Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Rehber Ulusun Kız Grubu: Girls' Generation

Favori Üyeniz Kim?


  • Kullanılan toplam oy
    29
Ü

Üye silindi 19


Çıkış Tarihi: 5 Ağustos 2007
Şirket: SM Entertainment

TAEYEON

taeyeon.jpg

Kim Tae Yeon
Lider, Ana Vokal
9 Mart 1989, Jeonju / Güney Kore


SUNNY

sunny.jpg

Lee Soon Kyu
Lider Vokal
15 Mayıs 1989, Los Angeles / Kaliforniya


TIFFANY

tiffany.jpg

Stephanie Young Hwang
Lider Vokal
1 Ağustos 1989, San Francisco / Kaliforniya


HYOYEON

hyoyeon.jpg

Kim Hyo Yeon
Ana Dansçı, Rapçi
22 Eylül 1989, Incheon / Güney Kore


YURI

yuri.jpg

Kwon Yu Ri
Lider Dansçı, Lider Rapçi
5 Aralık 1989, Goyang / Güney Kore


SOOYOUNG

sooyoung.jpg

Choi Soo Young
Dansçı, Alt Vokal
10 Şubat 1990, Gwangju / Güney Kore


YOONA

yoona.jpg

Im Yoon-A
Merkez üye, Grubun yüzü
30 Mayıs 1990, Seul / Güney Kore


SEOHYUN

seohyun.jpg

Seo Joo Hyun
Lider Vokal, Maknae
28 Haziran 1991, Seul / Güney Kore


JESSICA

jessica.jpg

Jung Soo Yeon
Ana Vokal
18 Nisan 1989, San Francisco / Kaliforniya
Girls' Generation albümü, +56bin kopya satarak Güney Kore'de en çok satan albümler arasına yerleşti.
Melon'un 2000li yılların en popüler şarkısı GEE ile rekor kırarak dokuz hafta tüm listelerde birincilik elde ettiler 2012'ye kadar bu rekoru kırabilen olmadı. Ayrıca GEE ile +100bin kopya sattılar.
GENIE Güney Kore'de yılın en çok satan teklisi oldu.
OH! Albümü ile Altın Disk (DAESANG) ödülünü kazanan ilk ve tek kadın idol grubu. Ayrıca OH! 3,3 milyon kopya satarak 2010 yılında zirveye yerleşmiştir.
Aynı dönem gelen RUN DEVIL RUN yılın dördüncü en çok satan albümü olmuştur.
Japon pazarına girmek için çektikleri New Beginning of Girls' Generation DVD'si, Oricon listesinde ilk beşe giren ilk Koreli kız grubu DVDsi olmuştur.
RIAJ tarafından altın hem gümüş sertifika almışlardır.
GEE ile 1980 yılından sonra Oricon listesinde ilk üç sıraya yerleşen ilk kız grubu olmuşlardır.
2010 – 2011 yıllarında SMA'da grup arka arkaya iki tane Yılın Sanatçısı ödülü almış ve bunu başaran ilk kız grubu olmuşlardır.
RIAJ tarafından Milyon Sertifika almışlardır.
2011'de Oricon zirvesine yerleşebilen ilk Koreli kız grubu olmuşlardır.
RIAJ tarafından ikinci kez Milyon Sertifika almışlardır. (Bu tür başarıyı kazanan ilk Güney Koreli grup oldular)
2012 Japonya MTV Ödüllerinde Yılın Albümü ödülünü aldılar.
KARA grubu ile birlikte Girls Generation Japonya'da en çok sevilen yabancı grup olarak kabul edilmişlerdir. (Ayrıca KARA ardından SNSD (2014'de) Tokyo Dome'da konser turu düzenleyen ilk Koreli kız grubu olmuşlardır.)
The Boys 2011'in en çok satan albümü olmuştur.
Paparazzi çıkışı ile RIAJ tarafından Altın Sertifika aldılar.
Girls & Peace albümü ile RIAJ tarafından Platin Sertifika aldılar.
IGAB Gaon ve Billboard'da zirveye yerleşip tüm listelerde birincilik elde etmiştir.
Youtube Müzik Ödülleri'nde Yılın Sanatçısı ödülüne layık görülmüşlerdir (PSY ve Justin Bieber'ı geçerek)
Japonya'da gerçekleştirdikleri ikinci konser turnesinin DVD'si Oricon'da birinci sıraya yerleşti.
Gerçekleştirdikleri konserin Canlı Albümü listelerde birinci sıraya yerleşti.
LOVE & PEACE Oricon'da birincilik elde edip RIAJ tarafından Altın Sertifika aldı.
Mr. Mr. Kore'de bütün listelerde birincilik aldı.
The Best hem Japonya hem Kore listelerinde birincilikler aldı.
30 Eylül 2014, Jessica SNSD'den ayrıldı. (Aşağıda detaylı açıklanacaktır)
TOKYO DOME düzenlendi ve bütün biletler ilk dakikasında tükendi.
CMIYC, PARTY, LION HEART, YOU THINK çıkış yaptıkları dönemde listelerde ilk beşe girmeyi başarmışlardır.
Phantasia Turnesi sayesinde SNSD dördüncü kez turne düzenlemeyi başaran ilk kız grubu olmuştur.
HOLIDAY NIGHT başta Billboard olmak üzere bütün listelerde birincilik elde etmiştir.
2017'de Tiffany, Sooyoung ve Seohyun başka şirketlerle anlaşma imzalayarak Girls Generation adı altında kalmaya devam edeceklerini açıkladılar.
FOREVER 1, beş yıl aradan sonra dönüş yaptıkları albüm, Circle Chart'ta iki numaraya kadar yükseldi.
Sunny 2023'te SM ile olan sözleşmesini sonlandırarak şirketten ayrıldı. SNSD adı altında olsa da idollüğe devam etmeyeceği düşünülüyor.

