Bence yanlış bir açıklama değil çünkü yobaz diye tarif ettiğimiz bir bakış açısıyla söylediğini düşünmüyorum bunu. Maalesef Türklerin düşünce yapısı sebebiyle böyle anlaşılmış gibi duruyor sizin nezdinizde. Ancak bence kastettiği şuydu, bir örnekle açıklayayım:
Ben küçüklüğümden beri erkeklerle de çok yakın arkadaş olabilen biriyim. Hatta bir dönem, erkek arkadaşlarım kadın arkadaşlarıma sayıca ağır basıyordu. Ama şu anki ev arkadaşıma "ben erkek arkadaşlarımla takılmaya gidiyorum vs" dediğimde kız bu kadar çok erkek arkadaşım olmasına şaşırmıştı mesela. Sonrasında bu konuda konuştuk ve bana dedi ki, "Ben ne zaman bir erkekle yakın arkadaş olsam sonrasında bana arkadaş gözüyle bakmadığını öğrendim, ne zaman onlara arkadaşça yaklaşıp sırlarımı vs paylaşsam sonrasında bana açıldılar ve ben reddedince onlara anlattığım şeylere pişman oldum, bence erkekler kadınlara asla arkadaş gözüyle bakamazlar." Eğer tüm hayatım, ev arkadaşımınki gibi geçseydi ben de onun gibi ve hatta Jisoo gibi düşünürdüm bence. Aynı şekilde siz de. Jisoo da güzel, zeki ve ağırbaşlı bir kadın. Ev arkadaşımın da öyle olduğunu düşünüyorum mesela. Bu sebeple, bu tarz şeyler yaşamaları da normaldir bence. Ben reelde erkeklerle "KRAALLL NAPTIN O İŞLERİ?? BROM Bİ ÇİĞKÖFTE GÖMMEYELİM Mİ???" tarzında iletişim kurduğum için başıma böyle bir şey gelmemesini de normal buluyorum mesela. LKSJGJDF Ama dediğim gibi, ev arkadaşım da Jisoo da bence karşısında kim olursa olsun çok nazik ve ağırbaşlı davranabilecek insanlar. BP içerisinden örnek verecek olursak Lisa'nın da benim gibi olduğunu ve bu yüzden Jisoo'nun bu görüşüne katılmayacağını düşünüyorum örneğin.
Kısaca, bence Jisoo'nun kastettiği şey "Erkekler kadınlara asla arkadaş gözüyle bakamazlar," tarzı bir şey ama bunu bu şekilde açıklarsa anti-feminist Güney Koreli erkekler tarafından büyük bir linç yiyeceğini bildiği için
bu şekilde açıklamamak istemiş olabilir.