği de oluyor. Taeyong çıkışından sonra ingilizcesini çok geliştirdi. öyle ki vlive'da ingilizce yayın yaptığı bile olmuştu. çok azimli biri her konuda.

yazacaklarım bu kadar. daha çok bilgi vardı ama bunları yazmak bile 4 saatimi aldığı için burada sonlandırıyorum. daha fazlasını okumak isterseniz: e tıklayıp otomatik çeviri ile okuyabilirsiniz.
taeyong'un bu saçını çok seviyorum. ama maalesef ortaya çıkışı pek iyi değil. Taeyong'un saçları narinmiş. (normalde korelilerin saç telleri kalın olurmuş bu yüzden bu kadar işleme ve boyaya dayanıklılar aslında. ama taeyong'un o kadar dayanıklı değilmiş). daha çıkış zamanı saçını çok fazla açtıkları için yandı ve bu şekilde kazımak zorunda kalmışlardı (diye biliyorum). ama bu saç ona çok yakışmıştı bence.
nct-127-taeyong.png
61FRdfrdF2L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
2270236494.jpeg
c79d6cd409052148f8e96a587704aae7.jpg
 

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
568
Tepki
1,365
Puan
69
Öncelikle çok teşekkür ederim. Çok güzel bir yazı olmuş. 😍

. 4 yıl stajyerlik yapmış. şirkete girdiğinde hiç dans edemiyormuş. yani şirkete girdikten sonra dans etmeyi ve rap yapmayı öğrenmiş. Ve yeteneği, çalışmasının sonucu olarak onu ana dansçı ve ana rapçi yapmış.
En çok bu kısma şaşırdim. Çoğu ana dansçının çocukluk geçmişi vardır. Şirkete girdikten sonra dans etmeye başlayıp, bir de üstüne ana dansçı olmuş. Gerçekten çok takdir edilesi.

Üzerine atılan iftiralara üzüldüm ama bunlardan aklanmış olması çok güzel. Umarım kendisinde paikolojik olarak iz bırakmamıştır.

Beyefendi hem yakışıklı hem yetenekli. Kırmızı beyazlı saçı acayip yakışmış ona.
hatta mağdur olan kızın bu yorumdan o dönem haberi olmamış, iddialar ortaya çıktıktan sonra (yani yıllar sonra) haberi olmuş
Kız bi an noluyoruz falan olmuş.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Özür dilerim çok şey yazmışsın ama ben o kadar şey arasında 95 doğumlu olmasına takıldım NE DEMEK 95 20 lerinin başlarında gözüküyor
Bende 96'lı sanıyordum.
 

Lili Beth

Fanbase Starter
Katılım
10 Tem 2023
Mesajlar
539
Tepki
1,354
Puan
49
Daha önce Moon Taeil'i tanıtmıştım: https://netizenturkey.net/forum/konu/2586
Normalde kendi sevdiğim birkaç üyeyi tanıtmayı düşünüyordum ama @Lilac , Taeyong'u tanıtmamı istediği için ben de üyelerin yaş sırasına göre vakit buldukça tüm üyeleri tanıtayım dedim. Lider olduğu için Johnny'den önce Taeyong'u tanıtmaya karar verdim. Baya uzun bir yazı olacak. Kendinizi hazırlayın derim. 😁

Lee Taeyong, 1 Temmuz 1995 doğumlu. (yengeç burcu)
Pozisyon: Lider, Merkez, Ana rapçi, Ana dansçı ve Yardımcı vokal.
Bulunduğu gruplar: Nct, Nct 127, Nct U ve SuperM
Taeyong-2-2.jpeg


