Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bp, Bts, Exo Ve Twice Için Birer Eleştiri Yap

Ü

Üye silindi 189

eveeeet forumun birkac gundur inanilmaz sıkici oldugunu fark ettim ve hemen eglenecegimizi dusundugum bir baslikla dondum.

bu baslikta bp, bts, exo ve twicei ayri ayri elestirmenizi istiyorum. ben balsiyorum

bp: evet daha onceki fransanin bpi elestirdigi postta bpi savunmustum ama konserlerde hic koordine olamamalari cok dikkat cekiyor, hepsi ayri telden caliyor gibi. merak ettigim ayni odaya girip kac defa prova yaptiklari. baya bi uyum eksiklikleri var ve bunun farkinda olmama imkanlari yok ama bunun uzerine hic ugrasmiyorlar gibi. birkac gun sonra korede turlarinin son konserlerini verecekler ama rose ve jennie amerikada lisa taylandda jisoo nerede kim bilir. dunya turu baslamadan da boyle yapmislardi rose ve jennie amerikadaydi. kimseden eksiksiz olmasini beklemiyorum ama eksiklerin konusunda hic calismamak ayri bi durum.

bts: sololarin bu kadar arka arkaya cikmasi sasirtici oldu benim icin. bir uye solo yayimliyor sonra bir ay gecmeden digeri yayimliyor gibi hissediyorum. hatta su anda tae ve jungkook ayni anda sololarini cikariyor gibi hissediyorum. acikcasi bu durum biraz bunaltici gibi. bir uyenin solosunu hazmedemeden digeri geliyor ve bu olay ortadaki tum heyecani olduruyor. twice mesela naeyeon sub unit ve jihyo arasinda yeterince zaman vardi ve hepsinde ben inanilmaz heyecanliydim ama taehyungun solosundan bile cok sonra haberdar oldum. araya biraz daha zaman koyup daha iyi promo yapmalarini beklerdim. promoda da baya kotuler bu arada suganin solosu ne zaman cikti ne ara oldu onu bile hatirlamiyorum. en populer grubun uyelerinin daya cok hype almasini bekliyor insan.

exo: 2020 2021 gibi exoyla baya bi ilgiliydim. butun title tracklerini dinliyor, surekli performanslarini izliyordum ama sonra o kadar exo hakkinda hicbir sey olmadi ki exo ile ilgili butun ilgim oldu. zaten son cbleri de fanlar disinda pek bir kisinin ilgisini cekmedi. bir zamanlar hergun kai fancami izleyen ben son cblerini dinlemedim bile. medyadan cok uzak kaldilar ve biraz unutuldular gibi. tabii hala en buyuk gruplardan biri olarak biliniyorlar ama daha cok 2. jen kpop gruplari gibi. herkes taniyor ama kimse haklarinda heyecanlanmiyor.

twice: 2 atda bir cb yapmalarini degilde son sarkilarinin kalitesini elestirmek istiyorum. acikcasi i can't stop me den sonra cikardiklari her sarki hayal kirikkigiydi benim icin. eski tatli imajlarindan cikmas istediler anladim ama cok da becemeyip ortada kalmis bir seylerdi yaptiklari konseptler. sarkilari da kalitesini bi hayli dusurdu benim icin. bsidelari bunun icine katmiyorum. kariyerlerinin en iyi bsidelarini bu donemlerde cikardilar ama tam tersi title trackleri kariyerlerinin en kotusuydu. bu noktada yanlis title track sectiklerini dusunup hayatima devam edicem xbnxnxn


eveeet kpopin buyuk sunu elestirdigim bu postla beraber bircok kisiyi sinirlendirecegim sanirim ama unutmayin siz grubunuz/idolunuz degilsiniz her seyi bu kadar yurekten almayin.


eveeet sadece ben olmaz yorumlarda her biri icin olan elestirilerinizi bekliyorum optuuuum
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

2 gün KAOS çıkmayınca sizde sıkılıyorsunuz hemen :D
1) bu postu kaos ciksin diye acmadim ki kaos cikmaz da yani biz cok medeni inanlariz oyle seyler yapmayiz

