Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Yöneticiler Ve Moderatörler Hakkında Eleştiri

A

Anonymous (8e5a)

Bence forumdaki yetkililer bazı konularda objektif ve net olmalı. Mesela bir kişinin üstüne birçok kişi gittiği zaman o konu yoruma kapatılmalı. Üstüne gidilen kişi haksız olsa dahi kapatılmalı bence. Çünkü bu psikolojik olarak bir kişiyi etkileyebilecek bir durum.(bildiğin linç benzeri bir durum aslında). Bence forumda buna izin verilmemeli. Ayrıca bazı gerçek hesaplar adına da geyik amaçlı konular açıldığı oluyor eğer o kişinin izni alınarak yapılmayan bir şeyse bu da engellenmeli bence. Mesela geçenlerde yalan söylediği için siteden ayrılan biriyle ilgili konu açıldı. Konu bence çok geç yorumlara kapatıldı. Daha erken davranılmalıydı. Bu konuda hassas olan bir tane yetkili var sanırım. Çünkü bazıları konuya çanak tuttular. Bu hoş değil bence. Özellikle de yöneticilerinin forumun üyeleriyle ilgili konularda objektif olması gerektiğini düşünüyorum.

Ü

Üye silindi 192

Bence forumdaki yetkililer bazı konularda objektif ve net olmalı. Mesela bir kişinin üstüne birçok kişi gittiği zaman o konu yoruma kapatılmalı. Üstüne gidilen kişi haksız olsa dahi kapatılmalı bence. Çünkü bu psikolojik olarak bir kişiyi etkileyebilecek bir durum.(bildiğin linç benzeri bir durum aslında). Bence forumda buna izin verilmemeli. Ayrıca bazı gerçek hesaplar adına da geyik amaçlı konular açıldığı oluyor eğer o kişinin izni alınarak yapılmayan bir şeyse bu da engellenmeli bence. Mesela geçenlerde yalan söylediği için siteden ayrılan biriyle ilgili konu açıldı. Konu bence çok geç yorumlara kapatıldı. Daha erken davranılmalıydı. Bu konuda hassas olan bir tane yetkili var sanırım. Çünkü bazıları konuya çanak tuttular. Bu hoş değil bence. Özellikle de yöneticilerinin forumun üyeleriyle ilgili konularda objektif olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu konuyu ben açtım ve cevaplamak istiyorum akıllarda soru kalmasın diye. Ben normalde yazmayacaktım çünkü kızın tamamen yalan söylediği ortaya çıkmıştı fakat sabah kızın hesabının açıldığını zannedince ve önüme ilk psikolojik hastalıklar ile dalga geçercesine söylediği yalanlar düşünce tabiki dayanamadım yoksa Bloom ve diğer kullanıcı zaten onu ifşalamıştı bile. Bu konuda konuşabilirim diye düşündüm çünkü benim bir hastalığım var ve bu kızın utanmadan yalanlar söylemesi beni tetikledi, öyle hemen tetiklenen biri de değilim ama gülercesine hatta bazen dalga geçer üslupla yazması çok kötü hissettirdi. İnsanların ona üzüldüğünü görünce kan beynime sıçradı sinirden, resmen yalanlarla insanlardan ilgi alıyordu ve "acaba herhangi bir hastalığa sahip olan biri var mıdır" diye de hiç düşünmüyordu. Ona inanmak isteyen inanabilir zira bunu sorgulamak veya değiştirmeye zorlamak benim haddime değil ama yalan olduğunu anladığım şeyi saklamak gibi bir adilik (kendime diyorum bu kelimeyi) yapmak istemedim, bu hem benliğime hem de gerçekten üzülen kullanıcıların vicdanına haksızlık olacaktı. Konunun kapatılmasına da sinirlenmedim aslında çünkü gerekliydi, o kişi umarım değişmiştir veya değişir diye düşünerek @Prenses Ciklet e sorun olmadığını söylemiştim hâlâ daha aynı düşünüyorum.

Gayforene

Trainee
Tepki
548
Mağaradam en son çıkan kişi olduğum için hiçbir şey anlamıyorum, bu kavgayı özelden tamamen özet geçebilecek bir babayiğit var mı 🥲
Ben yapayim derdim ama simdi bana ss atti tarafli vs vs diyenler olr o yuzden susuyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir konu hakkında bahsetmek istiyorum ama basim yanar diye korkuyorum haha

Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Bütün moderatörlerin toplandığı bi saat belirleyin bence biz de istediklerimzi söyleriz çünkü karışıyor böyle bazı moderatörler konuya bile dahil olmuyo bazen
Aslında bu konu gibi öneri konusu açmayı da düşündüm. Şikayet ve öneri kutuları olur ya bazı yerlerde. Onun gibi anonim olarak şikayet ve taleplerinizi belirtebilin istiyorum.