Taeyong sokakta keşfedilmiş. Sm yetkilisi ona 3 büyük şirketten olduğunu söylediğinde aklına mbc, sbs, kbs gelmiş. Yani o kadar idollükle ilgilenmiyormuş.😄 Daha sonra seçmelere katılmış ve stajyer olmuş. 4 yıl stajyerlik yapmış. şirkete girdiğinde hiç dans edemiyormuş. yani şirkete girdikten sonra dans etmeyi ve rap yapmayı öğrenmiş. Ve yeteneği, çalışmasının sonucu olarak onu ana dansçı ve ana rapçi yapmış.
Smrookies olarak tanıtılmadan önce 2012 yılında 'nun posterinde yer aldı. (sullinin arkasında, chanyeol'ün hemen yanında yer alıyor). Aralık 2013'te smrookies olarak jeno ve seulgi ile birlikte tanıtılmış ve smtown yıl sonu konserinde yer almış.
Temmuz 2014'te sm bir video yayınladı.
Ekim 2014'te Red velvet'in şarkısında yer aldı. ve o meşhur TY Track böylece doğmuş oldu. 😄
15 Ağustos 2015'te 'un ön gösterimi yapıldı. (o zamanki smrookies üyeleri: Taeyong, Johnny, Yuta, Taeil, Doyoung, Ten, Hansol, Jeno, Mark, Jisung, Jaemin, Jaehyun, Haechan(Donghyuck). (2016 bankook show'u için çekmişler)
sm rookies zamanından bir dans performans (çok seviyorum bu videoyu)

9 Nisan 2016'da Nct U ile şarkısı ile çıkışını yaptı.
7 Temmuz 2016'da da Nct'nin ilk sabit birimi olan Nct 127, ile çıkış yaptı.
2018'de Food Diary adlı bir programda Seo Jang-hoon, Lee Soo-geun, BoA, Park Sung-kwang, YooA (Oh My Girl), Niklas Klabunde ile yer aldı.
Temmuz 2019'da ilk solo şarkısı olan sm station yayınlandı.

Taeyong şarkılardaki yoğun rap partları ile dikkat çeken biri. hatta müzik eleştirmeni kim young dae, bir onu övmüş.
Taeyong söz yazımı ve beste de yapıyor. Nct 127'nin 2. albümündeki şarkıların söz yazımı ve bestelerine katıldı. ve yine Cherry Bomb albümünde 'Sun & Moon' hariç tüm şarkıların prodüksiyonunda yer aldı.
NCT'nin 2018 projesi 'NCT 2018 EMPATHY' albümünde yeni çıkan 6 şarkı arasında 'BOSS', 'Baby Don't Stop', 'YESTODAY' ve 'Black on Black'in de bulunduğu 4 şarkının söz yazımına katıldı. 1. normal albümde, 'Regular', 'Now We (City 127)', 'My Van' ve 'Nightmare' başlık şarkısının Korece ve İngilizce versiyonları da dahil olmak üzere 5 şarkının söz yazımına katıldı. (korece yazıyor o yüzden google otomatik çeviri ile görebilirsiniz) 34 tane adına kayıtlı şarkı bulunuyormuş.
2018'de Marteen ile Nct 127 düet şarkısı şarkısı yayınlandı. (bu şarkıyı araya sıkıştırdım çünkü bu şarkıyı bilmeyen çok kişi vardır diye. ingilizce bir şarkı ve çok güzel. dinleyin dinlettirin)
2021 yılında kendi bestelediği şarkıları yayınlamak için bir hesabı açtı. (soundcloud yazısına tıklayarak şarkıları görebilir, dinleyebilirsiniz.)
diğer şarkıları:
2017'de Hitchhiker ile olan station şarkısı
2017'de you young jin ile olan station parçası
2022 de yayınlanan station şarkısı