2) ayy ama forum iki gundur coook sıkici oldum sikintidan burada

3) amaan iki eglenelim kizz nolucak

4) senin de elestirlerini duymak isteriz uranyumcum bu kadar gizli kutu olma hadi fikirlerini ver bize
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Senin sırayla devam edicem

Bp: dediklerine katılıyorum. Bence daha çok çalışmaları ve işlerini ciddiye almaları gerekiyor

Bts: soloları hakkında dediklerine yine katılıyorum xkrkfkf normalde 2020de mots:7 albümünden sonra tur yapıp askere gideceklerdi ne güzel. Nalet korona tüm planları bozdu. Neyse. Bence solo işleri düzgünce planlanmamış. Şarkıları vs iyi ama yapılan promolar o kadar az ki. Üyeler şarkı mı yaptı çekim mi aldı kimsenin haberi yok 🧍🏻‍♀️ kötü yönetiliyor malsf ki

Exo: bence onlar tek tek askere gideceklerine yaşları hesaplayıp ikiye bölselerdi veya tek seferde gitselerdi çok iyi olurdu. Bir tane üye geliyo diğeri gidiyordu. Şirketleri sağolsun o dönemde bir sürü solo veya unit iş gelebilirdi ama gelen işler hep kısıtlıydı. Yine şirket faktörü malsf

Twice: son çıkan şarkılar fena değil ama bu öncekiler gibi akılda kalıcı veya kendini dinleten şarkılardan değiller. Kızlar şarkı aşamasında vs çalışıyor görüyorum bunu ama grubu parlatacak o şarkıyı bulamıyorlar son yıllarda. (Bsidelar güzel)
exo asker mevzusunda haklisin. ben kpopla ilgilenmeden once de askerdeydiler hala askerdeler ayol 10 yil oldu zbnzbzjx arada bi unit falan oldu galiba ama verilen promo 0 oldugu icin pek ilgi gormedi sanki
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Hımmm
BP:Evet k-pop'ta fanı olduğum tek ve ult. grubum.Ama eleştirilecek yanları yok demek doğru olmaz.(Soru grup bazında olduğu için üyeler değil grup bazında eleştireceğim).Benim BP ile ilgili en büyük sıkıntım,bir blink olarak az içerik vermelerinden pek hoşlanmıyor olmam.Hem reality olarak hem müzik olarak.Tamam belki şirket politikası olabilir ancak yine de dünya çapında bu kadar geniş kitlelere yayılmış bir grubun bu konularda söz hakkının bulunmaması ihtimali çok düşük.Ve onlar da bu konuda biraz istekli olsalar çok iyi olur diye düşünüyorum en azından reality olarak.Kısacası kızlarımı daha çok görmek istiyorummm😭
BTS:Söylediklerine katılıyorum.
EXO:Sanki eleştiri mızrağım biraz SM'e dönecek hissediyorum ama yine de söyleyeceğim.Bre salak şirket,gerçekten elindeki fırsatları çar çur etmekte biiir numarasın.EXO gibi bir grubu bozuk para gibi harcadın.2 sene önce falan biraz EXO'ya sarmıştım bi bakayım dedim şu çocukların röportajlarına programlarına vs.Ama bi baktım adam akıllı içerik yok.Resmen minimum promo ile bu kadar başarı elde etmeleri bile SM'in aptallık seviyesini açıklıyor bence.
TWICE:Sen de yazmışsın ama ben de söylemek istedim.ICSM'den sonra çıkardıkları şarkıları çok sönüktü.Neredeyse hiçbirini beğenmedim.Halbuki söylenen gibi yeteneksiz vs vs bir grup olduklarını düşünmüyorum.Eksik yönleri olsa da birbirlerini tamamlıyorlar bence.Ve olgun konseptlerini beğeniyorum fakat ICSM onlar için zirve idi bence.
olgun konseptlerini i cant stop me ye kadar guzel yaptilar bence ama ondan sonra pek hosuma gitmedi benim icin
exo icin de katiliyorum cidden elle tutulur hic icerikleri yok gibi olanlar da cok eski grup resmen nostaljik hissettiriyor 😭😭
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Davşan sen bakma :D

