Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Eski Le Sserafım Üyesi Kim Garam Kimdir?

NetizenAdmin

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
95
Tepki
580
Puan
13

Kim Garam, 16 Kasım 2005 doğumludur ve LE SSERAFIM grubunun eski üyesidir. 2 Mayıs 2022 tarihinde LE SSERAFIM grubunda 'Fearless' ile çıkış yaptı. Kim Garam aslında 5 Nisan 2022 tarihinde üye olarak tanıtılmıştı. Hatta güzelliği ile hayranların beğenisini toplamıştı ve çıkışı merakla bekleniyordu.

Kim Garam neden ayrıldı?​

Kim Garam üye olarak tanıtıldıktan hemen sonra öğrenciyken diğer öğrencilere zorbalık yaptığı hakkında iddialar yayıldı. Eski fotoğraflarda sınıf tahtasına müstehcen çizimler yaptığı görülüyordu. İddialara göre okuldayken Kim Garam belalı bir öğrenciydi. Bu konuda atılan ilk gönderilere bakılırsa hakkında söylenenler şu şekildeydi:

"Hoobaeleri onu selamlamadıysa, facebook mesajıyla onlara zorbalık yapardı. Etrafındaki insanları korkuturdu. Tabii ki sigara ve içki de içiyordu."
“Le Sserafim’den Garam okulda bir zorbaydı. Bugün okula gittim ve hepimiz aynı şeyi söylüyorduk, neye güvenerek çıkış yapıyor?"


[THEQOO] LE SSERAFIM Kim Garam’ın Çıkış Öncesi Fotoğrafı + Zorbalık Söylentisi Tartışma Konusu Oldu

Kim Garam hakkındaki iddialar Twitter'da çığ gibi büyüdü, bir yandan da onun hakkında savunma gönderileri çıktı ama netizenler bunu pek inandırıcı bulmadı.

6 Nisan tarihinde yani söylentilerin yayılmasından hemen sonra Source Music açıklama yapıp Kim Garam'ın kötü söylentilerin mağduru olduğunu söyledi ve yasal işlem başlatacağını açıkladı.

Fakat bu açıklama insanları susturmadı, tam tersi iddialar daha çok yayıldı. Pann'da sürekli Kim Garam hakkında gönderiler çıkıyordu. Kim Garam ile aynı okula gittiğini söyleyen kişiler onun zorbalık yaptığını iddia ediyor ve kanıtları da yüklüyorlardı. Tepkiler çoğaldıkça Kim Garam'ın zorbalık yapan diğer arkadaşlarının okulda mağdurlara saldırdığı haberleri de çıktı.

23 Nisan tarihinde Kim Garam hakkında ifşa gönderisi yazan ilk kişi dava edildi. Bu netizenlerin gözünde HYBE ve Source Music'in imajını kötü etkiledi.

Kim Garam zorba mıydı?​


Şu ana kadar söylenti olarak geçiştirilebilecek her şey resmi bir belgenin yayınlanmasıyla ciddiye bindi. 15 Mayıs'ta, Garam'ın fail olarak gösterildiği bir okul şiddet komitesi toplantısının resmi belgesi gibi görünen bir fotoğraf, daha fazla kanıtla birlikte yayınlandı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde HYBE, iftiraya karşı yasal yollara başvurmaya başladıklarını ve bir önceki açıklamadaki pozisyonlarının değişmediğini açıkladı.

kim garam
[THEQOO] Source Music, Kim Garam Hakkında Yeni Çıkan Iddialara Cevap Verdi

Olay gittikçe büyüyordu, öyle ki Kore'deki normal haberlerde bile bu olay yayınlanmaya başlandı. Kim Garam'ın zorbalığı LE SSERAFIM'den daha çok konuşuluyordu.

19 Mayıs'ta mağdur olduğu iddia edilen bir kişi yasal temsilcisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, Garam ve arkadaşlarının şiddetli zorbalığı nedeniyle okul değiştirmek zorunda kaldığını ve danışmanlık aldığını söyledi. Daha sonra aşırı kaygı, panik atak ve intihar girişimi nedeniyle yeni okulunu bırakmak zorunda kalmıştır. Hukuk bürosu, HYBE'ın mağdurdan gerçek bir özür dilemeden tutumunu sürdürmesi halinde, davanın ana hatları da dahil olmak üzere Okul Şiddetine Karşı Önlemler Özerk Komitesi'nin sonuçlarının tam metnini yayınlayacaklarını belirtti.

