Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Önemli Forum Kuralları Ve Cezalar Nasıl Olacak

Netizen

Üst Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
54
Tepki
2
Puan
8
Forum Kuralları

Lütfen başlıkları uygun kategoriler altında açmaya çalışın. Ekletmek istediğiniz yeni kategori varsa benimle iletişime geçin.
1- Reklam: Farklı site, grup, oluşum reklamı yapmak yasak!
2- Türkiye gündemi konuşulurken siyaset yapmamak imkansız. Ama siyaset içerikli gönderilerde hakaret, belirli kesimleri hedef gösterme, isim verme, parti ismi zikretme, ayrımcılığa sebep olma vs. gibi yorumlar bulunmamalıdır.
3- Karşı fikirli insanlarla tartışmaya hazır değilseniz tartışma çıkması muhtemel gönderi atmayın. Biz insanların üslubuna da çok fazla karışamayız. Hakaret edilmiyorsa ve bariz şekilde saygısızlık yapılmıyorsa admin ve moderatörlerin olaya dahil olması doğru değil.
4- Kişisel bilgilerinizi koruyun: Forumda kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. Başkaların telegram, instagram, whatsap gibi yerlerde açtığı gruplara katılmayın. İnternet üzerinde gizliliğinizi korumak önemlidir, bu nedenle kişisel bilgilerinizi güvende tutun. (Telefon numarası, isim soyisim, sosyal hesaplar, adres gibi bilgileri kimse ile paylaşmayın. Herkesin anonim kalması herkesin faydasına)
5- Spam yapmayın: Sürekli aynı mesajı veya reklam içeriğini tekrarlayarak spam yapmaktan kaçının. Forum, kullanıcıların fikir alışverişi yapabileceği bir platform olduğu için bu tür davranışlar diğer üyeleri rahatsız edebilir.
6- Gereksiz Rapor Kullanımı: Gereksiz yere ard arda 2 kez rapor atarsanız 1 uyarı puanı alırsınız.
7- Multi Hesap: Açtığınız diğer multi hesaplarınızı çıkarınız için kullanırsanız 2 uyarı puanı alırsınız. (Çıkar nedir? Aynı üyeye eksi puan vermek, tartışmalarda kendine destek çıkma vs. aynı adaya oy vermek gibi.) Örneğin kişinin 2 hesabı var. 2 ayrı hesaptan alınan uyarıların toplamı göz önünde bulundurulur. Multi hesap tespitinde yöneticinin ifşa etme yetkisi saklı tutulur.
8- Moderatör talimatlarına uyun: Forumun moderatörleri, kurallara uyumu sağlamak ve düzeni korumakla görevlidir. Moderatörlerin talimatlarına uyun ve uyarıları dikkate alın. Eğer bir sorun yaşarsanız moderatörlere başvurun.
9- Zorbalık yasaktır: Forumda başkalarına karşı herhangi bir şekilde zorbalık yapmak yasaktır. Bunlar, küfür etmek, saldırgan veya aşağılayıcı dil kullanmak, tehdit etmek, ayrımcılık yapmak veya kişisel bilgileri ifşa etmek gibi davranışları içerir. Herkesin saygılı bir şekilde iletişim kurması ve birbirine destek olması beklenir. Zorbalık eyleminin tespiti, yönetim kadrosu tarafından yapılır. Oy çoğunluğu sağlandığında, raporlanan içeriğin sahibine uyarı verilir. Zorbalık eyleminin tanımı, somut olayın içeriğine göre değişebileceğinden oluşturulan içeriklerin ve yapılan yorumların suç teşkil edip etmediği, genel forum kurallarına uyup uymadığı düşünülerek hareket edilmelidir. Zira zorbalık eyleminin tespitinde dikkat edilen öncelikli hususlar bunlar olduğu gibi, içerik oluşturulurken hangi amaçla oluşturulduğu ve yapılan yorumun arkasındaki asıl niyet de yönetim kadrosunca yorumlanarak dikkate alınmaktadır. Bu doğrultuda, daha önce uyarı alan içerikler ayrı bir başlıkta toplanmakta olup, bu başlıkta paylaşılan daha önce uyarı almış davranışlar referans olarak incelenebilir ve içerik oluşturulurken/yorum yapılırken bu doğrultuda hareket edilebilir. (Bknz. Netizen Turkey Anayasası / Daha Önce Uyarı Alan İçeriklerin Örnekleri)
10- İstismar raporlama: Eğer bir üye, zorbalık veya istismar yaşadığını düşünüyorsa, bu durumu moderatörlere veya site yönetimine bildirmesi teşvik edilmelidir. İstismar vakaları ciddiye alınmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.
11- Özel mesajlarda zorbalık: Zorbalık, özel mesajlar dahil olmak üzere forumun herhangi bir iletişim aracında yasaktır. Üyelerin diğer üyelerle olan özel iletişimlerinde de saygılı ve etik kurallara uygun davranmaları gerekmektedir.
12- İnceleme ve düzeltme: Moderatörlerin, forumdaki iletileri düzenlemesi veya uygun gördükleri takdirde kaldırması gereken hatalı veya saldırgan içerikleri tespit etme yetkisi vardır. Bu, forumun genel düzenini korumak ve istenmeyen davranışları engellemek için önemlidir.
13- Huzursuzluk Amacıyla Oluşturulan İçerikler: Sürekli olarak huzursuzluk çıkarmak, diğer kullanıcıları kışkırtmak, uygun bir üslup kullanılsa bile düzenli olarak kullanıcıları kızdırmak ve tartışma yaratmak amacıyla yorum yaptığı tespit edilen kullanıcılara uyarı verilir. Bu kuralın kapsamı, farklı görüşler doğrultusunda aralarında tartışma çıkan kullanıcılardan ziyade, bu durumu düzenli ve kesintisiz olarak tekrarladığı tespit edilen kullanıcıları kapsamaktadır.
14- Temel İnsan Haklarına Aykırı ve Suç/Suçlu Övgüsü İçeren İçerikler: Türk Hukuk normları çerçevesinde suç teşkil eden her içerik forum kurallarına da aykırı kabul edilmektedir. Bu hususa binaen, kişisel görüş ve düzgün bir üslup içeriyor olsa da, temel insan haklarına aykırı bir durumu desteklediği veya suçu/suçluyu övdüğü/desteklediği tespit edilen içeriklerin sahiplerine de uyarı verilmektedir.
15- Tetikleyici İçerikler: İntihar, kendine zarar verme, kötü düşünceler, cinsel taciz/istismar anıları ve benzeri tetikleyici içeriklerin paylaşılırken spoiler tag'i kullanılarak, yani bir uyarı eklenerek paylaşılması gerekmektedir. (Bknz. Forumda Paylaşılan Tetikleyici İçeriklerin Nasıl Paylaşılacağı Hakkında Bilgilendirme)
16- Spam eksileme: Seri şekilde bir üyenin yorum veya içeriklerine "Unlike" veya "kusmuk" atmak yasaktır. Seriden kasıt aralıksız her paylaşıma bot yardımı veya manuel olarak yapılan işlemlerdir. Uyarı "Zorbalık veya Taciz" den işlem görür. Örnek davranış ektedir.
Uyarı ve cezalar: Zorbalık veya kurallara aykırı davranışlarda bulunan üyeler, uygun görüldüğü takdirde uyarılar veya cezalar alabilir. Bu, tekrarlanan ihlallerde hesap askıya alma, içerik silme veya süresiz yasaklama gibi önlemleri içerebilir. Uyarılar ve cezaların adil ve tutarlı bir şekilde uygulanması önemlidir.