Grubun başarılarından özetin de özeti şeklinde bahsettim. Öteki türlü her şarkının başarısını dökmemiz gerekirdi ve oku oku bitmeyecek bir hal alırdı. Kısaca söylemek gerekirse o yüzden, çıkardıkları her şarkı olay yaratacak şekilde iyi olmuş, dillerden haftalarca düşmemiş, büyük sayılı kopyalar satmışlar ayrıca kız gruplarının İLK başarılarının çoğu SNSD'ye aittir. Bazı rekorları da hâlâ kırılmamıştır.


JESSICA'NIN GRUPTAN AYRILIŞI;


Jessica;

29 Eylül'de ajansım tarafından Girls' Generation'dan ayrılma bildirimi aldım ve bu konudaki şaşkınlığımı ve üzüntümü gizleyemiyorum, bu yüzden duygularımı açığa vurmak için buradayım. Girls' Generation'ın bir üyesi olarak her zaman grup faaliyetlerini iş ve kişisel hayatımın önünde tuttum. Ancak takım için gösterdiğim çabalara rağmen ajans benden takımdan ayrılmamı istedi. Daha önce de hayalini kurduğum işi yapmak için hazırlıklarımla ilgili olarak hem SM'e hem de üyelere yeterince danıştım, anlayışlarını istedim. Markamı -BLANC ECLARE- çıkardığım Ağustos ayının başına kadar SM'den anlaşmalar yaptım ve izinler aldım, hatta üyelerden tebrikler bile aldım. Ancak Eylül ayı başında, lansmandan sadece bir ay sonra, üyeler aniden fikir değiştirdiler ve bir toplantı düzenlediler. Bana ya işimi bırakmamı ya da hiçbir haklı sebep olmadan Girls' Generation'dan ayrılmamı söylediler. Ajanstan zaten izin aldığımı, Girls’ Generation’ın faaliyetlerini hiçbir zaman ihmal etmediğimi, iş ortağımla olan sözleşmem nedeniyle işlerimi bir ay sonra aniden durduramayacağımı anlattım. Yani, beni -grup ile onun işi arasında- seçim yapmaya zorlamanın adil olmadığını savundum. Girls’ Generation üyesi olmak hayatımdaki en iyi şeydi ve ayrılmayı hiç düşünmedim. Şok oldum, 16 Eylül'de ajansın CEO'su ile pozisyonum hakkında görüştüm ve işime devam etmem için izinlerini bir kez daha doğruladım. Ancak 29 Eylül'de bana Girls' Generation'dan ayrılmamı isteyen tek taraflı bir bildirim verildi. Bu nedenle 30 Eylül'de Çin'deki hayran toplantısına katılamadım ve Girls' Generation'ın planlanan etkinliklerini takip etmekten men edildim. Tüm tutkumu ve çabamı ortaya koyarak 15 yılımı birlikte geçirdiğim ajans ve üye arkadaşlarımın sırf yeni bir işe başlıyorum diye Girls' Generation'dan ayrılmamı istemeleri acı verici ve üzüntümü gizleyemiyorum. Ayrıca tüm hayranları endişelendirdiğim için de özür dilemek istiyorum. Anlayın ki bu benim hayal ettiğim durum değil. Girls’ Generation’a her zaman değer verdim ve değer vermeye devam edeceğim. Beni her zaman desteklediğiniz ve sevdiğiniz için teşekkür ederim.