Gayforene

Trainee
Tepki
548
Uranyumun taraflı olduğunu düşünüyorum. Modluk konusunda birkaç defa konuştum ve bana/bize ilk seferinde 'Yeterince samimi değiliz o yüzden emin değilim' dedi. İkinci sefer konuştuğumuzda şu anda yeterli mod olduğunu ve gelecekte gerekirse beni mod yapacağını söyledi. Üçüncüsünde ise (bu kadar cok niye darladim hala bilmiyorum) bir oylama ile mod seçileceğini ve bunun ağalık seçiminden sonra olacağını söyledi. Üstünden bir hafta dahi geçmeden yeni birini mod olarak atadı. Seçimsiz. Yeterli hatta fazla mod olduğunu söylediği halde. Açıkçası bana gelip 'Beria ben sana bu konuda güvenemiyorum, adaletli davranacağını düşünmüyorum' deseydi kararına saygı duyardım ama sürekli böyle oyalaması ve beni oyaladıktan sonra başka birini ataması canımı sıktı. Açık sözlü olmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum.

A

Anonymous (acb2)

Bu olay ne arkadaşlar benim yüzümden mi çıktı kavga ben sadece kuralların kesin olmasını istemiştim biri mal derse uyarı alsın bir başkası da mal derse uyarı alsın anlamında demiştim ama galiba kavga çıkarttım olayı ayrıntılı bilmiyorum iki tarafı da zan altında bırakmak istemiyorum sadece uyarılarda kesin kurallar olması için demiştim ben.

Konu Sahibi
BobaTea

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Uranyumun taraflı olduğunu düşünüyorum. Modluk konusunda birkaç defa konuştum ve bana/bize ilk seferinde 'Yeterince samimi değiliz o yüzden emin değilim' dedi. İkinci sefer konuştuğumuzda şu anda yeterli mod olduğunu ve gelecekte gerekirse beni mod yapacağını söyledi. Üçüncüsünde ise (bu kadar cok niye darladim hala bilmiyorum) bir oylama ile mod seçileceğini ve bunun ağalık seçiminden sonra olacağını söyledi. Üstünden bir hafta dahi geçmeden yeni birini mod olarak atadı. Seçimsiz. Yeterli hatta fazla mod olduğunu söylediği halde. Açıkçası bana gelip 'Beria ben sana bu konuda güvenemiyorum, adaletli davranacağını düşünmüyorum' deseydi kararına saygı duyardım ama sürekli böyle oyalaması ve beni oyaladıktan sonra başka birini ataması canımı sıktı. Açık sözlü olmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum.
Ben açıkçası moderatörler ve yöneticilerin birlikte karar vermesi taraftarıyım. Uranyum'a da açtık bu konuyu. Tekrar konuşabiliriz de.

A

Anonymous (b9f7)

Aslında bu konu gibi öneri konusu açmayı da düşündüm. Şikayet ve öneri kutuları olur ya bazı yerlerde. Onun gibi anonim olarak şikayet ve taleplerinizi belirtebilin istiyorum.
Bence bu güzel bir düşünce her hafta sonu veya aylık bu şekilde istek ve şikayet yazıları açıp forumun düzenine ve yeniliklerine yardımcı olabiliriz

Ü

Üye silindi 56

Bence forumda artık belli kuralların oturması lazım. Bölüm bölüm değil tek bir başlığın altında olmalı. Gerekirse foruma giriş yapmadan önce kurallar okunmalı. Bazı gruplarda öyle yapıyorlar. Kuralları okuyup kabul edenler ona göre kayıt oluyor. Kesin kurallar olunca herkes ona göre davranır diye düşünüyorum. Nasıl ki bir olay olunca herkesin ilk gittiği kişi @NetizenAdmin oluyorsa diğer admin ve moderatörler için de bu durumun aynı olması gerekiyor. Çünkü netizen admin çözüm odaklı, "ama sen bunu dedin o bunu dedi" yapmıyor. İki taraf içinde çözüm neyse onu sunuyor. Diğer moderatörlere siz böyle söylediniz/yaptınız vs. diyerek zan altında bırakmak istemiyorum örnek veriyorum sadece.