Taeyong, rapi kadar dansı ile de öne çıkıyor. özellikle cherry bomb'daki ile zamanında çok dikkat çekmişti.
Çıkışının başında verdiği bir röportajda, güzel vücut ifadeleri ve hatlarıyla dansın temeli olan ve aynı zamanda pekiştiren baleye başka türlerdeki dansları da ekleyerek kendi dans hareketlerini tamamlamak istediğini söylemiş.
seoul müzik ödüllerinde yaptığı n , dispatch ki dansın ve Whiplash n kareografilerini kendisinin yaptığı söyleniyor.
"Koreografi pratiği yaparken birçok fikir üretip koreografi yaratıyorum ve bu pratikte çokça uygulandı. Kick it'de elini ve bu öldürücü kısım haline geldi". diyor. Make a wish'de ortadaki görünüyor (bundan pek emin değilim tahminen burasıdır diyerek videoyu koydum) ve bu da Taeyong'un fikri.
Knowing brother .
2021'de çıkardığı 3. normal albümünden bir şarkı olan koreografisini yaptı.
ayrıca smtown kış albümünde bulunan şarkısının da kareografisinin yapımında bulundu.

Mart 2022'de kendi açtı.
2021'de yayınlanan Street woman fighter programında jüri olarak yer aldı.

ve 5 Haziran 2023'te ile çıkışını yaptı.

Taeyong, rapi, dansı, şarkı ve kareografi yapım becerileri haricinde görseli ile öne çıkan biri. öyle ki Plastik cerrahlar da Taeyong'un yüzünün, çene hattının ve burnunun o kadar altın orana sahip olduğunu belirterek onu en ideal model haline getirmek istediklerini söyledi. bir plastik cerrah Taeyong'un burnuna hayran kaldı.
Ocak 2017'de 100 idol tarafından en yakışıklı idol listesinde 1 numara seçildi . Bununla ilgili olarak Taeyong şöyle yanıt verdi, ' Oy sayısına bakıldığında üyelerimizin bana oy vermesi durumunda ortaya çıkabilecek bir rakam gibi görünüyordu '.
'Superhuman'ın 11 Haziran'daki Show Champion bitiş ekranında yakalanan sahne, 2019 mubeat ödüllerinde En İyi Son Peri kategorisinde oyların yarısına yakınını aldı, birinci oldu.
Kim Jaejoong'a benzediğine dair birçok görüş var. Sungchan çıkış yaparken Sungchan'a da benzetildi.
Sağ gözünün yanında tırnak büyüklüğünde var. Küçükken atopi (egzama) nedeniyle oluşan çiziklerin, büyüdükçe büyüdüğü söyleniyor Dört yapraklı bir çiçeğe benzediği için hayranlar arasında 'gül izi' olarak anılıyor. Başlangıçta Taeyong yüzündeki bu yaradan en çok nefret ediyordu ama hayranlar ona gül adını verdiği için artık bu yara izi haline geldi. en sevdiği kısım.