SM;

Bugün Jessica'nın Weibo'sunda yayınlanan sözlere ilişkin konumumuzu sunuyoruz. Önümüzdeki baharda, kişisel durumu nedeniyle, bir albüm daha yayınlayarak takım promosyonlarını durduracağını bize bildirdi. Jessica'nın ani kararına rağmen ajans ve Girls' Generation üyeleri ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar ve Girls' Generation'ın faaliyetlerinin mümkün olan en iyi yönde devam etmesinin bir yolunu bulmaya çalıştılar. Ancak öncelikler ve çıkarlardaki farklılıklar konusundaki anlaşmazlıklarla ilgili yetersiz müzakerelerin ortasında Jessica, moda işine başladı. Bundan dolayı devam eden görüşmelere rağmen takım sürdürülemez bir noktaya geldi. Bu nedenle ajansın Girls' Generation'ın faaliyetlerini planlanandan daha erken 8 üyeli olarak yayınlamaktan başka seçeneği yoktu ve bunu ne zaman duyuracağını düşünürken Jessica bu sabah erkenden sözlerini yayınlamıştı. Bundan sonra ajansımız 8 üyeli Girls' Generation'ı ve Jessica'nın bireysel aktivitelerini desteklemeye ve yönetmeye devam edecek.


(Bu paragrafta yazacaklarım tamamen kendi görüşümdür
) Daha ortada tarafların açıklaması yokken Jessica'nın şirketten ayrılırken merdivenlerden indiği fotoğraflar yayılmıştı etrafa zaten. Jessica SNSD'den ayrıldı diyenler bir yanda atıldı diyenler diğer taraftaydı. Kaynaklar doğru değildi yani. Sonra Jessica'nın açıklaması geldi. Üstüne SM açıklaması derken ortalık iyice karıştı. Bir de bilirsiniz bazı insanlar hiç bilmediği gruplar hakkında bile en ufak bir olay olduğunda konuşmaya bayılırlar. Neyse, forum'da daha önce şöyle bir yorumda bulunmuştum: Hem SNSD'yi hem Jessica'yı çok seviyorum. Hatalarıyla, yanlışlarıyla bir bütün olarak ben onları kabul ettim. Ama burada mızrak SNSD'den çok Jessica'ya giriyor. Başından beri Taeyeonla anlaşamıyorlar. Olur, insanlık halidir ve kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Onlar iki profesyonel insan olarak bu durumu medyaya hiç yansıtmadan senelerini aynı çatı altında, aynı grup altında geçirdiler. Bu her benim diyenin yapabileceği bir şey değildir. Biz bazen en dibimizdekine katlanamıyoruz. Ha işin ucunda para var cazip gelmiştir diyebilirsiniz, olabilir. Neden olmasın? Ama Jessica için para hiçbir zaman birincil seçenek olmadı çünkü zaten varlıklı bir aileden geliyor. San Francisco gibi bir yerde doğup büyümüş, iyi bir ailenin büyük çocuğu. Çoğu insan tembel derken de çalışıyordu o. Çoğu insan soğuk derken de grup üyelerine sahip çıkmaya çalışıyordu. Özellikle bir abla olmak nedir bilerek çıktığı