Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bp, Bts, Exo Ve Twice Için Birer Eleştiri Yap

Kaepjjang

Trainee
Katılım
2 Eyl 2023
Mesajlar
11
Tepki
17
Puan
6
@JkunTavşanDişleri sen bakma :D

BTS:

1- Yine gizli bi iki el tarafından pompalanıp yüceltilip fan grupları oluşturulup, dünyada kitlelere hitap edecek peşinden sürükleyecek hiçbir anlam ve önemi olmayan manasız şarkılarla bir grup gençliği esir alacak proje ayakçısı müzisyen grubu. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

2- 20 yıl önce çıksaydı bugün buna hasta olan türk kızlarının o zamanki yaşıtları “bu ne ya erkek mi kadın mı belli değil” der es geçerlerdi.
Bu yorumların aynısı (tıpatıp aynısı kopyala yapıştır gibi olmuş) ekşi sözlükteki bts başlığının altında da var 🤔
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20230910_003056_com.android.chrome_edit_333157566226767.jpg
    Screenshot_20230910_003056_com.android.chrome_edit_333157566226767.jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20230910_003228_com.android.chrome_edit_333140275947603.jpg
    Screenshot_20230910_003228_com.android.chrome_edit_333140275947603.jpg
    275.1 KB · Görüntüleme: 23

Lili Beth

Fanbase Starter
Katılım
10 Tem 2023
Mesajlar
537
Tepki
1,358
Puan
49
Blackpink: Grup olarak faaliyetleri genelde az oluyor.Solo faaliyetler de güzel ama bence biraz grup çalışmalarına ağırlık vermeliler.Bir de ya daha sık albüm çıkarsınlar ya da uzun süre sonra albüm gelince daha fazla şarkıyla gelsinler isterdim ben.

Bts:Bunu çoğu grup da yapıyor zaten ama çalıştıkları kişileri daha fazla dikkat etmelerini isterdim ben.Taehyung'un Min Hee Jin ile çalışması sinir bozucuydu bana sorarsan.Bir de Hybe Jungkook ile Latto'nun işbirliğini kendisi ayarlamış diyorlardı bence şirkete karşı bu tip olaylarda daha fazla diş gösterirlerse iyi olur diye düşünüyorum.

Exo:Bence şirketin yanlış hamleleri çok fazla var bir de üyeler de skandal bile sayılmayan normal olaylara karşı oluşan krizleri doğru yönetemiyorlar .Rahatsız oldukları bir duruma karşı net ve açık bir tavır göstermek en sağlıklısı olurdu.