Olayları:
1. dolandırıcılık:
9 Aralık 2014'te taeyong'un dolandırıcılık yaptığına dair bir iddia paylaşıldı. o zamanlar Taeyong smrookiesteydi ve olay baya konuşuldu. ertesi gün sm bir açıklama yayınladı ve Taeyong adına özür diledi.
olay, Taeyong, 2009 yılında Joonggonara'dan mal alıp para yatırmayarak veya internette paylaştığının aksine kusurlu ürünler satarak tartışmalara neden oldu. Netizenler ise bazı kafe üyelerinin bu davranışı eleştirdiğinde özür yerine küfürlü bir dil gönderdiklerini söyledi. kullanıcıların iddialarına göre, geçmişte Taeyong, Joonggonara'da ortaya çıkan 4 birden fazla hesap kullanmıştı ve bunların arasında, 2 kimlik (hssarang98) kullanılarak yapılan bir işlemde dolandırıcılık iddialarının gündeme getirildiği bir vaka da vardı. Olayın yanı sıra Taeyong, Joongangara'daki kötü davranışlar nedeniyle defalarca uyarıldığını ve okuldan atıldığını iddia ediyor.
Ancak yukarıdaki suçlamaya yanıt olarak daha sonra yazının, olayın ön ve arka bağlamı çıkarılıp sadece kısımları seçilerek kötü niyetli bir açıklama olarak düzenlendiği ortaya çıktı. Joongangara'dan satın alınan Junk Gundam Sazabi Junk Taeyong'u yeniden satmaya çalışırken, alıcı parmaklarının fotoğraflarını bulanıklaştırdığı için dava açtı. Bununla ilgili olarak Taeyong, onu Shindaebang İstasyonunda değiştireceğini söyledi ancak alıcı, vaktinin olmadığını söyleyerek gidiş-dönüş kargo ücretini ödeyip değiştirmesini talep etti. Ayrıca alıcı, ikinci el ülke ilan panosuna bu tür çöpler gönderdiğini söyleyen öfkeli bir mesaj yayınladı ve bunun önemsiz bir işlem olduğunu bilmeyen genel üyeler eleştiri yorumları yayınlamaya devam etti. Bu olayın arka planı ve koşulları kasıtlı olarak silinmiş, iftira niteliğinde yazılar oluşturularak çeşitli topluluklarda sistematik bir şekilde yayılmıştır.
anladığım kadarıyla taeyong'un bu satış sitesinde 4 kimliğinin (ya da 2 orasını anlamadım) olmasının nedeni, birileriyle ürünler hakkında tartışıyor ve hesapları askıya alınıyor ve bu yüzden birkaç hesap daha açıp kendini açıklamaya çalışıyor. daha sonra askıya alınan hesaplar düzeltilince sanki dolandırıcılık için 4 farklı hesap açmış gibi gözüküyor. ama aslında bunu dolandırıcılık için değil, kendini açıklamak ya da tartışmak (her neyse) için yapmış. (bu kısım otomatik çeviriden dolayı karmaşıktı ben kendi anladığımı yazdım. yani yanlış yerler olabilir)
burada satış yaptığı sitedeki Yönetim ekibinin işleme sonucuna ilişkin yorum kısmında, çekilme nedeninin dolandırıcılık değil, sadece kötü davranış ve anlaşmazlığa neden olmak olduğu da doğrulanmış.
Bağlantılı habere eklenen görseller arasında Taeyong'un o dönemde kullandığı Daum kafede paylaştığı gönderide, ürünün resmini gösterip takasa karar verme süreci ve sürtüşmeye yol açan süreç, Taeyong'un bakış açısından var. İşlemin karşı tarafı, teslimattan hemen önce başka bir ürün göndermek istediğinde, ilk önce takas edilmesi gereken ürünü alıp, beğenmediğiniz takdirde değiştirmeyi teklif ederek, işlem bir nevi tek taraflı olarak yürütülüyordu. kasten dolandırıcılık yaptığı veya bunu gizlemek için hareket ettiği iddiasından tamamen farklı bir durumdaki bir çatışmaydı. Hatta bu olayla ilgili olarak tuğla veya çöp gönderileceği yönünde dedikodular bile yapılmış, ancak tuğla ve çöp gönderildiği yönündeki kışkırtmanın herhangi bir teyit edilmiş gerçek olmaksızın organize ve kapsamlı olduğu göz önüne alındığında, bu tartışmanın kötü niyetli olarak çarpıtılmış içeriği ortaya çıkmıştır.
Bu davanın özelliği, belirli bir grup insanın birkaç yıl boyunca Taeyong'u dolandırıcılık adı altında suçlamaya çalışması, ancak gerçekte hiçbir 'kurban' ortaya çıkmamasıdır. Buna ek olarak, Taeyong'un sosyal medyadaki geçmişi, çok sayıda internet makalesi, blog ve topluluk yorumlarındaki gerçek mağdur ifadeleri veya tanıdıklardan gelen eleştirel ifadeler yoktu.Onlar olumlu makaleler yayınladılar veya ifadeler yayınladılar.
Ajans tartışmaya ilişkin bir açıklama yapsa da kamuoyunun tepkisi hâlâ pek iyi olmadı. Ve yaklaşık iki yıl geçtikten sonra ve Taeyong'un NCT olarak ilk çıkışını yaptıktan sonra bile, eleştiriler yağmaya başladığında, Taeyong : 'Çıkışımdan önce, gençken, birçok pişmanlık verici ve utanç verici şeyi hatırladım ve Zihnim hâlâ bu düşüncelerle dolu. Bunu daha önce söylemem gerekirdi ama ben gerçekten olgunlaşmamış, düşüncesiz ve başkalarını anlamak konusunda gerçekten isteksiz olduğum halde, benim tarafımdan kırılanlardan içtenlikle özür dilemek istiyorum. Bana güvenen ve beni seven küçük kardeşlerimin önünde daha özgüvenli ve kendinden emin olabilmem için başarılı olmam gerektiğini düşünüyorum. Böyle ağladığım için daha çok üzgünüm. Benden gerçekten hoşlanmak senin için zor olmuş olmalı ama beni bu şekilde sevdiğin için teşekkür ederim. Beni, küçük kardeşimi ve ağabeylerimi sevdiğiniz ve inandığınız için çok teşekkür etmek istiyorum." sözleri ile özür diledi. Ortaokulun ikinci yılında meydana gelen tartışma ve olgunlaşmamış söz ve eylemlerle ilgili olarak, 2019 yılında yorum olayının yaşandığı andaki resmi makam, mantıksız söz ve eylemleri nedeniyle başkalarını incittikleri için zaten özür dilediklerini belirtmişti. Ayrıca hatalarını kendi kendine yansıttığı gerçeğine olumlu bakan hayranlar da var. Ancak abartılı ve çarpıtılmış suçlamalar kabul edilmese de, kendisinin özür dilediğine delil olarak yıllar geçtikçe söylentiler gelişigüzel genişletildi ve yeniden üretildi. ve SM Entertainment, Taeyong ve bağlantılı sanatçılara karşı yapılan her türlü yasa dışı eylemlere karşı yasal işlem başlatmış.