canlı yayınlarda yasak olmasına rağmen telefonunu açık tutup yanına alıyordu özellikle Seohyun arar da bir şey olursa diye. Bunu söyleyen de Jessica değil, Seohyun'un kendisi. İnsanlar değişir. Zamanla ilgi alanları, kararları farklılık gösterebilir ve başka noktalara kayabilirler. Ayrıca herkes hata yapabilir. Bar mevzusu falan açılmış yukarıda ama Hyoyeon da bara gitti ve ciddi olaylar çıkardı. Sadece Jessica'nın yaptığı bir şey değildi yani, demek istediğim bu. SNSD'nin ya da Jessica'nın düşünceleri değişmişse bunu tek kişiye yüklememek gerekir. Jessica moda işiyle uğraşmaya başladığında, çizimlerini yaparken bile kızlardan izin almıştı. Konserlerin aralarında markasıyla ilgileniyor ve diğerlerinden biraz daha az uyuyor diye arabada vs uyuduğunda Yoona takılıyordu ona. Gülüyor, eğleniyorlardı. Benim marka işim var konsere gelemem demedi hiçbir zaman. Son ana kadar savaştı. Eğer savaşmasaydı Sunny radyo yayınında "Burası hâlâ senin evin, dönebilirsin" der miydi? Ben olsam demezdim eğer sonumuz kötü bittiyse. Herkesle "Kendine iyi bak, görüşürüz" diyerek ayrıldığını düşünmüyorum ama olumlu şeyleri de görmek gerekiyor. Mesela beni de en çok şaşırtan şey olayın olduğu ertesi gün havaalanında Tiffany'nin "Onun hakkında konuşamam" tarzındaki davranışıydı. Çünkü farklı dönemlerde aynı hastanede doğmuş, aynı kıtadan gelmiş iki yakın -SNSD'den önce de- arkadaşın farklı yolları bu şekilde olaylı olarak tercih etmelerinin üzerine Tiffany'nin takındığı tavır bana –benim açımdan- doğru gelmemişti. Ama üzerinde durmadım. Neden durayım ki? Bunu yaşayan ve kararı veren onlar. Jessica'nın yazdıkları doğrudur yanlıştır bilemem. Körü körüne tek bir tarafa inanmayı ya da bir tarafı haklı görmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü ne konunun merkezinde ne de içinde olan ben değilim. Aralarından görüştüğüne inandığım üyeler var ama o üyeler arasında kesinlikle Yoona yok mesela. Çünkü eğer öyle olsaydı Krystal, Yoona'yı gördüğünde kafasını çevirmez, neredeyse en yakın olduğu SNSD üyesi ile konuşmazlık yapmazdı. SM'in davranışı ise beni şaşırtmadı hiçbir zaman. JaeJoong'a koyduğu TV yasağını Jessica'ya da yaptı. Gereksiz, ucuz bir hareket. Koskoca şirketin böyle şeylerle uğraşması bana çocukça geliyor. (Düşüncelerimin sonuna gelmiş bulunuyoruz, şimdilik)

Söylentiler;


Yazılıp çizilenlere gelmeden önce ortalıkta hep dolaşmış olan videoların toplanmış halini şöyle bırakayım;




Bu da Jessica'nın ilk solo albümünün sözleri üzerinde en fazla durulan şarkısı;



