Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Seventeen Hakkında Bilgiler, Seventeen Üyeleri

Old but Gold

Trainee
Katılım
20 Nis 2024
Mesajlar
24
Tepki
0
Puan
1
Seventeen’i tanımaya çalışırken benimle birlikte ilgilenenler için de arşivde böyle bir başlık olmasını istedim 🤍


💎💎💎💎💎

Kim bu Seventeen (세븐틴/SVT)?

B83E75A3-56A0-48A7-B54F-D82A523D455F.jpeg

Şu an HYBE Labels’a bağlı olan Pledis Entertainment altında çıkış yapmış bir erkek grubudur. Grubun 13 üyesi var ve bu üyeler uzmanlaştıkları alana göre 3 unit’e ayrılıyorlar (her unit’in kendi lideri var):


Hip-Hop Unit
latest

  • Rap yapmaktan sorumlu grup, aynı zamanda şarkıların yapımına katkıda bulunuyorlar.
—>S.Coups (unit lideri ve genel grup lideri), Wonwoo, Mingyu ve Vernon.


Vocal Unit
latest

  • Grup içinde vokallerden sorumlu grup, aynı zamanda başlık şarkılarının akustik versiyonlarıyla ilgileniyorlar.
—> Woozi (unit lideri ve yapımcı), Jeonghan, Joshua, DK ve Seungkwan.


Performance Unit
latest

  • Performans hazırlamaktan sorumlu grup. Grubun dans rutinlerini, koreografileri düzenleyen ve koreograflara yardımcı olan grup.
—>Hoshi (unit lideri ve koreograf), Jun, The8 ve Dino.



SSS: Grubun Adı Neden Seventeen?
Öyle gibi görünüyorlar evet ama hayır, grubun 17 üyesi olduğu için değil. Seventeen ismi grubun tüm bölümlerinin toplamından geliyor (13 Üye + 3 Unit + 1 Grup = 17).


Çıkışları ve Öncesi

2013’te aday stajyerler “Seventeen TV” denilen bir canlı yayına çıkıp tanıtılıyor ve performans çalışıyorlardı. Geçen uzun sürede bir sürü değişikliği takiben orijinal 13 üye “Seventeen Project: Big Debut Plan” isimli tv programına çıktılar ve çıkışlarını programın son bölümünde 26 Mayıs 2015’te Adore U ile yaptılar. İlk çıkardıkları mini albümler iyi gitti ve yıl sonunda birkaç rookie ödülünü topladır.

Üyelerin Detaylı Tanıtım Başlıklarına Ulaşma için İsimlerin Üzerine Tıklayın:

Jeonghan
Jun
Hoshi
S.Coups
The8
Mingyu
Wonwoo
Woozi
Joshua
Seungkwan
Dino
DK
Vernon



💎💎💎💎💎

İlgili bir sonraki bölümde unit’lere ayırarak ‘grup üyelerini tanıtmaya’ çalışacağım.
  • Seventeen hakkında neler biliyorsunuz?
  • En sevdiğiniz şarkıları ne?
  • Herhangi bir programlarını izlediniz mi?
  • En favori ya da ilginizi çeken üye kim ve neden?
Aşağıdaki konuşalım ✨
 

Arven

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
910
Tepki
2,414
Puan
148
Rock with you ve Very nice şarkılarını çok seviyorum bu kadar iyi senkronize olmalarını çok beğeniyorum üyeleri ayrı ayrı çok tanımıyorum ama hip hop grubu görsel olarak bana çok hitap ediyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Seventeen’in izlemediğim programı yoktur ve en sevdiğim şey de zaten onların programlarının olması. Çünkü K-Pop tarihinde eğlence konusunda en iyi gruplardan biri de onlar. Çıkışlarından bu zamana severek takip ediyorum ama üye sayısı bana bile fazla gelmişti ilk başta ve hep unuttuğum kişi Minghao oluyordu. (özür dilerim evlatçım) Bu kadar kalabalık bir grupta herkesin kendini gösterebilme şansı yoktur ama SVT bunu başardı ve her üyesi kendi karakteri, kendi yetenekleri olarak da tanınıyorlar gruptan kopmadan. Büyük başarı gerçekten takdir ediyorum. En çok sevdiğim programları da (ki annem de bayılıyor, beraber izliyoruz) şu telefonları vs ellerinden alınıp çocukları adaya gönderdikleri var ya, One Fine Day diye. O! Gözümden yaş geliyor gülmekten resmen ve çabalarına, didişmelerine bayılıyorum. En çok ilgimi çeken üye Wonwoo. Yani kendisine bayılıyorum resmen. Onun dışında Joshua, Minghao, Jun da beğenirim.
Nct ve Svt ile ilgilenmek istiyorum sadece üye sayıları çok diye çekiniyorum ama sen böyle söyleyince gidip izleyesim geldi
 
Üst