2. olay zorbalık iddiaları:
ekim 2015 'te 'Taeyong'un ortaokuldaki sınıf topluluğunda yayınlanan yorumu' başlıklı çekilen bir fotoğraf yüklendi . Taeyong'un, bir öğretmenin birlikte çekilmiş fotoğrafıyla birlikte sınıf topluluğu gönderisinde 9 kızın olduğu bir fotoğrafta bir kızın vücut şeklini aşağılayan "10 kişi 13 kişiye benziyor" yorumunu yayınladığı söylendi. Orijinal dağıtımcı, fotoğrafı Google'da arama yaparak elde ettiğini iddia etti, ancak o sırada fotoğrafın Google'da araştırılmadığına dair şüpheleri olan kullanıcılar kaynağı sorguladığında, gönderinin silinmiş olması nedeniyle orijinalliğinden emin olamadıkları yönünde birçok görüş ortaya çıktı. ve hiçbir dayanağı olmadığı için ortadan kayboldu. Ancak Joonggonara tartışması nedeniyle Taeyong'u eleştiren görüşlerle birlikte sürekli olarak yeniden dağıtıldı.
18 Eylül 2019. ihbarcı Taeyong başka bir öğrenci Çevrimiçi bir ilan panosunda zorbalığa katıldığını iddia eden bir makale yayınladığında, bu görünüşü aşağılayıcı yorumla ilgili tartışma yeniden alevlendi. Makalenin muhbiri, o sırada diğer öğrencileri taciz eden bir görgü tanığının üyesi olduğunu açıkladı, ancak görgü tanığı olan muhbirin aynı zamanda bir fail olduğu ve kendisi hakkında düşünmesi gerektiği yönündeki eleştirilerin ardından makale büyük ölçüde şu şekilde revize edildi: failin kendisi olmadığını söyledi. Ancak muhbir, rapor sırasında bile zorbalığa maruz kalan öğrencinin geçmişte yazdığı failler listesindeki tüm faillerin isimlerini hatırladığını ancak Taeyong'un adını hatırlayamadığını söyledi . Başka bir katılımcının, yani muhbirin arkadaşının muhbirle paylaştığı KakaoTalk kayıtlarına göre, arkadaşlarım tarafından zorbalığa uğrayan öğrencinin kendine zarar verme olayını hatırlıyorum ama Taeyong'un onunla dalga geçtiğini ya da zorbalık yaptığını hatırlamıyorum . Gundam'ı vermesinin nedeni onu beğenmesiydi, yani bu bir hediyeydi. Daha sonra gelen ek raporlarda , sınıf öğretmeni ve olaya tanık olan öğrencinin ifadesiyle Taeyong'un bu olayla hiçbir ilgisinin olmadığı doğrulandı.