Şimdi TAMAMEN FAN SÖYLENTİSİ OLAN düşünceler;
  • Jessica SNSD'den kendi isteğiyle ayrıldı ve sevgilisinin şirketine geçmesi planlıydı (Tyler Kwon ile sevgili oldukları doğru. Adam zaten her yıl Jess'in doğum gününde el ele fotoğraf paylaşıyor. Ayrıca yaşanan SNSD – Jessica olayında "Gerçekler bir gün ortaya çıkacak" şeklinde paylaşımda bulunmuştu)
  • Jessica ve Taeyeon anlaşamıyorlardı çünkü aralarında liderlik kavgası vardı. Taeyeon Jessica'yı z*rbalıyordu.
  • Üyelerden bazıları göründükleri kadar 'iyi' değiller ve Jessica'nın gruptan atılmasına sebep oldular, bahsi geçen gitsin mi kalsın mı oylaması gerçekti.
  • Grup içi gruplaşmada Jessica yalnız bırakıldı ve o, buna daha fazla katlanamadı.
  • Sooyoung'un olaydan sonra üstüne basa basa "yedi kız kardeşim" şeklinde paylaşımlarda bulunmasından dolayı kendisinin Jessica ile kavgalı olduğu.
  • Jessica tembel bir üyeydi ve daha fazla SNSD aktivitelerinde yer almak istemedi.
  • Üyeler Jessica'nın kendi moda markasını kurmasını kıskanıp onu artık aralarında istemediler. Tokyo Dome da Jessica'nın yerini boş bırakmaları roldü.

(Şahsi düşüncelerim) Söylentilerin çoğunu saçma buluyorum. Hiçir zaman gerçeği öğrenemeyeceğimizi geçtim ortaokul seviyesindeki kavgalar gibi geliyor kulağa. Ama şunu da diyebilirsiniz, K-Pop aleminde bu gözler neler gördü, siz de haklısınız. Çünkü olmaz dediğimiz çoğu şeyi full hd izledik bu mecrada. İzlemeye devam edeceğimizi de düşünüyorum. SNSD kalabalık bir grup ve Korelilerin üyeler arasında ne çeşit uçurumlara yol açacak yorumlarda bulunduklarını da biliyoruz. Yarışa çeviriyorlar her şeyi. Muhtemelen yazılanlarda biraz ihtimal vardır ama şu kesin yüzde yüz doğrudur diyemiyorum. Belki de demeye içim el vermiyor. Bir şeyler oldu ve bazıları gerçekten çok incindi. Olayın üzerinden o kadar zaman geçmiş olmasına rağmen de hâlâ SNSD'nin konuşuluyor olması aslında çoğu kişinin böyle bir şeyi kabul edemeyişinden kaynaklı gibi geliyor bana. (Son.)

Sizin düşünceleriniz neler?

!! UYARI !!

Bu yazı yaşananların grup profili, başarıları, yaşananlara dair SÖYLENTİLERDEN oluşmaktadır. Taraflar hedef gösterilmemiş ve kimseye hakaret edilmemiştir.

Keyifli forumlar💕
 

Arven

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
910
Tepki
2,415
Puan
148
Benim 3 tane favorim var hangisini seçicem😭😭
Taeyeon sesini ve şarkıların çok beğeniyorum ❤️
Seohyun Moon lovers da gördüğümden beri çok beğeniyorum bebek gibi bı güzelliği var 💜
Sooyoung çok karizma bayılıyorum ona da 💛
 

