Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol
Tepki
1,887

    Profil mesajları Son aktivite Gönderiler Mesaj Alanları Hakkında Profil Ziyaretçileri

  • Türkçe ders videoları izlerken hep Türkiye'de doğan bir Türk olduğuma şükrediyorum. Düşünsenize ya başka bir ülkede doğsaydım ama sonradan Türkiye'ye taşınsaydım ve Türkçe öğrenmeye çalışsaydım. Mecazlarımız, bir sürü çeşitli eklerimiz, yan anlamlarımız, sesteş kelimelerimiz falan var bizim. Biz bile anlamak için çaba sarfediyoruz bir yabancı nasıl yapabilir? Türkçeyi sonradan öğrenen yabancıları çok taktir ediyorum ben. Zoru başarmışlar.
    Ve müstesna yoon do joon fancamları ile tanışır. Çok iyiymiş. Fancamlarını izlemeye doyamadığım idollere bir yenisi daha eklendi.
    Highlight geri dönüş yapmış. Şarkıyı sevdim. Ve grubu izlerken Music bank için Super junior, Ft island ve bu grubun Türkiye'ye geldikleri ve benim gidememiş olmam aklıma geldi. En acısı da o zaman music bank trt de canlı yayınlanmıştı ama babam evde olduğundan izleyememiştim. Hani gitmeyi geçtim resmen programı bile izleyememiştim. Çok üzülmüştüm o zaman. Bir de suju fanıydım o zaman. Düşünün nasıl bir acı.. bir de ergen olduğumu düşünürsek duygular zirvelerde. Aah ah.
    Babamın kulakları ağır işitiyor. O yüzden kulaklık kullanıyor.ama kulaklıklarını genelde dışarıda takıyor ya da eve misafir geldiğinde falan takıyor. Evde biz bizeyken takmıyor. Biz de alışmışız takmamasına onun hakkında da konuşurken rahat davranıyoruz duymuyor diye. Bugün de tv de daha öncede 3 kere izlediğimiz bir filmi açmış babam. Ablamla ben de söylendik. Babamın kulaklıkları kulağındaymış. Hiçbir şey demedi kanalı değiştirdi. 😅
    2023 ün sonlarına doğru güneş kremi arayışına girmiştim. Ama param yoktu alamadım. 2024 te fındık parası gelince de fiyatlar yükselmişti indirim bekledim. İndirime girmedi üstüne fiyatlar arttıkça arttı. Bu gidişle alamayacağım herhalde. Artık yazın dışarı çıkmam ne yapayım 🥲
    Müstesna
    Müstesna
    @Ayisigi Yani indirim olsa bile şuanki fiyata düşer bence. çünkü şuan sürekli artıyor. Sene başında 300 lerde olan kremler şuan 400 tl lerde. Yaza kadar daha da artabilir korkusu sardı beni. Bir umut yine indirim bekleyeceğim ben de bir süre daha.
    Bazen yaptığım bazı hataları düşünüyorum ve nasıl yaptığımı anlayamıyorum. Hani bildiğin salaklık. Normalde yapmayacağım şeyler ama sanki o an yaparken aklımı bir kenara bırakmışım da düşünmeden hareket etmişim gibi. Ve bu hataları düşününce kötü oluyorum. Hani geçmişi değiştiremem ama düşündükçe de kendime kızıyorum ve sonunda düşünmeyi bırakıyorum. Böyle bir kısır döngü.
    Yüksek lisnas ders döneminde ilk 2 ay yüz yüze eğitim görmüştük. O dönemde sınıftan 2 kişi yeni iş bulmuştu ve ders saatlerini sürekli iş saatlerine göre ayarlamaya çalışıyorlardı. Çoğu hoca da kabul etmemişti tabii. Bir hoca kabul etmişti. Ama geç saate kalıyordu ders. Bir ablayla ben otobüsle gidiyorduk ve üniversite kapalı olduğu için otobüs saatleri sıkıntılıydı. Biz istememiştik geç olmasını. Kavga etmişti kız benimle. Ama tabi ben onun gibi çirkef olmadığımdan onların dediği olmuştu. Geç gitmiştik derse. Ne mi oldu? Tezini bitirip ilk mezun olan o otobüs sorunu yaşayan abla oldu. Sonra da ben oldum. Diğer ikili bildiğim kadarıyla hala tezlerini bitirmediler. Şimdi aklıma geldi de bir daha sinir oldum. Bu kadar hırslıydınız da bari 2 senede bitirseydiniz yüksek lisansı. 😒