1- Yine gizli bi iki el tarafından pompalanıp yüceltilip fan grupları oluşturulup, dünyada kitlelere hitap edecek peşinden sürükleyecek hiçbir anlam ve önemi olmayan manasız şarkılarla bir grup gençliği esir alacak proje ayakçısı müzisyen grubu. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

2- 20 yıl önce çıksaydı bugün buna hasta olan türk kızlarının o zamanki yaşıtları “bu ne ya erkek mi kadın mı belli değil” der es geçerlerdi.
OHA AGZIM ACIK KALDI vur dedik oldurdun be uranyum
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

EN EKSİK DÜŞÜNDÜĞÜM KISIMLARI SÖYELEUECEĞİM
Bp: ben güzel performanslarının olduğunu düşünüyorum ama çok bir öyle bir böyleler gibi. Dengeyi yakalayamadılar sanki. Bir iyi bir kötü performans hoşuma gitmiyor. Ve bazı başlık şarkılarını ayırt edemiyorum. Zaten az şarkıları var benzer olması iyi olmuyor
bts: vokal konusunda gelişmeleri gerek. suga rm jhope rapper olarak iyiler. Ama vokalde jk harici düzgün eleman yok. bir iyi bir kötü diğerleri. eskiye oranla şarkıları daha az güzel geliyor kulağıma ama zevkle alakalı o yüzden 🤧
exo: geçen exoda beğenmediğim şeyler ile ilgili bir post açmıştım. İletişim en büyük sorunu exonun. Ben zaten ünlülerin nereye gittiğiyle ne yaptığıyla ilgilenmiyorum ama idol olarak biraz aktif olun. Baekhyun bir tek bu konuda iyi. Cover falan atın bari.
twice: 3 üye hariç kimse gerçekten şarkı söyleyemiyor. Bu sevip sevmememle alakalı değil. hiç İlerleme kaydedememişler
askim alakasiz olacak ama imzandakinin ismini alabilir miyim 😭😭
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
494
Tepki
1,362
Puan
140
EXO'nun içerik ve promo eksikliği (büyük oranda şirket kaynaklı), üyelerin iletişim eksikliği (bence büyük oranda üyeler kaynaklı) insanın gruba karşı heyecanını büyük oranda düşürüyor, yaşanan olaylar ve bir türlü düzgün yürütülemeyen krizler de insanı bunaltıyor. Bazen bir grup yüzünden bunca strese gerek yok noktasına geliyor insan, birkaç günlüğüne hatta bazen birkaç haftalığına unstanlıyorum. Kırk yılda bir gelen içeriklere bile bakasım gelmiyor. Bakarsam yine heyecanım artar ve iki gün sonra saçma bir skandal(!) veya haberle canım sıkılır yine.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

EXO'nun içerik ve promo eksikliği (büyük oranda şirket kaynaklı), üyelerin iletişim eksikliği (bence büyük oranda üyeler kaynaklı) insanın gruba karşı heyecanını büyük oranda düşürüyor, yaşanan olaylar ve bir türlü düzgün yürütülemeyen krizler de insanı bunaltıyor. Bazen bir grup yüzünden bunca strese gerek yok noktasına geliyor insan, birkaç günlüğüne hatta bazen birkaç haftalığına unstanlıyorum. Kırk yılda bir gelen içeriklere bile bakasım gelmiyor. Bakarsam yine heyecanım artar ve iki gün sonra saçma bir skandal(!) veya haberle canım sıkılır yine.
askim severek ayrilridin eski sevgilinden bahsediyorsun sanki cok uzuldum 😭😭😭
 

