Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Anonim Exo Mu Bts Mi?

Konu Sahibi
A

Anonymous (b53e)

Vokal açık ara exo.Bts bu konuda zayıf bence. Benim kendi sıralamam Baekhyun>Chen>Do>Suho>Xiumin>
Jungkook>Kai>Chanyeol>Taehyung>
Jin>Jimin
Dans olarak bts daha iyi bence
Jhope>Kai>Jimin>Jungkook>Taehyung>>Suho>Sehun>Do>Suga>Rm>Xiumin>Chanyeol>Jin

Rap
Suga>Jhope>Rm>Chanyeol>Sehun

Sahne Hakimiyeti
Bts>Exo genel olarak

Visual
Bu biraz kişisel ama benim için
Kai>Sehun>Chanyeol>Taehyung>Jungkook>Suho devamını yapmayacağım birilerini sonlara koymak hoşuma gitmiyor.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

exo'nun başlık şarkıları bts'in bsideları. kareografi olarak bilemedim bence iki grup da oldukça iyi. vokal olarak exo, rap olarak bts, dans olarak da exo diyorum ben. exo varyete showlarını izlemeyi daha çok seviyorum, inanılmaz komik adamlar ama bts üyeleri arasındaki bağ daha güçlü ve özel gibi geliyor.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Jessica, Seohyun, Hyoyeon, YoonA
wow vokal var, visual var, dansçı var harika resmen var da var 🔥🔥🔥
Çok net, KARA

Sıralamam da şu şekil: KARA > T-ARA > 2NE1 > SISTAR
pandora ve mamma mia >>>>
ayrıca when i move da çok güzeldi aşırı duygulanmıştım klibi izlediğimde 😢😭
Dipnot: Seni yerim
yiaaa
Girls Generation So Hyuh Shi Dae GIF
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,080
Puan
27
Bunu başlık başlık ayırıp konuşmam gerek djhhdf Çünkü ikisi de gerçekten sevdiğim ve dinlediğim gruplar. Ben Kpop'ın ne olduğunu arkadaşlarım sayesinde Exo ile tanımıştım. Lise hayatım boyunca da onlardan kaynaklı bolca Exo içeriğine maruz kaldım. Hatta Kpop ile ilgilenmeye başladığım zamanlar (Ateez sayesinde) ortalıkta Exo dışında tek sahne performansını izleyebildiğim grup Ateez diye geziyordum. Bts'e karşı ciddi ön yargılıydım twitter ortamı başka şeyler yüzünden daha sonra bir şekilde ve keşfettim ki (iyi ki) Bts'in çok güzel ve bana hitap eden şarkıları varmış. Ve cidden birçok şarkısının bağımlısı oldum ve daha çok araştırmaya başladım. Araştırdıkça da sevdim. Neyse benim kısa Exo ve Bts geçmişimden sonra birkaç şekilde kendi açımdan değerlendirip öne çıkan grubu söyleyeyim.
1. Vokal - Jungkook'un vokalini çok sevmeme rağmen ki ben Jimin'in ses tonunu da seviyorum vokal konusunda Exo bütünüyle çok daha iyi. Grupta D.o, Chen, Baekhyun gibi altın değerinde üyeler var. Ayrıca Suho'nun vokali de yadsınamayacak kadar iyi
2. Rap - Vokalin tam tersi olarak burada da Bts diyorum. Chanyeol ve sehun kötü rap yapmıyorlar ama idol rapper dediğimiz başlık altındalar. Suga, Namjoon, J-hope bu konuda sektörde cidden aşırı iyi olan rapperlar.
3.Dans- Exo'da Kai, Bts için J-hope ve Jimin benim kpop başlığı altında en iyi dansçlılara koyacağım kişiler. Genel olarak grup dansları, senkronizasyon bence 2 grup için de çok iyi. Birini seçemiyorum bu konuda.
4. Performans- Yine birini seçersem haksızlık olurmuş gibi geliyor ama son yılları düşünerek buna Bts diyorum. (Aklıma Busan konseri gelmiştir jdnfkj)
5. Şarkı- Exo'nun çok sevdiğim şarkıları var benim için anlamlı birçok şarkısı da var ama bu konuda da Bts diyeceğim. Yukarıda da bahsettiğim gibi Bts'in şarkılarının bana o kadar çok hitap ettiğini fark ettim ki, özel bir listem bile var. Bence Bts'e anti olanlar bile o şarkıların içinden kendilerinin de çok seveceği şarkıları bulur.

Yani totalde baktığımda benim için Bts bir tık daha önde ama Exo'nun anısal olarak yeri ben de hep ayrıdır.
 