Twice:Bence hem konsept hem de şarkıları ile silkelenmeleri gerekiyor.Bir de kaç yıllık grup oldukları için artık solo promosyonlar daha da fazla artabilir bence.
Evet kesinlikle exo'nun kriz yonetimini sirket yonetemedi eline yuzune bulastirdi
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
EXO Allah'ın cezasıydı da, diğer gruplara yaşattıkları neydi SM'in? Son debutlamış gruplar şirketlerin en çok üzerine düştükleri oluyorken, Aespa dönüş yapmak istiyoruz diye sızlanıyordu. Yapmayın Allah aşkına. SM çoğu grubuyla olan davasında ve tartışmasında haksızdı. Tek bir şirkette bu kadar mağdur çıkartabilen tek SM varken "ya aslında hata 2 taraflı olabilir" demek asla mantıklı değil.
Düzgün anlaşılsın diye o kadar uzun uzun yazmıştım ama demek istediğim anlaşılmamış yine neyse :DD
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Anlattıklarında doğru düzgün bir şey yokken, nasıl doğru anlaşılmasını bekliyordun ki? 2 tarafta da hata var diyorsun, 2. tarafın hatası olarak saydıkların "kendi yolunu çizmeyi istememek, beğenmemek vb" Bunlar nasıl hata oluyor acaba? Sence bu dediğin şey mantıklı mı?
150 kere bu sindirme sürecinin sebebini üyeler süreci anlatmadığı sürece asla bilemeyeceğimizi ama böyle şeylerin büyüyüp problemleşebileceğini kastettiğim ve spekülasyon yaptığın yorumlar yazmışım sen bana gelmiş potansiyel sorun olabilecek en olağan şeyleri sorunun asıl/en bilinen sebepleriymiş gibi yazdığımı söylüyorsun sence bu mantıklı mı? Yok bir de SM’in diğer gruplarını örnek vermişsin. SM’in zaten hiçbir grubu sorunsuz promosyon ALMIYOR. Ancak hiçbiri de EXO kadar zirvedeyken bu derece baltalanmadı da. EXO allahın cezası mıydı gibi tabirlere ne gerek var? Ben grubun özel olarak gördüğü bu kötü muamelenin sebepsiz olmadığını söylüyorum bu kadar basit. Bunun sebebi de üyelerin bireysel olarak muhtemelen SM yönetimiyle arasının bozuk olması. Yoksa niye bu kadar para getiren bir grubu zirveden indirsinler bunun sebepsiz olması, sadece bir güç gösterisinden ibaret oluşu size nasıl mantıklı gelebilir anaokulu mu orası? Spesifik sebebini nereden bileyim ayrıca müneccim miyim?
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Sebepsiz demedim, tek bir gruba yapılmıyor dedim. Güç gösterisi mevzusuna gelirsek uzun yıllardır sektörü takip ediyorum ve öğrendiğim şeyler arasında;
Hiçbir şirketin grubu kontrol edebileceğinden fazla popüler olmasını istemediği de var. Bu yüzdendir ki, ayrılan çoğu grup baltalanır. Buna ister güç gösterisi de, ister başka bir şey. Bunu özellikle SM yapıyor, onun bu konuda ki kompleksini de bilmeyen yoktur zaten. Bana inanmıyorsan bu konuda Kore forumlarını biraz ziyaret et derim 🙂
Gerçekten okuduğunu anladığına emin misin acaba? “Sadece bir güç gösterisinden ibaret oluşu” diye yazmışım ben çünkü. SADECE ibaresi var. Bu anlattığın durum Koreli eğlence şirketlerine has bir durum da değil ayrıca. EXO’nun durumu müzik sektöründen en çok Michael Jackson’ın Sony Music ile kariyerinin son zamanlarında yaşadıklarına benziyor sektörden örnek vereceksek. Amerikan piyasasında sürekli sanatçıların başına gelen bir durum. Özel olarak Kore forumlarını ziyaret etmeye ne gerek var? Benim anlamadığım şey sizin bu tip durumları nasıl tek taraflı değerlendirip Koreli sanatçılara bu konuda elinden hiçbir şey gelmeyen insanlar muamelesi yapmanız.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

eveeeet forumun birkac gundur inanilmaz sıkici oldugunu fark ettim ve hemen eglenecegimizi dusundugum bir baslikla dondum.

bu baslikta bp, bts, exo ve twicei ayri ayri elestirmenizi istiyorum. ben balsiyorum

bp: evet daha onceki fransanin bpi elestirdigi postta bpi savunmustum ama konserlerde hic koordine olamamalari cok dikkat cekiyor, hepsi ayri telden caliyor gibi. merak ettigim ayni odaya girip kac defa prova yaptiklari. baya bi uyum eksiklikleri var ve bunun farkinda olmama imkanlari yok ama bunun uzerine hic ugrasmiyorlar gibi. birkac gun sonra korede turlarinin son konserlerini verecekler ama rose ve jennie amerikada lisa taylandda jisoo nerede kim bilir. dunya turu baslamadan da boyle yapmislardi rose ve jennie amerikadaydi. kimseden eksiksiz olmasini beklemiyorum ama eksiklerin konusunda hic calismamak ayri bi durum.

