Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Jisoo'nun Kadın Ve Erkek Arkadaş Olamaz Demesi

Konu Sahibi
B

burcu

Trainee
Katılım
20 Haz 2023
Mesajlar
6
Tepki
7
Puan
1

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
846
Tepki
2,511
Puan
75
Eğer bundan bahsediyorsan yanlış bir şey dememiş bence

jiss.jpg

Attığın linki şimdi gördüm. Katılmıyorum Jisoo'nun yorumuna hatta şaşırdığım bir açıklama olmuş. Neyse kendi fikri deyip geçeyim.
 
G

<.<gattara<.<

Vidoeyu izlemedim ama jisoom böyle dememiştir ayol o kadar cahil değildir eminim sektördeki eril ortamdan dolayı demiş olabilir ama o niyetle değildir yaa
 
M

mevsim

Yani şaşırdım açıkçası. Aynı dizide oynadığı çocukla bayağı yakinlardi. Aralarinda bir şey var demek ki oluyor bu o zaman?
Jisoo o çocuğa hiç ciddiye almıyormuş gibi geliyordu bana, aksine de çocuk ondan hoşlanıyor gibi görünüyordu
Bu arada bu yorumu yapsa bile Kore kültürü içinde yapıyor ve bence çok yakın arkadaşlıktan bahsediyor.

Kore’de her erkek ve kız yan yana gelince shipleniyor veya linçleniyor, kültürel olarak öyle görebilir o yüzden
 

Nayna

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
536
Tepki
1,846
Puan
51
Ben genellikle çok modern düşünen bir insanımdır ilişkim olduğunda da asla kısıtlamamıştım kız arkadaşın olamaz diye ama bence haklı. Çünkü gerçekten insanın fıtratında olan bir şey bence samimiyetin ilerleyince kendini kötü hissettiğinde yanında olduğunda sana destek olduğu zamanlarda falan ona karşı hisslerin oluyor bence
 

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
700
Tepki
2,100
Puan
113
Bence yanlış bir açıklama değil çünkü yobaz diye tarif ettiğimiz bir bakış açısıyla söylediğini düşünmüyorum bunu. Maalesef Türklerin düşünce yapısı sebebiyle böyle anlaşılmış gibi duruyor sizin nezdinizde. Ancak bence kastettiği şuydu, bir örnekle açıklayayım:

Ben küçüklüğümden beri erkeklerle de çok yakın arkadaş olabilen biriyim. Hatta bir dönem, erkek arkadaşlarım kadın arkadaşlarıma sayıca ağır basıyordu. Ama şu anki ev arkadaşıma "ben erkek arkadaşlarımla takılmaya gidiyorum vs" dediğimde kız bu kadar çok erkek arkadaşım olmasına şaşırmıştı mesela. Sonrasında bu konuda konuştuk ve bana dedi ki, "Ben ne zaman bir erkekle yakın arkadaş olsam sonrasında bana arkadaş gözüyle bakmadığını öğrendim, ne zaman onlara arkadaşça yaklaşıp sırlarımı vs paylaşsam sonrasında bana açıldılar ve ben reddedince onlara anlattığım şeylere pişman oldum, bence erkekler kadınlara asla arkadaş gözüyle bakamazlar." Eğer tüm hayatım, ev arkadaşımınki gibi geçseydi ben de onun gibi ve hatta Jisoo gibi düşünürdüm bence. Aynı şekilde siz de. Jisoo da güzel, zeki ve ağırbaşlı bir kadın. Ev arkadaşımın da öyle olduğunu düşünüyorum mesela. Bu sebeple, bu tarz şeyler yaşamaları da normaldir bence. Ben reelde erkeklerle "KRAALLL NAPTIN O İŞLERİ?? BROM Bİ ÇİĞKÖFTE GÖMMEYELİM Mİ???" tarzında iletişim kurduğum için başıma böyle bir şey gelmemesini de normal buluyorum mesela. LKSJGJDF Ama dediğim gibi, ev arkadaşım da Jisoo da bence karşısında kim olursa olsun çok nazik ve ağırbaşlı davranabilecek insanlar. BP içerisinden örnek verecek olursak Lisa'nın da benim gibi olduğunu ve bu yüzden Jisoo'nun bu görüşüne katılmayacağını düşünüyorum örneğin.

Kısaca, bence Jisoo'nun kastettiği şey "Erkekler kadınlara asla arkadaş gözüyle bakamazlar," tarzı bir şey ama bunu bu şekilde açıklarsa anti-feminist Güney Koreli erkekler tarafından büyük bir linç yiyeceğini bildiği için :) bu şekilde açıklamamak istemiş olabilir.
 

Hasbully

Trainee
Katılım
10 Haz 2023
Mesajlar
59
Tepki
154
Puan
8
Jisoonun kurduğu tam cümle " benim standartlarıma göre arada sırada hal hatır sorup, iletişime geçiyorsanız ve iki taraf da sürekli iletişim kurmamada bir sorun görmüyorsa ve anlaşabiliyorlarsa bu karşı cinsler arasında arkadaşlıktır. Ancak sürekli birbirinizle iletişim halindeyseniz... Bunu anlamak benim için zor." "bir erkek ve kadın birbirlerini 10 senedir tanıyorlarsa o zaman aralarında gerçekten bir arkadaşlık olabilir. jin-woo (programın sunucusu) benim arkadaşım birbirimizi 10 seneyi geçkin tanıyoruz"

Belli ki erkek ve kadın arkadaşlığı konusunda kendi deneyimlerine dayanarak bir standardı var ve bunda hiçbir SORUN YOK. Dediklerine kendi deneyimlerimi göz önüne aldığımda %100 katılıyorum. Orta okuldan beri sadece aynı arkadaş grubunun içerisindeyiz ve okul dolayısıyla birbirimizi her gün görüyoruz diye hiçbir şey hissetmediğim ve minimum düzey kibarlıktan başka bir şekilde davranmadığım arkadaşlarımdan salak saçma itiraflar aldım. Onu geç ayrıldığım sevgilimin arkadaşlarından yazanlar oldu... Bir tane erkek arkadaşım kalmıştı onu da hüdapar gelirse ben seni sahiplenirim dediği için hayatımdan çıkardım. Benim şu zamana kadar bir şekilde yolumun kesiştiği erkek sayısı, Jisoonun işi dolayısıyla baş etmek zorunda kaldığı erkek sayısının 10da biridir sadece. Benim böyle iğrenç deneyimlerim olduysa Türkiyenin kardeşi Korede bu kadar güzel bir kızın ne tür erkeklerle muhatap olduğunu ben düşünemiyorum bile. Bambam mesela çok sevimli bir çocuk gibi gelirdi gözüme talış, iyi niyetli sonra bum "ideal tipim haerin" HAERİN 16 YAŞINDA BİR ÇOCUK
 
Üst