Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Exo Mu Bts Mi?

Konu Sahibi
A

Anonymous (b53e)

Vokal açık ara exo.Bts bu konuda zayıf bence. Benim kendi sıralamam Baekhyun>Chen>Do>Suho>Xiumin>
Jungkook>Kai>Chanyeol>Taehyung>
Jin>Jimin
Dans olarak bts daha iyi bence
Jhope>Kai>Jimin>Jungkook>Taehyung>>Suho>Sehun>Do>Suga>Rm>Xiumin>Chanyeol>Jin

Rap
Suga>Jhope>Rm>Chanyeol>Sehun

Sahne Hakimiyeti
Bts>Exo genel olarak

Visual
Bu biraz kişisel ama benim için
Kai>Sehun>Chanyeol>Taehyung>Jungkook>Suho devamını yapmayacağım birilerini sonlara koymak hoşuma gitmiyor.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

exo'nun başlık şarkıları bts'in bsideları. kareografi olarak bilemedim bence iki grup da oldukça iyi. vokal olarak exo, rap olarak bts, dans olarak da exo diyorum ben. exo varyete showlarını izlemeyi daha çok seviyorum, inanılmaz komik adamlar ama bts üyeleri arasındaki bağ daha güçlü ve özel gibi geliyor.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Jessica, Seohyun, Hyoyeon, YoonA
wow vokal var, visual var, dansçı var harika resmen var da var 🔥🔥🔥
Çok net, KARA

Sıralamam da şu şekil: KARA > T-ARA > 2NE1 > SISTAR
pandora ve mamma mia >>>>
ayrıca when i move da çok güzeldi aşırı duygulanmıştım klibi izlediğimde 😢😭
Dipnot: Seni yerim
yiaaa
Girls Generation So Hyuh Shi Dae GIF
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,078
Puan
27
Bunu başlık başlık ayırıp konuşmam gerek djhhdf Çünkü ikisi de gerçekten sevdiğim ve dinlediğim gruplar. Ben Kpop'ın ne olduğunu arkadaşlarım sayesinde Exo ile tanımıştım. Lise hayatım boyunca da onlardan kaynaklı bolca Exo içeriğine maruz kaldım. Hatta Kpop ile ilgilenmeye başladığım zamanlar (Ateez sayesinde) ortalıkta Exo dışında tek sahne performansını izleyebildiğim grup Ateez diye geziyordum. Bts'e karşı ciddi ön yargılıydım twitter ortamı başka şeyler yüzünden daha sonra bir şekilde ve keşfettim ki (iyi ki) Bts'in çok güzel ve bana hitap eden şarkıları varmış. Ve cidden birçok şarkısının bağımlısı oldum ve daha çok araştırmaya başladım. Araştırdıkça da sevdim. Neyse benim kısa Exo ve Bts geçmişimden sonra birkaç şekilde kendi açımdan değerlendirip öne çıkan grubu söyleyeyim.
1. Vokal - Jungkook'un vokalini çok sevmeme rağmen ki ben Jimin'in ses tonunu da seviyorum vokal konusunda Exo bütünüyle çok daha iyi. Grupta D.o, Chen, Baekhyun gibi altın değerinde üyeler var. Ayrıca Suho'nun vokali de yadsınamayacak kadar iyi
2. Rap - Vokalin tam tersi olarak burada da Bts diyorum. Chanyeol ve sehun kötü rap yapmıyorlar ama idol rapper dediğimiz başlık altındalar. Suga, Namjoon, J-hope bu konuda sektörde cidden aşırı iyi olan rapperlar.
3.Dans- Exo'da Kai, Bts için J-hope ve Jimin benim kpop başlığı altında en iyi dansçlılara koyacağım kişiler. Genel olarak grup dansları, senkronizasyon bence 2 grup için de çok iyi. Birini seçemiyorum bu konuda.
4. Performans- Yine birini seçersem haksızlık olurmuş gibi geliyor ama son yılları düşünerek buna Bts diyorum. (Aklıma Busan konseri gelmiştir jdnfkj)
5. Şarkı- Exo'nun çok sevdiğim şarkıları var benim için anlamlı birçok şarkısı da var ama bu konuda da Bts diyeceğim. Yukarıda da bahsettiğim gibi Bts'in şarkılarının bana o kadar çok hitap ettiğini fark ettim ki, özel bir listem bile var. Bence Bts'e anti olanlar bile o şarkıların içinden kendilerinin de çok seveceği şarkıları bulur.

Yani totalde baktığımda benim için Bts bir tık daha önde ama Exo'nun anısal olarak yeri ben de hep ayrıdır.
 
Son düzenleme:

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
568
Tepki
1,365
Puan
69
Ayy ben bts diyeceğim. İki grubu da seviyorum ama müzik tarzı anlamında bts bana daha çok hitap ediyor. Bts, spotify hesaplarına girip karışığa alacağım kadar şarkılarını çok begeniyorum.

Vokal konusunda exo rap konusunda bts diyorum.
 

Dikachu

Trainee
Katılım
19 Şub 2024
Mesajlar
50
Tepki
81
Puan
8
EXO derim kesinlikle. Şarkıları çok iyi, performans/sahne hakimiyeti harika, vokalleri zaten mükemmel. BTS ise bana hitap etmiyor pek.
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
494
Tepki
1,362
Puan
140
Benim cevabım zaten belli. Tabiki ❤️❤️❤️EXO ❤️❤️❤️ ve %100 objektifim 🤗. Vokal konusunda sektördeki en iyi gruplardan biri EXO zaten (hatta bana göre en iyisi). Koreografilerini seviyorum. Kai, Xiumin, Baekhyun, Sehun ve Kyungsoo dansta çok iyi, diğerleri de onlara ayak uyduruyor kolaylıkla. Chanyeol onceden biraz zorlanıyor gibiydi ama son yıllarda bunu aşmış görünüyor. Variety yeteneklerine gelince bence en komik ve iletişimi en iyi olan gruplardan biri. Sadece kendi aralarında bir program da çekseler, bir programa konuk da olsalar her şekilde çok rahatlar. BTS'in tek izlediğim tek variety şovu Knowing Brothers'a katıldıkları bölümdü. Açıkçası onları ortama çok yabancı bulmuştum. Sanki biraz kendilerini kasıyor gibiydiler ama kendi şovlarında eminim daha rahat ve komiktirler. İzlemediğim için yorum yapamıyorum. Rap de herkes BTS diyor, herhalde vardır bir bildikleri. Şarkılarına çok aşina değilim o yüzden bilemiyorum. Chanyeol ve Sehun çok iyi rapçi olmayabilirler ama ben seviyorum açıkçası. Diskografi kesinlikle EXO. Sevmediğim şarkıları yok gibi bir şey. BTS'in çok az şarkısını dinledim ama beğendiğim sadece Danger ve Dynamite oldu. Biliyorum Dynamite BTS şarkıları içinde en çok eleştirilen şarkılardan biri ama Korona dönemi enerjik bir şarkı bana iyi gelmişti.
 

Benzer konular

Üst