bts: sololarin bu kadar arka arkaya cikmasi sasirtici oldu benim icin. bir uye solo yayimliyor sonra bir ay gecmeden digeri yayimliyor gibi hissediyorum. hatta su anda tae ve jungkook ayni anda sololarini cikariyor gibi hissediyorum. acikcasi bu durum biraz bunaltici gibi. bir uyenin solosunu hazmedemeden digeri geliyor ve bu olay ortadaki tum heyecani olduruyor. twice mesela naeyeon sub unit ve jihyo arasinda yeterince zaman vardi ve hepsinde ben inanilmaz heyecanliydim ama taehyungun solosundan bile cok sonra haberdar oldum. araya biraz daha zaman koyup daha iyi promo yapmalarini beklerdim. promoda da baya kotuler bu arada suganin solosu ne zaman cikti ne ara oldu onu bile hatirlamiyorum. en populer grubun uyelerinin daya cok hype almasini bekliyor insan.

exo: 2020 2021 gibi exoyla baya bi ilgiliydim. butun title tracklerini dinliyor, surekli performanslarini izliyordum ama sonra o kadar exo hakkinda hicbir sey olmadi ki exo ile ilgili butun ilgim oldu. zaten son cbleri de fanlar disinda pek bir kisinin ilgisini cekmedi. bir zamanlar hergun kai fancami izleyen ben son cblerini dinlemedim bile. medyadan cok uzak kaldilar ve biraz unutuldular gibi. tabii hala en buyuk gruplardan biri olarak biliniyorlar ama daha cok 2. jen kpop gruplari gibi. herkes taniyor ama kimse haklarinda heyecanlanmiyor.

twice: 2 atda bir cb yapmalarini degilde son sarkilarinin kalitesini elestirmek istiyorum. acikcasi i can't stop me den sonra cikardiklari her sarki hayal kirikkigiydi benim icin. eski tatli imajlarindan cikmas istediler anladim ama cok da becemeyip ortada kalmis bir seylerdi yaptiklari konseptler. sarkilari da kalitesini bi hayli dusurdu benim icin. bsidelari bunun icine katmiyorum. kariyerlerinin en iyi bsidelarini bu donemlerde cikardilar ama tam tersi title trackleri kariyerlerinin en kotusuydu. bu noktada yanlis title track sectiklerini dusunup hayatima devam edicem xbnxnxn


eveeet kpopin buyuk sunu elestirdigim bu postla beraber bircok kisiyi sinirlendirecegim sanirim ama unutmayin siz grubunuz/idolunuz degilsiniz her seyi bu kadar yurekten almayin.


eveeet sadece ben olmaz yorumlarda her biri icin olan elestirilerinizi bekliyorum optuuuum
Bp: Rap açısından yeterli geri kalan her şeyleri eksik hissettiriyor, lyricsleri yazan kimse hemen bıraksın ve üyeler yazsın çünkü grubun her geri dönüşlerinde linçlenmesini sağlıyor. Üyeler karizmatik, kendilerini izletiyorlar ve visual açısından çok iyiler.

Bts: Bir vokalistlerinin kendini acilen geliştirmesi lazım onun dışında promo sorunları var ve hiçbir üye solist gibi değil grup resmen bir bütün hissettiriyor ki bu güzel bir şey bence. Rap, lyrics, dans, senkronizasyon, prodüksiyon ve sahne açısından gerçekten çok başarılılar 10 yıldır.

Exo: Rap ve lyrics dışında çok iyi grup ama çok fazla ara veriyorlar bu tür şeyler çok tehlikeli çünkü grupların hemen unutulmasını sağlar. Çinli propaganda yapan siyasetçi grubun adına zarar veriyor, geri kalan tüm üyeler ise cidden çok yetenekliler.

Twice: O eski ve ilgi çekici konsept acilen geri gelmeli zira tüm üyeler mükemmel ayak uyduruyordu. Üyeler aşırı çalışkan bana göre onun dışında Alcohol Free güzeldi tipik bir yaz şarkısı olmamasını beğenmiştim.
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Kaç yorumdur laf ebeliği yapıyorsun ya. Yok sadece demiş miş, yok müneccim miymiş miş. Knk basbayağı oraya "güç gösterisinden mi ibaret, anaokulu mu orası" yazmışsın. Şimdi de gelmiş, SADECE yazdım oraya diyorsun. Bence sen önce kendinin ne demek istediğini anla, sonrasında sıra başkalarına anlatmaya gelsin.
Anlamamakta diretiyorsun inatla neyse ne diyim
 
Üst