Bunun üzerine HYBE, her şey gözden geçirildikten sonra daha sonraki bir tarihte mevcut konumlarını açıklayacaklarını ve paylaşılanların yalnızca tek taraflı bir bakış açısı olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. 20 Mayıs'ta Source Music, Garam'ın kendisine yöneltilen zorbalık suçlamaları nedeniyle grup faaliyetlerine ara vereceğini duyurdu. Böylece LE SSERAFIM, Garam'ın dönüşüne kadar şimdilik 5 üye olarak faaliyetlerini sürdürecekti.

Bu sırada tabi ki olay konuşulmaya devam ediliyordu. HYBE Okulda Şiddet komitesinin resmi raporuna dair düzgün bir açıklama yapamazken netizenler bu raporu daha çok araştırdı ve resmi kayıtlara göre Kim Garam'ın 5. seviyeden ceza aldığı görünüyordu. 5. seviyeden ceza gerçekten ağır zorbalık yapmış öğrencilere veriliyordu.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir yetkili: “Okulda şiddet/zorbalık durumunda, bu komitelerin özerk yapısı ve katılımcı uzmanların farklı eğilimleri, nedeniyle her okulun aldığı önlemler farklıdır. Ancak, Kim Garam’ın saldırgan/zorbalık yapan öğrenci olarak adlandırılması nedeniyle okulda şiddet olduğu doğru görünüyor.” açıklamasını yaptı.

24 Mayıs olmuştu fakat HYBE'ın Kim Garam'ı gruptan çıkarmayı planlamadığı söyleniyordu. Netizenler Kim Garam'ın bütün bu kötü söylentilere rağmen niye gruptan atılmadığını anlamıyordu ve bu konu hakkında teoriler yaymaya başlamışlardı. Kim Garam bu süreç boyunca HYBE binasına girip çıkıyor ve hayranlara imza ve fotoğraf veriyordu.

En nihayetinde 20 Temmuz tarihinde gruptan resmi olarak çıkarıldı ve grubun 5 kişi devam edeceği duyuruldu.

Kim Garam sonra ne yaptı?​


Kim Garam 10 Ağustos tarihinde zorbalık Iddiaları ve LE SSERAFIM ile geçirdiği zamana ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında kötü iddiaları reddetti ve şöyle dedi:


1. Hiç kimseye vurmadım ya da saldırmadım
2. Hiçbir zaman okul değiştirmeye zorlanmadım
3. Asla içki veya sigara içmedim.
4. Hiç kimseyi taciz etmedim veya zorbalık yapmadım.
5. Ben sadece normal bir öğrenciydim


Ayrıca açıklamasında günün birinde ünlü dünyasına geri dönmek istediğini belirtiyordu. Kim Garam aynı gün olayların ciddi hale gelmesine sebep olan Okulda Şiddet Komitesi Raporu hakkında bir açıklama yapıp transkriptleri ortaya çıkardı. Netizenler ise açıklamayı okuyunca ikna olmadılar.

[THEQOO] Kim Garam, Okul Şiddet Komitesi’nde Yaşananların Transkriptini Ortaya Çıkardı


Kim Garam gruptan ayrıldıktan sonra ilk içten mesajını yayınlarken, eski ajansı HYBE bir açıklama yaptı.

Ağustos 11’de HYBE’den bir yetkili Xports News’e yaptığı açıklamada, “Kim Garam ile olan özel sözleşmemizi feshettiğimiz için söyleyecek başka bir yorumumuz yok çünkü bu uygunsuz olur” dedi.

Daha sonra Kim Garam hayranları onun doğumgününü kutlayan etkinlikler yaparken Kim Garam'ın okuladn son fotoğrafları ortaya çıktı.

Şimdilik sektöre dönecek gibi durmuyor olsa da gelecekte neler olacak kimse bilemez.
 
Son düzenleme:

Lilyy

Rookie Idol
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
401
Tepki
894
Puan
62
Garam ilk fotoğrafı yayınlar yayinlanmaz dedikoduların çıktığı biriydi daha sonrasında MEB de onayladı ve attaaaa
 

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Bildiğim kadarıyla arkadaşının iç çamaşırlı fotoğraflarını çeken bir kıza hakaret edip üstüne falan yürümüş. Düşündüğümüz gibi zorba olduğunu düşünmüyorum çünkü transkriptlerde de belli. MEB ortaya bir bomba atıp bıraktı, iyice açıklamalılardı durumu. Fanlarını ve destekçilerini anlayamamakla birlikte bu kıza yazık oldu bence
 
Üst