Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Sitede İki Yüzlülük Olarak Gördüğünüz Olaylar ( Ofansif )

betul

Fanbase Starter
Tepki
2,508
Ben yetenek mevzusu haberlerinde iki yüzlü yorumlar çok görüyorum. Geçen Eunchae ile ilgili bir haberde yetenek açısından gömülen yorumlar vardı mesela ama yetenek olarak o seviyelerde başka idoller ( yakın yaş ve rakip gruplardan ) hakkında koruyucu yorumlara denk gelince garip hissettim

🍭SuGa 🍭

Trainee
Tepki
106
kadın idoller arasında da çifte standartlar varmış gibime geliyor. erkek idoller arasında zaten baya yarış var ama kadın idoller daha çok ve sebebsiz yere linç edildikleri için bu çifte standartı çok net görüyorsun
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

su gecen cumadan beri cogu yeni usera temiz gozuyle bakamaz oldum 🫠
neden ne oldu ki ben kaçırdım

Ü

Üye silindi 244

kadın idoller arasında da çifte standartlar varmış gibime geliyor. erkek idoller arasında zaten baya yarış var ama kadın idoller daha çok ve sebebsiz yere linç edildikleri için bu çifte standartı çok net görüyorsun

neden ne oldu ki ben kaçırdım
ben niye tüm kaosları kaçırıyorum? normal hayatta hep kaosların içine düşerim aslında

Konu Sahibi
betul

betul

Fanbase Starter
Tepki
2,508
4.jenerasyonda en popüler zirve kız grupları zaten vokal olarak pek iyi değil yani başka idollere sallamaları talihsiz olmuş.
Katılıyorum o yüzden en sonki New Jeans eleştirileri bana saçma geldi.

🍭SuGa 🍭

Trainee
Tepki
106
umarım bu ben değilimdir epkgpğrekgğpkrg
üstü kapalı yazınca insan istemeden üstüne alınıyor :D

Sektörde kadin idoller daha dezavantajlı ben buna inanıyorum.Bazı konularda koreliler daha az tahammül ediyorlar bence.
çok gelenekçi geliyor fikirleri çoğu konu da ki linçler aşırı gereksiz

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Ben yetenek mevzusu haberlerinde iki yüzlü yorumlar çok görüyorum. Geçen Eunchae ile ilgili bir haberde yetenek açısından gömülen yorumlar vardı mesela ama yetenek olarak o seviyelerde başka idoller ( yakın yaş ve rakip gruplardan ) hakkında koruyucu yorumlara denk gelince garip hissettim
Ben de başka gruplara özellikle de sevmediği gruplara objektiflik kılıfı altında ağzına geleni söyleyen ve onlara tepki gösterenlere obsesif fan muamelesi yapan tiplerin sevdiği gruplara yapılan eleştiriler karşısında tabiri caizse eli ayağı titreyerek sinir krizleri eşliğinde "siz onları kıskanıyorsunuz, sizi nasıl da zortlattılar ..." tarzı yorumlarını ikiyüzlülük olarak görüyorum.

Valin

Rookie Idol
Tepki
1,080
Bir süre bir idolün hakkında çıkan tüm haberlerde gömülüp bir zaman sonra hakkında çıkan haberlerde full övülmesi yani iki yüzlülük denir mi bilmiyorum ama sürü psikolojisi olarak düşünüyorum bazı durumları

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
popüler olan idollere hiçbir halt olmuyor anasını. bi sasaeng çıkıp herkesin dedikodusunu patlatır umarım yakında. tüm sektör çöksün bu korelilerin bir yerleri kalkmaya başladı, sinir oluyorum. yarın gelip yeniden övülecekler burada, çok iyi biliyorum.
sen bildiklerini döksen siteye yeter aslında