Jesé

Trainee
Katılım
9 Eyl 2023
Mesajlar
245
Tepki
363
Puan
26
Bp: konser performanslarini iyi bulmuyorum pek uyumlu değil gibi gozukuyorlar birde belki ben yanlış dusunuyorum ama bazı yerlerde aşırı iyi performans sergilerken bazı yerlerde çok enerjisiz falan olmalari garip gelio
Twice: uyelerin bazilarini bana eksik geliyor ve sürekli dönüş yapincada heyecanlarini kaybediyorlar bence
Exo: klasik fanlarla iletişim derim heralde pek aklıma gelmedi
Bts: bazı uyelerin sesleri bana hitap etmiyor ve son zamanlarda cikardiklari sarkilar pek sarmadi
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
494
Tepki
1,362
Puan
140
askim severek ayrilridin eski sevgilinden bahsediyorsun sanki cok uzuldum 😭😭😭
Yorumumu tekrar okuyunca öyle gibi olmuş gerçekten 😂. Ama bu grubu stanlamak aşırı yorucu. Aylar süren sessizlikten sonra iki güzel içerik verirler ve hemen ardından bir olay patlar, tüm hevesin uçar gider. Maalesef Kpop'ın en çileli grubuna vuruldum, bırakamıyorum da😭.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Yorumumu tekrar okuyunca öyle gibi olmuş gerçekten 😂. Ama bu grubu stanlamak aşırı yorucu. Aylar süren sessizlikten sonra iki güzel içerik verirler ve hemen ardından bir olay patlar, tüm hevesin uçar gider. Maalesef Kpop'ın en çileli grubuna vuruldum, bırakamıyorum da😭.
ayy cidden toksik sevgili gibi bayildim jznxnxmx isim gucum olmasa kakip stanlerdim harika resmen hxnxbxnx
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Blackpink: stanledigim ilk kpop grubu, yerleri cok ayri ama asla sanatci ruhu tasidiklarini dusunmuyorum. Buna grubun en iyi performanscisi Lisa'da dahil. Diger kpop idollerine nazaran cok cok daha az performans sergiliyorlar. Bu kizlar caylakken de boyleydi. Hani bu yuzden diyemiyorum artik tukendiler enerjileri kalmadi diye. Surekli ucuyorlar ve moda sovlarina katiliyorlar ama gercekten konserden bir gun once pratik yapabilmek bu kadar zor mu? Antilerin abarttigi cok dogru, ama kizlarin ayri telden caldiklari ve enerjilerinin bi azalip indigi de dogru. Bir konserde iyilerse diger konserde dusukler. Lisa'da iyi bir performansci, Rosé isini ciddiye aliyor belli ama cikip hic mi konusmuyor grupca performans olarak caylak gunlerimizden gerideyiz diye. Fark ettigim kadariyla solo sahnelerinde bu sorunlar buyuk degil. Diger gruplar gibi beraber pratik yapsalar aslinda her sey duzelecek ama bunun yerine solo reklam projelerini daha cok tercih ediyorlar gibi. Bunu da ortalik yerde diyemiyorum mesela cunku antiler 2 lafi alip kizlari mezara sokuyor.
BTS: Taehyung'un solosu benim icin hayal kirikligi disinda bir elestirimin olmadigini fark ettim. Hani elestirilerimi dusunuyorum falan hepsi Army'nin toksikligine variyo. Bence cocuklar islerini gayet guzel yapiyo. Hatta RM ozur dilemeyecegim cikisiyla gozumde daha bir yukseldi akilli cocuk masallah.
Exo: bu cocuklar hakkinda da cok fikrim yok aslinda. Bana sarkici olma ruhlarini grup olarak onlar da kaybetmis gibi geliyor. Solo projeleri daha fazla onemsiyorlar ki bu cok dogal ama son 4-5 yildir resmen cocuklar beraber is yapmiyor. Sm surekli suclaniyo ve haklilar da cocuklari sirkette tutabilmek icin album cikartmamaya calismislar ama solo olarak bu kadar aktif olabilirken grupca is yapmak bu kadar mi zor?
Twice: Sarkilari cok uzun suredir fazla generic. Yillarca producer olarak BEP'e bagli kaldiktan sonra Fancy sonrasi konsept degisikligi uzerlerine otursa da sarkilar hep baska gruplarin da yapabilecegi sarkilardi bence. Fancy, Feel Special, Set Me Free, The Scientist falan WSJN, Fromis9, Apink'in falan rahatca cikarabilecegi sarkilar hep.
blackpink icin dediklerine katiliyorum solo takilmayi daha cok seviyorlar, daha cok one koyuyorlar gibi hissediyorum bu yuzden merak ediyorum sozlesme yenileme sureci basil gidiyor
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
494
Tepki
1,362
Puan
140
ayy cidden toksik sevgili gibi bayildim jznxnxmx isim gucum olmasa kakip stanlerdim harika resmen hxnxbxnx
Bence hiç bulaşma. Ben 9 yıl önce yaptım bir hata, onu çekiyorum 😂😭. Şaka maka stanlaması zor bir grup ama bir sahnesini izleyip bir seslerini duysam iyi ki onları tanımışım diyorum hep. Yaptıkları her şeyi tutkuyla yapıyorlar bence, böylece Kore eğlence sektörünün en önemli, yetenekli ve vazgeçilmez isimlerinden olmayı başarıyorlar.
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
Bp kısaca tembeller gelişmiyorlar ve sebebi de çabalamıyorlar ve hem az şarkıları var hemde çoğu zaten birbirinin aynısı