Son düzenleme:

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
566
Tepki
1,350
Puan
69
Ayy ben bts diyeceğim. İki grubu da seviyorum ama müzik tarzı anlamında bts bana daha çok hitap ediyor. Bts, spotify hesaplarına girip karışığa alacağım kadar şarkılarını çok begeniyorum.

Vokal konusunda exo rap konusunda bts diyorum.
 

Dikachu

Trainee
Katılım
19 Şub 2024
Mesajlar
50
Tepki
82
Puan
8
EXO derim kesinlikle. Şarkıları çok iyi, performans/sahne hakimiyeti harika, vokalleri zaten mükemmel. BTS ise bana hitap etmiyor pek.
 
Katılım
1 Haz 2023
Mesajlar
499
Tepki
1,376
Puan
140
Benim cevabım zaten belli. Tabiki ❤️❤️❤️EXO ❤️❤️❤️ ve %100 objektifim 🤗. Vokal konusunda sektördeki en iyi gruplardan biri EXO zaten (hatta bana göre en iyisi). Koreografilerini seviyorum. Kai, Xiumin, Baekhyun, Sehun ve Kyungsoo dansta çok iyi, diğerleri de onlara ayak uyduruyor kolaylıkla. Chanyeol onceden biraz zorlanıyor gibiydi ama son yıllarda bunu aşmış görünüyor. Variety yeteneklerine gelince bence en komik ve iletişimi en iyi olan gruplardan biri. Sadece kendi aralarında bir program da çekseler, bir programa konuk da olsalar her şekilde çok rahatlar. BTS'in tek izlediğim tek variety şovu Knowing Brothers'a katıldıkları bölümdü. Açıkçası onları ortama çok yabancı bulmuştum. Sanki biraz kendilerini kasıyor gibiydiler ama kendi şovlarında eminim daha rahat ve komiktirler. İzlemediğim için yorum yapamıyorum. Rap de herkes BTS diyor, herhalde vardır bir bildikleri. Şarkılarına çok aşina değilim o yüzden bilemiyorum. Chanyeol ve Sehun çok iyi rapçi olmayabilirler ama ben seviyorum açıkçası. Diskografi kesinlikle EXO. Sevmediğim şarkıları yok gibi bir şey. BTS'in çok az şarkısını dinledim ama beğendiğim sadece Danger ve Dynamite oldu. Biliyorum Dynamite BTS şarkıları içinde en çok eleştirilen şarkılardan biri ama Korona dönemi enerjik bir şarkı bana iyi gelmişti.
 

nexocity

Trainee
Katılım
4 Haz 2024
Mesajlar
5
Tepki
4
Puan
1
Btsi çok iyi biliyorum, neredeyse dinlemediğim hiçbir şarkısı kalmadı (22'ye kadar) genel olarak değerlendirmek istersem yalnızca 16-18 yıllarındaki projeleri güzeldi. Visual'de genel olarak ortalama (bana göre) mv temaları güzel vokal'de jimin iyi bana göre (ama çok eğitim almadığını düşünürsek bağırmaktan çocuğun sesi gitti diyebilirim) dansta ve sahne hakimiyeti ortalamaydı ama parantez içinde bahsettiğim dönemler oldukça iyilerdi. Rap'te sugayi daha ciddi ve iyi buluyorum.

Exo'ya gelecek olursam vokal'de bts'i açık ara geçer, sonuçta onlar yıllarca plan program yapılan bir proje grubuydu. Debut öncesindeki performansları bile beni buyulemisti. Baek üç kez amerkan marşını okuyan bir idol. Kyungso, Chen(ost kralı hehe), xiumin ve suho bu grubun tamamlayıcısı gibi adeta. Sektörün gelmiş geçmiş en iyi vokal takımı. Dans konusunda Kai, lay, sehun üçlüsü bana çok hitap ediyor layin lit'indeki o performansı ile masterpiece lakabıni hakkettigini düşünüyorum. Kai zaten makine gibi, hissiyatla harmanladigi koreografiler bu sektörde gördüğüm en iyi dansçı olmasına yetti.
Visual'de v biraz zorlar ama onun dışında Exo'nun tüm üyeleri benim için visual( özellikle Chanyeol çok hitap ediyor bana). Rapline'da Chanyeol'un kalın sesi ve suga yarışır bu konuda diyebileceğim pek birşey yok gibi.

Şöyle bir derleyip toparlarsam, Exo genel anlamda en iyisi. Ve eski şarkıları bile hala dinleniyor, ödüller kazanıyor ve ikon haline geliyor. Bts için bu şekilde bahsedemeyecegim maalesef. Artık dynamite, dna, bst, fire duymaktan son derece usandım diyebilirim. Benim için MAMA şarkısı bile tüm sektörü yutar.
Benim için Exo smin kidemlileri dışında tüm sektörle karsilastirsak yine yener.
 