haneull

Rookie Idol
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
276
Tepki
607
Puan
62
Soshi yi ilk jessicanın videosu ile tanımıştım sonra grubu araştırdıkça o dönem tae ve jess aynı saç rengini kullanıyordu bilmiyorum tabi, jessicaya taeyeon tae ye de jess diyip duruyordum😂
Bazen nasıl bu hale geldiler demeden edemiyorum..
Grubu tanıdığımdan bu yana her zaman bana mesafeli gelen tek bir isim oldu o da tiffany hala da farklı gelir bana. Sooyoung un dobralıklarına bile alışmıştım😂😂
Hangi üyeler gitsin diye oy verdi bilmiyorum. Taetiseo garanti gibi geliyor ama çoğunluk için kim merak ediyorum doğrusu. Aşağıda saydığım üyelerle hep fanlar bir şeyler yakaladı. Belki de oy vermelerine rağmen barışmışlardır.😔
Ben hyo, Sunny,yoona,yuri ile görüştüğünü düşünüyorum ama nedense yuri ile sonradan barışmışlar gibi bir izlenimim var. Çünkü Jessica çindeyken yuri ile aynı zamanda denk gelmişti ve röportajda çok soğuktu. Ama bir kaç yıl sonra yuri tüm fanlarin paylaştıgı eski ikili fotoğrafları beğenmişti.
. Aralarından görüştüğüne inandığım üyeler var ama o üyeler arasında kesinlikle Yoona yok mesela
Yoona ile başta problemlilerdi belki de. Ama yakın zamanda(1 yıl ya da fazlası olabilir o kadar seyrek etkileşim geliyor ki☹) jessicanin paylaştığı fotoğrafın uzak versiyonu kry paylaşmıştı ve arkada yoona görünüyordu. Bulursam eklerim🥲
Ama burada mızrak SNSD'den çok Jessica'ya giriyor
Jessica fly dönemi o kadar banlanmaya rağmen inanılmaz bir başarı ve satış elde etmişti. Üye içi olaylar hala netlik kazanamadığı için cümleler hep yarım kalıyor belki ama burada bariz hakkı yendi kızın. Jtbc ye çıktığı zaman yg nin programına, merak etme burası jtbc demeleri bile içler acısını özetliyor. Kız 10 yıl sonra uni festivalinde naengmyeon söyledi herkes hep bir ağızdan eşlik etmisti..
SNSD'nin konuşuluyor olması aslında çoğu kişinin böyle bir şeyi kabul edemeyişinden kaynaklı
Snsd jessicadan sonra da başarılı olsa da enlerini de en parlak dönemlerini 9 üyeyken gördüler. Tüm başarılar ve ya linçler black oceanlar (bunu gören ilk grup diye biliyorum) hep birlikte yaşadılar kaldı ki grubun en popüler korede ki 2. Üyesi, çinde ki en popüler üyesiydi. Ice princess diye anılsa da varyetelerde yeteneği vardı. Fanlar olarak bunu haketmedik bence. Jessica yanlış yaptıysa bir adım o geri atsaydı üyelerde bir adım geriye atsaydı da keşke bunlar yaşanmasaydı demeden edemiyorum 😭😭😭
 
Son düzenleme:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

Ben bu meseleyi hala merak ediyorum ya özellikle jessicanın kitabı çıkınca heyecanlanmıştım anlatır artık ne olduğunu diye kitap gençlik dizisi tadında bir şey çıktı.Grup içi zorbalama değil ama gruplaşma olduğunu düşünüyorum özellikle bazı vidyolarda kızı bildiğin umursamıyorlar ama 9 kişiden neden sadece jessica dışlanıyor diye soruyorum çünkü saçma geliyor bu düşünce.Böyle bir şey olsa şimdiye dek ortaya çıkardı ve yuri ve sunny ile görüşmezdi jess.Aklıma gelen en mantıklı şey jessicanın artık idollükten bıkmış olması(burada paylaşılan şarkısı bunu düşündürdü) ve marka da kurunca sme bunu iletmeleri smin de jess daha fazla büyümeden (çünkü smin en sevmediği şey idollerin şirketten bile güçlü hale gelmesi) onu bertaraf etmek istemesi ya da çok basit sebepler de olabilir.Bazen aynı erkeğe aşık olmak bile arkadaşların arasını bozuyor ki jess kitabında böyle şeyleri de anlatmıştı.Belki de mesele düşündüğümüzden de basit.O değilde bu olay krystalin de sm idollerinden kopuşunu hızlandırdı buna çok üzülüyorum halbuki shinee ve snsd kızları ile yakındı.Özellikle kai ile çıkarken ikisi bana smi ilk bırakıcak ilk çift gibi geliyordu ama tabi hayal kai sm zindanında hala.
 
Üst