Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bilgi Köşesi Dünya Turu 5: İtalya

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Merhabalar yoldaşlarım 🙋 umarım keyfiniz yerindedir. Bugün Avrupa ile devam ediyoruz dünya turumuza. Hep İtalya'ya gitmek istemişimdir. Bugün güzel yorumlarınızla beni orada hissettireceğinizden eminim. Keyifli gezmeler dilerim. Ben başlıyorum.

İtalya'nın güney ve kuzey bölgesinde insanların yaşamları farklılık gösterir. Güney kısmı daha rahat bir hayat yaşarken kuzey kısmı ise daha disiplinlidir. Güneydeki insanlar okumak, çalışmak için kuzeye giderken kuzeydekiler ise tatil yapmak için güneye gelirler.
 

Nora

Rookie Idol
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
360
Tepki
1,431
Puan
119
Italya'da bulunan bir köyden bahsetmek istiyorum. Ismi Moena köyü. Bu köyde Türk olmamasına rağmen Türk köyü olarak adlandırılıyor ve bazı Türk gelenekleri yaşatılıyor.
Peki hikayesi ne.
Hikayeye göre bi Osmanlı askeri Ikinci Viyana Kuşatması esnasında yaralı olarak bu köye sığınıyor. Köylüler iyileşene kadar ona yardımcı oluyorlar. El Turco adı verilen bu asker köyden Italyan bi kızla evleniyor ve orada yaşamaya başlayarak köy halkından biri hâline geliyor. Köylülerden daha fazla vergi talep eden Augsburg düküne posta koyuyor ve yerel halkın ayaklanmasını sağlıyor. Almanya'yla girilen savaş galibiyetle sonuçlanıyor ve asker köyün kahramanı haline geliyor. Abimizin adının Hasan olduğu söyleniyor bu arada. Onun hatıraları, köylülere öğrettiği Türk gelenekleri 300 yıldır her Ağustos ayında Moena Türk Bayramı'nda anılmaya devam ediliyor.
 

peterpan

Fanbase Starter
Katılım
20 Tem 2023
Mesajlar
582
Tepki
1,362
Puan
169
İtalyancadan kültürel bir kelime; "Scarpetta". Tabakta kalan son lokmayı veya yemeğin sosunu ekmekle sıyırmaya deniyormuş. Sözcük, 1800'lerde Toskana'da meşhur olan bir çeşit makarnadan etkilenerek türemiş. bu ismi almasının nedeni de tabağı sıyırmak için kullanılan bir parça ekmeği parmak uçlarına giyilmiş küçük bir ayakkabıya benzetmeleri.

araştırmacılara göre bu geleneğin bir kaç nedeni varmış.

-italyan mutfağında 16. yüzyılda domatesin kullanılmaya başlanmasıyla soslar ve yemeklerin suyu daha akışkan hale geldi ve bulaşık yıkama süresini kısaltmak için tabağı sıyırarak temizlemek gerekliydi diyenler.
-insanların ayakkabı tabanlarını yedikleri, kelimenin tam anlamıyla çok aç oldukları ve hiç bir yiyeceği ziyan etmek istemedikleri zamanlar olan cucina povera'dan (fakir mutfak) kaynaklandığına inananlar.
-yemek yemeyi çok seven italyanların, yemeğin keyfini uzatmak için zevkle yedikleri yemeğe bir veda dokunuşu olduğunu düşünenler.
 

layley

Trainee
Katılım
23 Eyl 2023
Mesajlar
173
Tepki
447
Puan
51
En çooook gitmek istediğim ülkelerden biri🏃‍♀️🏃‍♀️ Tabii şimdilerde o biraz zor ama... seneler önce abim Erasmus için İtalya'ya gitmişti. Çektiği bütün fotoğraflara, videolara o geldiği zaman açıp bakmıştık. Öylesine güzeldi ki... umarım hepimiz gidip canlı canlı görme şansını elde ederiz
 

Benzer konular

Üst