Btsi çok iyi biliyorum, neredeyse dinlemediğim hiçbir şarkısı kalmadı (22'ye kadar) genel olarak değerlendirmek istersem yalnızca 16-18 yıllarındaki projeleri güzeldi. Visual'de genel olarak ortalama (bana göre) mv temaları güzel vokal'de jimin iyi bana göre (ama çok eğitim almadığını düşünürsek bağırmaktan çocuğun sesi gitti diyebilirim) dansta ve sahne hakimiyeti ortalamaydı ama parantez içinde bahsettiğim dönemler oldukça iyilerdi. Rap'te sugayi daha ciddi ve iyi buluyorum.
Exo'ya gelecek olursam vokal'de bts'i açık ara geçer, sonuçta onlar yıllarca plan program yapılan bir proje grubuydu. Debut öncesindeki performansları bile beni buyulemisti. Baek üç kez amerkan marşını okuyan bir idol. Kyungso, Chen(ost kralı hehe), xiumin ve suho bu grubun tamamlayıcısı gibi adeta. Sektörün gelmiş geçmiş en iyi vokal takımı. Dans konusunda Kai, lay, sehun üçlüsü bana çok hitap ediyor layin lit'indeki o performansı ile masterpiece lakabıni hakkettigini düşünüyorum. Kai zaten makine gibi, hissiyatla harmanladigi koreografiler bu sektörde gördüğüm en iyi dansçı olmasına yetti.
Visual'de v biraz zorlar ama onun dışında Exo'nun tüm üyeleri benim için visual( özellikle Chanyeol çok hitap ediyor bana). Rapline'da Chanyeol'un kalın sesi ve suga yarışır bu konuda diyebileceğim pek birşey yok gibi.
Şöyle bir derleyip toparlarsam, Exo genel anlamda en iyisi. Ve eski şarkıları bile hala dinleniyor, ödüller kazanıyor ve ikon haline geliyor. Bts için bu şekilde bahsedemeyecegim maalesef. Artık dynamite, dna, bst, fire duymaktan son derece usandım diyebilirim. Benim için MAMA şarkısı bile tüm sektörü yutar.
Benim için Exo smin kidemlileri dışında tüm sektörle karsilastirsak yine yener.