    Çin'de youtube yasak ama Çinliler dizilerini, programlarını çeşitli dil çevirileri ile youtube a yükleyerek dizilerinin farklı ülkelerden de izlenmesini sağlıyorlar. Kore dizileri globale açılalı yıllar oldu. Kpop zaten açıldı biliyoruz. Ama Koreliler hala ne varyetelerini ne de dizilerini youtube a yüklemiyorlar. Her şeyi geçtim hala daha youtube a yükledikleri videolara ingilizce altyazı eklemiyorlar. Hani devlet politikası olarak uygulamaya koydukları hallyu dalgası olayında bunu düşünememek.... anlayamıyorum.
    Korelilerin genel olarak neden kpop dinlemediklerini anlıyorum. Eğer şarkıların sözlerini anlıyor olsaydım muhtemelen ben de kpop dinlemeyi çoktan bırakmıştım. Ne zaman dinlediğim bir şarkının sözlerine baksam saçma sapan anlamsız oluyor. Nasıl ki şuan Türkiye de popüler olan şarkıların çoğunu sözleri yüzünden dinlemiyorsam kpopu da dinlemezdim anlasaydım.
    Bu Çin dizilerinde genelde erkekler ev işlerini yapıyor, kadınları bir el üstünde tutuyorlar falan. Başta bir anlam veremiyordum bu duruma. Ama şimdi düşününce kadınlar o kadar güzel ki. Haklılar yani el üstünde tutmaya. Kaçırmamak için bebek gibi bakıyorlar. Aferin onlara. Keşke gerçekte de erkekler kadınlara böyle değer verse her yerde. Aah ah...
    Müstesna
    Müstesna
    @Vankedisi bilmem ben Kore romcomlarına göre zengin oğlan fakir kız tiplemesini Çin dizilerinde daha az görüyorum sanki. Belki ben az denk gelmişimdir. Bölümü 5-10 dklık mini çin dizileri tamamen zengin oğlan fakir kız kurgusu üzerine kurulu ama diğerlerinde değişiyor durum.
    Müstesna
    Müstesna
    @Vankedisi ben de artık Kore dizisi yerine daha çok Çin dizisi izliyorum. Ve ilginç bir şekilde 12 yıldır kore dizisi izledim korece öğrenmeye hiç hevesim olmadı ama Çince zor olmasa öğrenmeyi düşünürdüm 🤣
    Müstesna
    Müstesna
    @tospicyforyourheart ben de toplumlarının dizilerdeki gibi olduğunu asla düşünmüyorum. Sonuçta doğu toplumu. Ataerkillerdir. Bir de Çinliler dizilerinde kendi ülkelerindeki ve toplumlarındaki kötü şeyleri göstermiyorlar. Aksine ülkelerini övebilmek için ekstra bir çaba var hatta.
    Taemin ve onew, sm ile olan sözleşmesini yenilememiş. Taemin başka bir şikret ile anlaşmış bile. Vay bee. Geçen sene çıkan bir dedikodu vardı "Taemin ve Taeyeon sm den ayrılacak" diye. Demek ki doğruymuş. Taemin ayrıldıysa herkes ayrılır o şirketten. Resmen bunca idolü yıllardır şirkette tutan lee soo manmış. Lee soo man gitti hepsi tek tek gidiyor. Vay bee. Taemin bile artık sm de değil. İnanmak zor.
    Herkes annemi ya da babamı arayıp "sizin kızlar bizi hiç aramıyorlar" diye sitem ediyor. Ben 4-5 aydır kontör yüklemiyorum. 48 tl vergi borcum var. Ben kendi arkadaşlarımı bile aramıyorum, sevmediğim akrabalarımı mı arayacağım? Bu kadar benimle konuşmak istiyorlarsa onlar arasınlar (ay aramasınlar tabi lafın gelişi söylüyorum. Çekemem hiçbirini). Sadece şikayet sadece laf. Başka bir şey bildikleri yok.
    Bir süredir başlamasını beklediğim bir Çin dizisi vardı. Sonunda yayınlanmaya başlamış. 8 bölüm yayınlanmıştı. Bir oturuşta izledim. Şimdi bitmeden başladığım için pişmanım. Umarım yarın 2 bölüm gelecektir. Ben genelde hep bölüm gelmeyen zamanlarda güncele yetişmiş oluyorum şu dizilerde ya. Korkuyorum bunda da öyleyse diye. Beklemek zor.
    Nct de askere gidecek üyeleri bir düşüneyim dedim ve grup kalabalık olmasına rağmen 26 kişiden sadece 11 kişi askere gidecek. Yani grubun yarısından çoğu yabancı olduğu için askere gitmeyecek. Çok iyi yaa.
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…

Profil görüntülenmeleri

267

Son görüntüleyenler

  1. 267 Profil ziyaretçileri
  2. Lili Beth
  3. JeyKey
  4. Haney 🍯
  5. Valin
  6. django
  7. Blabla
  8. kayısı
  9. HaeSun
  10. canimbanabas
  11. Hissiz Müziğim
Üst