A
Anonymous (b240)
Burayı takip ediyordum ve fikir alışverişi yapabileceğimi düşündüm. kız Kardeşim evlenmek istiyor kendisi öğretmen evlenmek istediği kişi de özelde (tam olarak ne işinde çalışıyor bilmiyorum) çalışıyor. Kardeşimin şark görevini tamamlaması lazım ve daha 2 yıldan fazla var. Ben evleneyim kocam kendi çalıştığı şehirde dursun kirasının yarısını ödeyim (istanbul gibi bir yerde kira ödemek) tatilden tatile yanına giderim diyor. Normalde bir yıl önceye kadar bütün aile olarak yakın oturmaya karar vermiştik ve evlenmek istediği kişi de bunu kabul etmişti. Ama gün sonunda evlenmek istediği kişi ne işine başka şehire nakil olmak istediğini söylemiş ne de kpss girmek için başladığı sınavsız üniversitenin vizelerine girmiş. Ben de kız kardeşime kızdım neden tamamen onun istediklerini yapıyorsun diye. Çünkü özel sektörde üst düzey bir çalışan bile değil (mağaza çalışanı gibi düşünün ve tabi ki asla hiçbir iş grubunu küçümsemiyorum ama özel sektröde kendini geliştirmezsen en ufak bir şeyde işten çıkartıyorlar) önceki iş yerinden ayrılmak zorunda kaldı şimdi de aynısı olursa diye korkuyorum. Ya naklini en başta konuştuğumuz gibi hepimizin bir arada olacağı yere aldırsın (çünkü evleri yok ama bizim dediğimiz yerde ev alınacak) ya da adam gibi garanti bir işi olsun kpss ile dedik ailecek. Kız kardeşim ise benim evlenmemi istemiyorsunuz geçinemezsek bile size ne sen de benim yanımda değilsin diye ağlayıp duruyor. Bense her şeyin karşı tarafın istediği gibi olmasını istemiyorum kardeşimin kiralarda sürünmesini istemiyorum evet kendisi çalışacak ödeyecek ama endişelenmem normal değil mi? nasıl yaklaşmalıyım olaya