3. olay (iftira olay):
5 Ekim'de, yani resmi pozisyonun açıklanmasından yaklaşık iki hafta sonra, SuperM'in ABD'deki ilk çıkış gününde, aynı muhbir tarafından yeni bir iddia içeren bir makale de gündeme getirildi. Taeyong'un yıllığının kartonunda bir erkek öğrenciden eşcinsel olarak bahsettiği , küçümsediği ve dışladığı bir makale yayınlandı.
Buna ek olarak, Taeyong okuldaki şiddetten uzak, sessiz bir öğrenciydi ve mezuniyet albümünü onaylayan ve çevrimiçi topluluk Theku'ya böyle bir tartışmanın yaşanmasının talihsiz bir durum olduğunu söyleyen bir mesaj bırakan başka bir mezunun iddiasından rahatsız oldu. 2017 yılında vücut tipini aşağılayan bir yorum yayınlayan fotoğraftaki kişi SM'e resmi bir özür talep eden bir e-posta gönderdi ancak herhangi bir yanıt gelmedi. Bu iddianın , muhbirin daha sonra gelen ek raporlarda iddia ettiğinden tamamen farklı olduğu da doğrulandı. Rolling Paper öğrencisi o zamanlar Taeyong'la yakın arkadaştı ve eşcinsel olmadığı için hiç de alınmamıştı.

2019'dan 2020'nin yarısına kadar zorbalık iddiası ile ilgili sürekli (yalan olan) yeni haberler açılması üzerine yanlış hatırlamıyorsam dispath olaya açıklık getirdi. Taeyong ve mağdurun mesajlaşmalarını falan paylaştı.(olayı tatlıya bağladıktan sonraki mesajlarını) Taeyong orta okuldayken sosyal medyada toplu paylaşılan bir fotoğraftaki bir kıza kilosu üzerinden bir yorumda bulunmuş (yukarıda ne dediği yazıyor). ancak başka herhangi bir olumsuz davranışı olmamış. yani kıza veya başka birine sistematik bir kötü davranışı olmamıştı. hatta mağdur olan kızın bu yorumdan o dönem haberi olmamış, iddialar ortaya çıktıktan sonra (yani yıllar sonra) haberi olmuş. ama yine de Taeyong kızı bulmuş ve yüz yüze olarak özür dilemiş. olayı tatlıya bağlamışlar. hatta kıza o zaman online olan konserleri için izleme kodu (bilet) bile yollamış. (kendim hatırladığım kadarıyla özetledim bu kısmı. çünkü çok uzundu. tüm olayları ayrıntılarıyla okumak isteyenlere . otomatik çeviri ile okuyabilirsiniz)
Taeyong çıkışından öncesinden 2020 yılının yarısına kadar bu olaylar ile mücadele etti. sürekli özür dilemesine ve herhangi kötü bir davranışı olmamasına rağmen nefret aldı. 2020 de olaylar açıklığa kavuştuktan sonra neyseki duruldu ortalık. Nct'yi smrookiesten beri takip ettiğim için Taeyong'daki değişimi gördüğümü söyleyebilirim. Taeyong SuperM ile çıkış yaptıktan sonra ve bu olaylar da açıklığa kavuştuktan sonra rahatladı. önceden hep kamera karşısında diken üstündeydi ve bu çok belli oluyordu. sürekli yanlış anlaşılma korkusu ile yaşadı yıllarca. ama olaylar açıklığa kavuştuktan sonra ve benim tahminimce Baekhyun'un da yardımı ile kamera karşısında daha rahat olmaya başladı. Taeyong rahatladı biz de rahatladık.

