Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Başlık Bulamadım

minasyy

Trainee
Tepki
312
Bugun kardeşim iki tane çocukla tanismislar işte her neyse beraber bir yerlere gitmişler evden uzak sonra o çocuklardan biri kardeşime eğer eve gidip benim telefonumu getirmezsen seninle bir daha oynamayiz demişler benim enayi kardeşimde gidip getirmiş. Benimde haliyle sinirim bozuldu onunla konuştum ama gelip bana ben onlarla olmak istiyorum gibi şeyler soyleyip onları savundu ben mi fazla duygusalim çok düşünüyorum bilmiyorum ama sabahtan beri kafamda bu olayı düşünüp üzüldüm gercekten kardeşimin bu durumda olmasından nefret ediyorum sırf arkadaşı olsun diye her şeyi yapiuor geçen günde mesela bisikleti yoktu arkadaslari bisiklet suruyor hızlı hızlı kardeşimde arkalarından koşarak gidiyor gercekten çok üzülüyorum kardeşime de anlatmaya calisiyorum ama anlamiuor yapmaya devam ediyor😔

Kaç gündür jcimde tutuyordum buraya yazmak iyi geldi

Konu Sahibi
minasyy

minasyy

Trainee
Tepki
312
Duygusallık değil de, bazı şeylerin şarta bağlı olmadığını öğretmelisiniz bence. Senle olmak isteyen, "bunu yaparsan"lı cümle kurmaz. Kardeşinin bunu bilmesi gerekiyor.
Anlatmaya çalışıyorum tamam diyor ertesi gun aynı devam ediyor ileride kötü olur diye korkuyorum

Konu Sahibi
minasyy

minasyy

Trainee
Tepki
312
Bence kardeşinle konuş biraz dikkatlice olsun çocukların yaptığının doğru olmadığını, arkadaş kavramını tamamen anlamasını sağla.
Herkes konuşuyor ama dinlemiyor ki hâlâ arkadaşı olan bir çocuk kardeşime surekli vuruyormus mesela ama hâlâ onunla oynuyor arkadaşsız kalmaktan mi korkuyor anlamıyorum

Nayna

Fanbase Starter
Tepki
1,834
Ya çok üzüldüm küçük yaşta dışlanmak çok kötü bir şey. Kardeşin kaç yaşında bilmiyorum ama eğer küçükse belki okula başlayınca arkadaş edinir. Spor müzik kurslarına yazdırırsanız orada arkadaş edinmesi kolay olabilir. Bazı insanların sosyal kabiliyeti çok gelişmeniş olabiliyor belki siz onu diğer çocuklarla kaynaştırırsanız aralarına alırlsr onu. Mahalleniz dışındaki parklara da götürürseniz belki farklı arkadaşlar edinebilir.Arkadaş edinmek için birilerinin her istediğini yapmaması gerektiğini bir çocuğa anlatmak çok zor ama olabildiğince anlatmaya çalışın lütfen.

betul

Fanbase Starter
Tepki
2,508
Anlatmaya çalışıyorum tamam diyor ertesi gun aynı devam ediyor ileride kötü olur diye korkuyorum
Büyüdükçe bu yaptığının normal olmadığını karşısındakinin de kötü bir arkadaş olduğunu fark eder.Yaşı küçük olduğu için böyle davranması normal bence

Konu Sahibi
minasyy

minasyy

Trainee
Tepki
312
Ya çok üzüldüm küçük yaşta dışlanmak çok kötü bir şey. Kardeşin kaç yaşında bilmiyorum ama eğer küçükse belki okula başlayınca arkadaş edinir. Spor müzik kurslarına yazdırırsanız orada arkadaş edinmesi kolay olabilir. Bazı insanların sosyal kabiliyeti çok gelişmeniş olabiliyor belki siz onu diğer çocuklarla kaynaştırırsanız aralarına alırlsr onu. Mahalleniz dışındaki parklara da götürürseniz belki farklı arkadaşlar edinebilir.Arkadaş edinmek için birilerinin her istediğini yapmaması gerektiğini bir çocuğa anlatmak çok zor ama olabildiğince anlatmaya çalışın lütfen.
Kardeşim şuan 4.sinifa geçti ama 1 ve 2.sinictayken konuşmasında sıkıntı vardı o zamanlar hiç arkadaşı falan yoktu öğretmeni de diyordu sürekli tek geziyor diye sonra bir anda açıldı herkesle takılmaya başladı.ailemdeki herkes ona anlatamaya calisiyor doğru olanları ama yalnizliktan korktuğu için dinlemiyor belkide

Ü

Üye silindi 424

Kardeşim şuan 4.sinifa geçti ama 1 ve 2.sinictayken konuşmasında sıkıntı vardı o zamanlar hiç arkadaşı falan yoktu öğretmeni de diyordu sürekli tek geziyor diye sonra bir anda açıldı herkesle takılmaya başladı.ailemdeki herkes ona anlatamaya calisiyor doğru olanları ama yalnizliktan korktuğu için dinlemiyor belkide
Büyük ihtimalle bide anlattığına göre ilk başta yalnızlık çekti belki bu yüzden çok fazla arkadaş edinmeye çalışıyor kim olduklarına bakmadan

Konu Sahibi
minasyy

minasyy

Trainee
Tepki
312
Seni iyice endişelendirmek istemem ama erken yaştan böyle alışırsa, ileriki hayatında ki insan ilişkilerinde de böyle devam eder. Bunun önünü almak için bir bilir kişiye danışmak iyi olur.
Bende bundan korkuyorum 😭 daha önce konuşma sıkıntısı olduğu için psikoloğa falanda goturmustuk ama bir şey cikmamisti. Belki gercekten hır daha götürmek iyi olur

Konu Sahibi
minasyy

minasyy

Trainee
Tepki
312
Ya bence işin yoksa veya sınava vs hazırlanmıyorsan kardeşinle bolca ilgilen, oyun oyna yaz tatili döneminde. Hem böyle ideal arkadaşlığın veya oyunların nasıl olması gerektiğini bizzat uygulamayla öğrenir söyledilerinizi dinlemiyorsa. Bir de bireysel yapabileceği resim çizme, boyama veya lego yapma gibi aktivitelerle de ilgilenebilir böylelikle dışarı çıkıp o çocuklarla oynama ihtiyacı duymaz okul açılınca da kendine göre iyi arkadaşlar bulup oynarlar. O tarz kaba kuvvet uygulayan veya istediklerini yaptırmaya çalışan çocuklarla sürekli iletişim halinde olması sağlıklı olmaz bence.
Sabah 9 da çıkıp akşam 9 da gelen kardeşimle pek mümkün olmuyor maalesef 😔
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Psikoloğa içini açamıyorsa bile, hem sözünü dinleyebileceği hem de içini açabileceği biri konuşsun en azından. Sen olur, baban olur, annen olur, başka abisi/ablası varsa o olur, artık ailede kimle yakınsa. Psikoloktan ön bilgilendirme alırsınız. Çocuğa siz aktarırsınız.
Konuşmayı deniyoruz ama bizi reddediyor😔