BTS grup olarak bir arada kalmaya o kadar taktılar ki bireysel güçlerini göstermek için geç kaldılar bu yüzden soloları bu kadar sıkıştı üstüne fandom onları tek görmeye alışık değil çünkü hiç bu fikir onlara aşılanmadı + hesaplayamadıkları olaylar oldu korona yüzünden iptal olan dünya turları ve bireysel işleri aksadı askerlik mevzusu sakız gibi uzadığı için çocuklar bence gelecek planlarını yapmak yerine olayı akışını bıraktılar sonra askerlik işi tam anlamı ile belli olunca solo işlere başladılar ki baya bir geç olmuştu ve bence solo şarkı yapayım derken de grup şarkılarına önemi azaltılar o yüzden son albümlerinde çok şarkı yoktu çünkü her üye kendi solosunu kısa bir zaman aralığında yetiştirmeye çalışıyordu

Exo bence o kadar üye ayrılığına rağmen yine iyi dayandı birde ayrılan üyelerin zamanla skandalları çıktı tabi bunlar hep onlar ayrıldıktan sonra oldu ama eski Exo üyesi ya da Exo dan x üye şeklinde bir süre daha adları geçtiği için grup ismi gereksiz yere negatif söylemlerin için de kaldı+ Kai sevgili haberleri ve içlerinden birinin evliliği falan bana göre normal şeyler ama fan kültüründe sıkıntılara sebep oldu bunun tek bir olay yüzünden diyemem ama azar azar gruba her şey zarar verdi üstüne şirket grubu uzun süre ödül törenledine de göndermedi geri dönüşte vermedi o kadar doğal ki eskisi kadar ilgi odağı olmamaları daha ne gelsin başlarına

Twice ise umarım kızmazsınız ama bence şuan nj ne ise geçmişte twice de oydu yaşları büyüdükçe Kore de onları geri plana atmaya başladı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benimkiler elestirimi yoksa genel bir değerlendirme mi oldu anlamadım ben 🥲
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
494
Tepki
1,362
Puan
140
Exo bence o kadar üye ayrılığına rağmen yine iyi dayandı birde ayrılan üyelerin zamanla skandalları çıktı tabi bunlar hep onlar ayrıldıktan sonra oldu ama eski Exo üyesi ya da Exo dan x üye şeklinde bir süre daha adları geçtiği için grup ismi gereksiz yere negatif söylemlerin için de kaldı+ Kai sevgili haberleri ve içlerinden birinin evliliği falan bana göre normal şeyler ama fan kültüründe sıkıntılara sebep oldu bunun tek bir olay yüzünden diyemem ama azar azar gruba her şey zarar verdi üstüne şirket grubu uzun süre ödül törenledine de göndermedi geri dönüşte vermedi o kadar doğal ki eskisi kadar ilgi odağı olmamaları daha ne gelsin başlarına
EXO için yazdıklarında çok haklısın. Başka bir grubun başına bu kadar olay gelse hala ayakta olur mu merak konusu. Çıkış yıllarında en popüler üyelerini kaybettikleri halde isimlerini bir marka haline getirmeyi başardılar. İlişki haberlerini skandal gibi gören bir kültürde 3 ilişki haberi ve evlilik dışı hamilelik ve bir evlilik geldi. Kimine göre doğru kimine göre yanlış kabul edilen Chanyeol skandalı. Yıllarca grupta olmayan ama varmış gibi davranılan bir üye. Bir de bunların üstüne destek olmak yerine sürekli elini ayağını bağlayan bir şirket. Berbat kariyer yönetimi. Görmezden gelinen üyeler. Açılan davalar, atılan iftiralar. Aslında grup iyi bile dayanmış. Bu olanlardan en kötüsü şirket desteğinin eksik olması. SM gibi bir şirket EXO gibi bir grubu istese çok iyi bir konuma getirebilecekken, zirveden bile isteye indirdi grubu. Diyecek bir şey yok. İyi dayandılar ama bu fanlar için yeterli olmuyor maalesef. Fandomun çoğunu kaybettiler ve toparlanması çok zor bu saatten sonra.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Bp kısaca tembeller gelişmiyorlar ve sebebi de çabalamıyorlar ve hem az şarkıları var hemde çoğu zaten birbirinin aynısı