JeyKey

Rookie Idol
Katılım
16 Mar 2024
Mesajlar
407
Tepki
753
Puan
16
O da soru mu? Tabii ki BTS🤗💜
Kpop denen bataklığa BTS'in sayesinde bulaştım.Yani bu konuda konuşmak için saatlerce burada kalmamız gerekebilir o yüzden becerdiğim kadar kısa kesmeye çalışacağım.
Sahne hakimiyetidir,rap,dans,şarkı,vokal her şey konusunda BTS hep benim listemde ilk sıradadır.Yani bir sm grubu olarak exo vokalde iyi ama BTS'in de hakkını yemeyelim.BTS'in vocal line'ı çok iyi iş çıkarıyor öyle olmasa her şeye bir tın bulan hayranlar BTS'i bu kadar övmezdi.Hem varyete şovlarında da beni çok eğlendiriyorlar.Özellikle de aralarındaki bağ çok kuvvetli.Böyle olduğu için tüm bu davranışları içten ,kurgu değil diyebiliyoruz😁
(Neyse millet SeokJin'in dönüşüne az kaldı destek olun lütfen ~☆)
 

austenicdiary

Trainee
Katılım
28 May 2024
Mesajlar
2
Tepki
8
Puan
1
8 yıllık EXO-L, Shinee stan ve eski k-pop tarzını çokça özleyen biri olarak ben BTS’i 2017’den beri dinleyemiyorum. Bence eski tarzları daha orijinal ve güzeldi. Dark&Wild ve Young Forever eraları favorimdir. Hem üyelere daha çok uyuyordu hem de daha rahatlardı ve kendilerini güzel ifade edebiliyorlardı. Üyelerinin sololarını hâlâ çok seviyorum o ayrı ama eski BTS bir başkaydı bence. Rapper line hâlâ efsane. Aynı şeyi vokal için söyleyemem.

EXO’ya geleceksek, beraber büyümüş olmanın verdiği benimsemeyle benim için her zaman ayrı bir anlamları olacak. Fakat objektif olacak olursam özellikle de vokal yeteneği bakımından hâlâ EXO’nun üstüne bir grup gelmedi. Gerçi sektörün metalaşmasından mıdır nedir artık herkes görselliğe baktığından yetenek daha geride kalıyor maalesef. Zaten bu yüzden de 2. ve 3. jenerasyon dışında kimseyi takip etmiyorum.
 

smilewithme143

Trainee
Katılım
5 Haz 2024
Mesajlar
3
Tepki
1
Puan
1
Hangisi daha yetenekli dersem net exo.Sadece tek bir iki üyeye değil her üyeye bakarsam bariz exo daha yetenekli.Dans var,vokal var rap yok ama zaten exo hiphop grubu değil muhteşem rapçilere ihtiyacı yok ve her üyenin vokali ortalama üstü belki sehun vokalde iyi denilemez.Sahne hakimiyetleri ve üyeler arası kimya da iyi.
BTS de iyi bir grup rapçileri çok iyi,dansçıları çok iyi,jk zaten ace ama grup genelinde bakarsam yetenek açısından exo önde gelir.BTS de vokaller cidden gelişmeli artık bts gibi dünyanın en ünlü müzik grubuna bu vokaller olmuyor ses renkleri güzel ama gelişmeleri gerek.BTS ile ilgili en sevdiğim şey sahneleri özellikle dna dansını çok zekice buluyorum hybe dansta iyi bir şirket.
EXO da mesela sahne şovları daha çok kai ve baek üzerinden ilerliyor her üye bireysel olarak dansta iyi ama öne çıkanlar kai ve baek.BTS'in mvleri daha iyi exo'nun bazı mvleri çok iyiyken bazıları çok meh.EXO'nun şarkıları daha r&b kpop bana btsten daha çok hitap ediyorlar bts klasik usa popu yapan bir grup oldu eski hiphop-edm tarzları daha iyiydi bence.Bunun harici bts'in en çok şarkı yazarlığını ve kendi şarkılarının yapımına katılma özelliklerini seviyorum.Cidden rm ve suga çok iyi şarkı yazarları.Görsel olarak zaten exo sektörün en iyi ve farklı görsellerine sahip kai,sehun,suho hepsi çok yakışıklı.Sonuç olarak direkt bir isim seçiceksem exo derim ben.
 

adonisanka

Trainee
Katılım
14 Tem 2024
Mesajlar
54
Tepki
52
Puan
8
Tabii Exo ))
Fakat iki grubun etkileşimini görmek mükemmel oluyor. Eskiden müzik şovlarında rahatlıkla görebiliyorduk//
 

Benzer konular

Üst