Cezalar ve Uzaklaştırma Süreleri


Uyarı puanları bu şekilde. Uyarı puanınız toplamda 4 puan olursa süresiz BANLANIR.

"Bitiş" diye yazan süre cezaya göre değişiyor. 1 ay sonra o puan otomatik siliniyor.


Uygunsuz Reklamcılık / Spam
  • Uyarı puanı: 1
  • Bitiş: 2 ay
Uygunsuz Dil veya İfade
  • Uyarı puanı: 1
  • Bitiş: 2 ay
Gereksiz Rapor Kullanımı
  • Uyarı puanı: 1
  • Bitiş: 2 ay
Zorbalık veya Taciz
  • Uyarı puanı: 2
  • Bitiş: 3 ay



AF Konseyi

Eğer bir üye banlandıktan sonra çok pişman olduğunu belirtip, özür dileyip (yönetimin onayından geçtikten sonra) tekrar aramıza katılmak isterse KONSEY kurulup anket yapılacak. Çoğunluk onaylarsa geri gelebilecek.

İleri Okuma Diğer Yazılarım

⭐ Eleştiri Ve Zorbalık Arasındaki Fark




.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
701
Tepki
2,100
Puan
113
Peki af konseyi sırasında ben yargılaması yapılacak şahsın avukatlığını yapabilir miyim? Sitenin avukatı olarak bunu kamu adına yapmaktan onur duyarım. JDLFJGHGFDFJGDFKL
 

🍭SuGa 🍭

Trainee
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
68
Tepki
104
Puan
8
direkt puanlama ile uğraşmayıp forumdan defolup gitseler daha iyi değil mi bir kerelik hataymış falan saçmalık bunlar yazarken nasıl yanlışıkla oluyor yazdığını okumuyor mu bir kere zorbalık yapıyor puanı düşse ne olacak onun başka kullanıcıya yaptığı zorbalığı gördüğümüz halde yüzsüz bir şekilde buralarda takılmaya devam edecek
 
Üst