- Tepki
- 236
Arkadaslar simdi sizden biraz tavsiye istemem gerek. Ben üniversite 2.sınıfım. Ben üniversitemin hazırlığını atlamıştım o yüzden pek insanlarla tanışma fırsatım olmamıştı. Bir de ilk sınıfta hem başka sıkıntılardan (hayallerin suya düşmesi ve beklentiler diyebiliriz) hem benim eski arkadaşlarım bana yeter kafasından pek insanlarla kaynaşmaya çalışmamıştım. Sonrasında öyle yalnız yalnız olmayacağını gördüm çünkü üniversiteye geliyorsan orda da arkadaş birçok sebepten lazım. Sosyalleşmek konusunda çok kötü değilimdir ondan denemekten zarar gelmez diyip insanlarla biraz tanıştım ama hep yanlış anlaşamayacağım çok kafa olmayan insanlarla tanışmışım maalesef ki bazıları tam toxicti erken kurtardım yani. Oralardan kendimi sıyırıp 1-2 tane kafa dengi ve mantıklı insanı aldım onlarla devam ettim yoluma. Sonrasında zaten vizeler falan derken okula biraz daha az sık gitmeye başladık açıkcası. Sonrası zaten online tam izole olduk yani. Bu sene başladık ben hala o arkadaşlarımlayım gayet iyiyiz fakat sınıfta gruplaşmalar olsa da herkes gele gele az çok kaynaşmış biz baya uzak kalmışız. Normalde pek takmam çünkü dediğim gibi hep hayatımda yeterince insan var diye düşündüm ama herkesin üniversitesi ya da şehri farklı olunca denk getirip görüşmek cidden öyle fazla olamayabiliyor. İster istemez herkesin kendi üniversite hayatı var. E bide şimdi bunun vizeleri var finalleri var grup ödevleri var notları var. Yani öyle ya da böyle çıkar için olcak olsa da bu insanlar maalesef lazım. Ya onun dışında da üniversite hayatı açısından da mantıklı insanlar bulunsa en azından eğlenilebilir bir şeyler yapılabilir diye düşünüyorum hani derse gel eve git döngüsünden çıkmak için ama cidden koca sınıfta o kadar insan yok ki. Bu da şans meselesi biraz galiba. Birkaç gözüme kestirdiğim insan var ama onlarla da nası kaynaşmalıyım bilmiyorum ben öyle gidip insanlarla ay canım merhaba diyip o çabayı veriyormuş gibi gözükmeyi pek sevmem geçen sene de ondan pek kalkışmadım ama dediğim sebeplerden yapmam gerek diye düşünüyorum. Ama tam nasıl olur bilmiyorum tavsiyeleriniz var mı çünkü üniversite hayatımı zaten bölümden dolayı ot gibi geçiricem ama bu kadar da ot olmasın yani.