BTS grup olarak bir arada kalmaya o kadar taktılar ki bireysel güçlerini göstermek için geç kaldılar bu yüzden soloları bu kadar sıkıştı üstüne fandom onları tek görmeye alışık değil çünkü hiç bu fikir onlara aşılanmadı + hesaplayamadıkları olaylar oldu korona yüzünden iptal olan dünya turları ve bireysel işleri aksadı askerlik mevzusu sakız gibi uzadığı için çocuklar bence gelecek planlarını yapmak yerine olayı akışını bıraktılar sonra askerlik işi tam anlamı ile belli olunca solo işlere başladılar ki baya bir geç olmuştu ve bence solo şarkı yapayım derken de grup şarkılarına önemi azaltılar o yüzden son albümlerinde çok şarkı yoktu çünkü her üye kendi solosunu kısa bir zaman aralığında yetiştirmeye çalışıyordu

Exo bence o kadar üye ayrılığına rağmen yine iyi dayandı birde ayrılan üyelerin zamanla skandalları çıktı tabi bunlar hep onlar ayrıldıktan sonra oldu ama eski Exo üyesi ya da Exo dan x üye şeklinde bir süre daha adları geçtiği için grup ismi gereksiz yere negatif söylemlerin için de kaldı+ Kai sevgili haberleri ve içlerinden birinin evliliği falan bana göre normal şeyler ama fan kültüründe sıkıntılara sebep oldu bunun tek bir olay yüzünden diyemem ama azar azar gruba her şey zarar verdi üstüne şirket grubu uzun süre ödül törenledine de göndermedi geri dönüşte vermedi o kadar doğal ki eskisi kadar ilgi odağı olmamaları daha ne gelsin başlarına