Yazı çok uzun olduğu için Taeyong hakkında benim aklıma gelenler ve kendi gözlemimden oluşan bir paragraf ile sonlandırmak istiyorum.
Taeyong'un modaya ve sanata da ilgisi var. , eşyalarını falan boyamayı da seviyor. birçok dergi çekimi oldu. (bunları ekleyeceğim genel Taeyong tanıtım linkinden bakabilirsiniz.) En son loewe markasının elçisi seçildi.
Taeyong iyi biri. çok iyi bir lider öncelikle. her zaman üyelerini destekliyor, onlara yardımcı olmaya çalışıyor. bu süreçte muhtemelen çok zorlanıyor ama neyse ki Taeil ve Doyoung bu konuda ona destek oluyorlar. (yine johnny'nin de destek olduğunu düşünüyorum). yakın olduğu üyeler Doyoung, yuta ve ten. genelde bu üyelerle takılıyor gibi. özellikle 127 üyelerinin hepsi ile yakın aslında. ama bu 3 üyeyle daha bir yakın gibi. Taeyong bence geçmişinde çok acılar çekmiş biri. (idol kariyerine başlamadan önce). yani nasıl anlatsam bazı anlarda o içindeki masum çocuk ortaya çıkıyor. böyle sarıp sarmalayasınız geliyor. öyle biri. baktığınızda lider gibi davranmıyor gibi dursa da tüm üyelerin saygısını bir şekilde kazanmış. çok taktir edilesi biri. Taeyong'un bir ablası var. ama sanırım ablası ile çok da iyi anlaşamıyormuş böyle bir bilgi hatırlıyorum yanlış da olabilir. ablasının bir de çocuğu var. Taeyong'un zaman zaman yeğeninden bahsettiği de oluyor. Taeyong çıkışından sonra ingilizcesini çok geliştirdi. öyle ki vlive'da ingilizce yayın yaptığı bile olmuştu. çok azimli biri her konuda.

yazacaklarım bu kadar. daha çok bilgi vardı ama bunları yazmak bile 4 saatimi aldığı için burada sonlandırıyorum. daha fazlasını okumak isterseniz: e tıklayıp otomatik çeviri ile okuyabilirsiniz.
taeyong'un bu saçını çok seviyorum. ama maalesef ortaya çıkışı pek iyi değil. Taeyong'un saçları narinmiş. (normalde korelilerin saç telleri kalın olurmuş bu yüzden bu kadar işleme ve boyaya dayanıklılar aslında. ama taeyong'un o kadar dayanıklı değilmiş). daha çıkış zamanı saçını çok fazla açtıkları için yandı ve bu şekilde kazımak zorunda kalmışlardı (diye biliyorum). ama bu saç ona çok yakışmıştı bence.
nct-127-taeyong.png
61FRdfrdF2L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
2270236494.jpeg
c79d6cd409052148f8e96a587704aae7.jpg
Eleerine emegine saglik canim cok guzel olmus
 

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,448
Puan
27
Müstesna ellerine sağlık 💕💗

Bir bilgi de benden gelsin o zaman:
Taeyong'un balıkları var ve onları aşırı seviyor. Balıklarındaki parazitleri temizlediği bir vlog çekmişti iste o videodan dolayı insanlar ona balık cerrahı lakabını taktı 😂

 
Üst