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
jenlisa için çok yapılıyor bence. ikisinin aynı anda övüldüğü tek dönem pink venom rap partı içindi gerçi orada bile baya tartışma yaşanmıştı. kısacası ikisi aynı anda sevilmiyor. aynı kullanıcılar aynı site ama bir dönem birini överken illa diğerini örnek vererek yermek zorundalar he ama konu ikisini gömmeye gelince rahat takılıyorlar orası ayrı mesele

Aslında Eunchae yeteneksiz biri değil grubun Ana dansçısı ve bunu çoğu kişi bilmiyor vokal konusunda ise ortalama bir vokali var grubun bazı encore sahnelerinde diğer üyelerin sesleri felan çatlarken eunchae nin gayet stabil 1 vokali vardı. umarım kendini daha çok geliştirir. Çok cana yakın 1 kız . Tabi sektörde ondan daha yeteneklileri var mı var ama bence kız o kadar gömülecek kadar yeteneksiz değil.
kazuha varken eunchae için yeteneksiz demezdim dansı belki kazuha kadar iyi değil ama en azından daha iyi şarkı söylüyor

elderun

Trainee
Tepki
109
Ben de başka gruplara özellikle de sevmediği gruplara objektiflik kılıfı altında ağzına geleni söyleyen ve onlara tepki gösterenlere obsesif fan muamelesi yapan tiplerin sevdiği gruplara yapılan eleştiriler karşısında tabiri caizse eli ayağı titreyerek sinir krizleri eşliğinde "siz onları kıskanıyorsunuz, sizi nasıl da zortlattılar ..." tarzı yorumlarını ikiyüzlülük olarak görüyorum.
İyi de biri bir grubu ve şarkılarını sevip yeteneksiz olduğunu kabul edebilir ki bu başka grupları eleştirmeme haklarını vermez bence.Ben twice'ı severim mesela ama çok yetenekli bor grup diyemem bu benim elimden eleştirme hakkını almaz.

Valin

Rookie Idol
Tepki
1,080
Bu şu birkaç aydır Lisa'ya yapılıyor gibi. Öyle hissettim. Daha öncesinde sitede Lisa çok fazla övülüyordu. Sonra bir haberde kızı öven yorumlar full eksilenmeye başlayınca çoğu kişi bir anda dönmeye başladı. Bir duruşları yok. Jöle gibiler.
Birkaç idolde daha fark ettim bunu. Yani tabii ki kişilerin fikirleri değişebilir ama bu kadar keskin bir değişim ve çoğunluk olarak yapılması garip geliyor

elderun

Trainee
Tepki
109
Bu şu birkaç aydır Lisa'ya yapılıyor gibi. Öyle hissettim. Daha öncesinde sitede Lisa çok fazla övülüyordu. Sonra bir haberde kızı öven yorumlar full eksilenmeye başlayınca çoğu kişi bir anda dönmeye başladı. Bir duruşları yok. Jöle gibiler.
Jennie fanları site genelinde fazla var o yüzden öyle o.Lisa biraz da Jisooya karşı saldiriyorlardir ama aynı sey diğer taraf için de var sitede Lisa fanlari cok olsa da jen ve roseyi taslarlar

hahahayt

Trainee
Tepki
2
Siteye hakim değilim pek özellikle kullanıcılara da dikkat etmiyorum ama burada bariz iki yüzlülük var.

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
İyi de biri bir grubu ve şarkılarını sevip yeteneksiz olduğunu kabul edebilir ki bu başka grupları eleştirmeme haklarını vermez bence.Ben twice'ı severim mesela ama çok yetenekli bor grup diyemem bu benim elimden eleştirme hakkını almaz.
O duruma bir şey demedim ki zaten. Tabiki biri sevdiği grubu eleştirir. Olması gereken de bu zaten. Ben başka grupların en ufak hataları için neredeyse hakaret boyutuna varan yorumlar yaparken, aynı hatayı yada daha kötüsünü sevdiği grup yapınca eleştirmeyen daha da kötüsü eleştiren herkese anti muamelesi yapan kişilere dedim.