Twice ise umarım kızmazsınız ama bence şuan nj ne ise geçmişte twice de oydu yaşları büyüdükçe Kore de onları geri plana atmaya başladı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Benimkiler elestirimi yoksa genel bir değerlendirme mi oldu anlamadım ben 🥲
bp icin tembel demek cok dogru degil bence. sonucta 4 ila 6 yil arasi stajyerlik yapip 7 yildir da idol olarak calisiyorlar ki bu hic kolay degil. ozellikle de beredeyse 1 yildir konser vermeleri akla mantiga uyan uyan bi sey degil ben asla tembel olduklarini dusunmuyorum. bence bir seyleri cok umursamiyorlar, uzerinde durmuyorlar daha cok eglenmelerine solo islerinr bakiyorlar
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
EXO için yazdıklarında çok haklısın. Başka bir grubun başına bu kadar olay gelse hala ayakta olur mu merak konusu. Çıkış yıllarında en popüler üyelerini kaybettikleri halde isimlerini bir marka haline getirmeyi başardılar. İlişki haberlerini skandal gibi gören bir kültürde 3 ilişki haberi ve evlilik dışı hamilelik ve bir evlilik geldi. Kimine göre doğru kimine göre yanlış kabul edilen Chanyeol skandalı. Yıllarca grupta olmayan ama varmış gibi davranılan bir üye. Bir de bunların üstüne destek olmak yerine sürekli elini ayağını bağlayan bir şirket. Berbat kariyer yönetimi. Görmezden gelinen üyeler. Açılan davalar, atılan iftiralar. Aslında grup iyi bile dayanmış. Bu olanlardan en kötüsü şirket desteğinin eksik olması. SM gibi bir şirket EXO gibi bir grubu istese çok iyi bir konuma getirebilecekken, zirveden bile isteye indirdi grubu. Diyecek bir şey yok. İyi dayandılar ama bu fanlar için yeterli olmuyor maalesef. Fandomun çoğunu kaybettiler ve toparlanması çok zor bu saatten sonra.
Ne diyeyim Allah'tan sabır diliyorum ve üzmek istemem de bence de şu durumdan artık biraz zor toplarlar bireysel kariyerleri daha iyi yönetilir umarım
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
BP: Şarkılarını insanlar çok seviyor ama diskografileri hiç çeşitli değil bence. Tamamen viral olmak için bestelenmiş, müzikal hiçbir değeri olmayan parçalarla dolu diskografileri. Son zamanlarda sahnede bu kadar eleştirilseler de bence tüm zamanların en iyi performansçılarındandı K-Pop piyasasında. Şu anki halleri üzücü.

BTS: Blood, Sweat & Tears sonrası hiçbir şarkılarının o günlere dek izledikleri imajla asla alakası olmaması ve müzikal kimliklerini geri dönülemeyecek şekilde yaralamaları. Zayıf vokaller. Ve bir daha asla Run ve Save Me gibi efsane parçalar yayımlayamayacaklar, kabul edelim

EXO: En sevdiğim grup oldukları halde çok fazla eleştirim var. En başta grubu terk eden hain Çinliler. İlk vurgunu onlar yaptı. Zayıf rapline, prodüktör olarak çok üretken bir grup olmamalarının (Chanyeol ve Lay dışında) SM’e bağımlılıklarını arttırıyor olması. Skandal sayılabilecek durumlarda tepkilerini ve duruşlarını yeterince göstermeyerek fandomın parçalanmasına sebep olmaları. Ne koşulla imzalamış olurlarsa olsunlar SM ile sözleşme yenilemeleri

Twice: Pek fazla beklentim olmadığından pek eleştirim yok bu gruba karşı.
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
Twice Nj olayina cok katiliyorum. Ben en basta ozellikle reklam anlasmalarini falan fusununce Ive ve Twice'i daha cok benzetiyodum ama Ive'in bir tarza kalmadan daha farkli soundlarla gelmelerinden dolayi onlari disarda tutmaya basladim. Donem degisikliginden cok fazla kisi fark etmiyo ama hemen hemen ayni formulle ilerliyorlar Twice'in erken kariyerlerindeki gibi.
Zaten ben ive ve nj nın Kore'de bu kadar tuttuğunu gördüğüm an insanların Kpop eski düzenine döndüğünü anladım Kpop her zaman kadın grupları daha öndeydi ve Kore'nin zevki de hep böyle slow tarzı şarkılar küçük yaşta idoller falan BTS dünyada ünlenince sanki erkek grupları çok seviliyor da kızlar o kadar değil gibi geliyordu millete ama halk bir veya iki erkek grubunu öyle çok sevmiştir gerisinde kız grupları dinler her zaman özellikle küçük sevimli kızları 🤷
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Exol bile exoyu suçluyor vay be
Lol benim için diyorsun muhtemelen. SM allahın cezası bir şirket olabilir ama muhtemelen üyelerin kariyerlerini baltalama sürecinde arkaplanda yaşanan ve bilmediğimiz çok fazla şey var. Bu iş tek taraflı olmuş olamaz. Sebepsizce de olmuş olamaz. Boşuna sözleşme dayattırılmış olamaz bunlar bebek değil koskoca, hukuki yardım alabilecek adamlar. Exo’nun SM’le arasının bozuk olmasında üyelerin çok parmağının olduğunu düşünüyorum ben bunlar boşuna olmadı
 
Üst