Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Yöneticiler Ve Moderatörler Hakkında Eleştiri

A

Anonymous (7135)

Kesin kurallar getirilmeli hâlâ kurallar kısmının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Elbette daha yeni açılan bir site olarak böyle şeyler normal ama bence en baştan önlem almak daha iyi olur.

Bazı yöneticilerin ve moderatörlerin olayları kafalarına göre değerlendirdiklerini ve ayrımcılık yaptığını düşünüyorum.

Çoğu şeyin kafalarına göre dikkate almaları ve bazı olayların dikkate alınmaması forumu açıkçası kötü etkiliyor. Ya tarafsız kalınsın ya da bu olayı çözebilecek bir kaç kişi daha atansın moderatör olarak.
 
A

Anonymous (07bd)

Tam olarak nerelerde ayrımcılık olduğunu açıklarsanız daha çok yardımcı oluruz
Konuşmalarda daha samimi oldukları kişilerin haksız olduklarını bilmelerine rağmen tarafını tutmaları veya uyarı verilirken yakın olduklarına bahane bulunması. Ayrıca daha kışkırtıcı olacak sohbetlerde müdahale etmek yerine beklenilmesi.
 
A

Anonymous (9eba)

Raporları okuduğunuz için biliyorsunuz, hangi raporda bunların olduğunu gösterin de açıklamamızı yapalım.
Yanlış hatırlamıyorsam jktd bir çok konuda uyarı almıştı şu pt1 olayında orada bir başkası da öncesinde uyarı almıştı dediği bir kelime yüzünden bu oylamaya sunulduğunda eşitlik yok bir bahane türetme vardı ardından bir kişinin eşitlik için yazması ile diğer kişiler hak verdi bence bu konuda ayrımcılık var. Kurallar net olmayınca kişiler ya umursamıyor ya da haksız duruma düşülüyor. Kesin kurallar olduğunda kimse versek mi vermesek mi diye düşünmez.
 
Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
984
Tepki
2,627
Puan
55
Rapor konularında tüm mod ve yöneticilerin değerlendirmesini talep ediyorum. Ben bazı raporları incelediğimde iki kişinin kendi arasında karar verdiği raporlar da olmuş. Son zamanlarda buna daha çok dikkat edilse de yine de bazı raporlarda buna dikkat edilmemiş.
Evet bu daha yeni bir gelişme. İlk başlarda sadece 3 moderatör vardı. Bir kişinin karar verdiği oluyordu. Fakat gene de kendi moderatör gruplarımızda konuşuyorduk. Yöneticilere de danışıyorduk. Sonradan oylama sistemine geçtik. Küfür vs gibi kesin uyarı alınacak olaylarda oylama yapmıyoruz gerçi.
 
A

Anonymous (7810)

Bahsettiğin şey jktd'nin tehdit ettiği (?) için yediği uyarı ise sonuna kadar katılıyorum.
Soft* bir şekilde tehdit etmiş diye uyarı vermeyelim mi? 🤦
Evet bahsettiğim konu buydu yani bunun tartışılması bile saçma geldi bana biri bu konuda uyarı alıyorsa diğeri de almalıydı bunun dozu olarak düşünülmesi ve üzerine konuşulması bile mantıklı gelmedi bana açıkçası
 
Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
984
Tepki
2,627
Puan
55
Öyle bir şey yazmadın

"Sen uğraş bakalım. Bak ben de nasıl senle uğraşmaya devam ediyorum." Tam olarak bunu dedin. Ve ben bunun @esℓem 'in olayından farklı olduğunu düşünmüyorum.
Bu konuda oylama yapıp bir karara vardık zaten. Arkadaş da saldığını söylemiş. Üstüne tartışmaya gerek yok.
 
A

Anonymous (417c)

Bunu kimin yaptığını da söylersen çok güzel olur bence hem ortada yanlış anlaşılma varsa çözülür
Uranyumun bunu yaptığını düşünüyorum bazı konularda kaos sevdiği için mi bilmiyorum ama hızlıca müdahale edilmesi gerekilen konulara etmiyor örnek olarak dün yaşanılan olay diyebilirim. Forumun çoğunluğunun rahatsız olduğu ve sık sık dile getirdiği kişi ile konuştuğunu söyledi ama o konuşmaya bakılırsa bu kişi hatalı da olsa kendi ağzıyla söylemediği sürece melek olabilir. Bu yüzden ya net bir çizgi koymalı ya da bu tarz konularda başka biri ilgilenmeli.
 
Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
984
Tepki
2,627
Puan
55
Bu tartışmak değil arkadaşın iddia ettiği şeyin ne olduğunu göstermek ortada bi iddia varsa cevabı da gelir elbet. Üstelik bazıları cumberlayi taraflı olarak görürken yerinde bi açıklama olmuş
Tek başımıza karar vermiyoruz bir kişi taraflı olsa bile 3-4 kişi çoğunlukta olunca karar veriliyor. Kendisi de bunun farkındadır diye düşünüyorum. O yüzden uzatmak istemedim.
 
A

Anonymous (d5fe)

Benim üye yasaklama yetkim var ama tek başıma kullanmıyorum, fikir birliği gerekli.
Fikir birliği olacak durmalar başka bu başka bence her moderatörün yetkisi olmalı bu sayede iş bi tane yöneticiye kalmaz, diğer konu ise moderatörlerin bazı kaos olaylarında sayfayı atlayarak okuması daha konuya hakim olmadan sorun yok deyip konuyu orda bırakıyorlar
 
Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
984
Tepki
2,627
Puan
55
Konunun dışına sapmayın. Burada herkes istediği eleştiriyi yapmakta özgür. Jktd de kalkıp haksızlığa uğradığını düşündüğünü söyleyebilir sonuçta bu da bir eleştiri. Cevap verip konuyu kişisel tartışmalarınıza çekmeyin. Böyle bir durumun tekrarında konu dışına çıkan mesajları sileceğim.
 
Üst