Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bu sitede genellikle pann yorumları,dedikodu,magazin haberleri yayınlandığı için korez**e bakardım sevdiğim grupların başarı ya da yakın gelecekteki programları hakkında bilgi edinmek için ama sadece erkek gruplarını paylaşıyorlar şakasız çevirdikleri haberden sadece 10 da 1 kız grupları hakkında hadi eskiden neysede kız grupları arka plandaydı ama şuan kız grupları kpop'a hükmediyor New jeans sevmediğim bir grup ama o kadar rekor kırdılar süper shy ile bununla ilgi tek haber yapmadılar ama erkek gruplarının ortalama sayılabilecek en ufak başarisını paylaşıyorlar blackpink o kadar ünlü ve başarılı bir grup ama günler sonra onlar hakkında yaptıkları son haberler lisanın ilişki haberi ve jennie nin kıyafeti. erkeklerin gerekli gereksiz afedersiniz s*çtiklari b*ka kadar en ufak şeylerini çeviriyorlar.diyeceksinizki girme madem bu kadar rahatsızsan ama sadece site değil kitleside o kadar oppacı ki beni çok rahatsız ediyor lia,soojin ve hyunjin zorbalık haberleri deki gelen farklı tepkileri gördükçe sinirim bozuluyor lia ya şüpehle yaklaşırlarken hyunjin babasının oğlu gibi savunuyorlar ya da blackpinkin konser videolarını eleştirirken jiminin encorne sahnesini savunuyorlar zaten hâlâ bigbang stanlemerinden belli seungri olayı polis dahil olsa bile yorumlarda full adamı savunuyorlardı iş mahkemeye taşındı anca ikna olmuşlardı
Seungri savunmak mı öğğkkkk bu nasıl bir kafa yapısı abi bu çoluk çocuklar ne yiyip içiyorlar da sadece ekrandan gördükleri birini bu kadar savunuyorlar anlayamıyorum yani bende küçüktüm ama ben en fazla şu video editlerine sinirlenirdim sonra unuturdum yani bu zamanın kpop ergen kitlesi hiç çekilmiyor her şeye bir itiriaz hep ben haklıyım tavırları ne bu ya uğraşılmaz bile
Seungri savunmak mı öğğkkkk bu nasıl bir kafa yapısı abi bu çoluk çocuklar ne yiyip içiyorlar da sadece ekrandan gördükleri birini bu kadar savunuyorlar anlayamıyorum yani bende küçüktüm ama ben en fazla şu video editlerine sinirlenirdim sonra unuturdum yani bu zamanın kpop ergen kitlesi hiç çekilmiyor her şeye bir itiriaz hep ben haklıyım tavırları ne bu ya uğraşılmaz bile
Seungri savunmak mı öğğkkkk bu nasıl bir kafa yapısı abi bu çoluk çocuklar ne yiyip içiyorlar da sadece ekrandan gördükleri birini bu kadar savunuyorlar anlayamıyorum yani bende küçüktüm ama ben en fazla şu video editlerine sinirlenirdim sonra unuturdum yani bu zamanın kpop ergen kitlesi hiç çekilmiyor her şeye bir itiriaz hep ben haklıyım tavırları ne bu ya uğraşılmaz bile"
GD nun ot5 gönderisi ve o dönem bu olaylara sessiz kalmasını "Seungri yanlış kişilerle arkadaş oldu GD onu uyardı ama seungri onun ailesi gibiydi kolay mı ailen gibi birini hayatından çıkarmak" gibi absürt bi bahaneleri var benim öz kardeşim bunu yapsa yüzüne bakmam
Korez**'in şöyle bir olumlu tarafı vardı, yorumlara kim artı vermiş kim eksi vermiş görülüyordu. Daha şeffaf bir ortam oluşturuyordu bu da. Önceden birçok fandomdan kişinin olduğu bir yerdi ama gittikçe bir iki fandomın kaldığı bir yer oldu. Sadece onlar yorum yazar oldu ve diğer grupların haberleri altında yorum bile olmuyordu. Eski yorumcular yavaş yavaş kayboldu ortadan. Derken sıkıcı bir yer olmaya başladı. Ben orada yorumları okuyup yorumlaşmayı seviyordum aslında ama bir yerden sonra fanclub sayfası gibi olunca bıraktım. Netizenturkey ve burası şmdi daha eğlenceli ama toksik kitle ve iyice netizenleşen kitle büyük sıkıntı. Siteye giresi gelmiyor insanın. Netizenlerin ağzından konuşuyor herkes. k****n'in netizenlere aşırı muhalefet olup körü körüne savunan kitlesi ile netizenturkey'in netizence konuşması ve herşeye bir kulp bulan kitlesi aynı bana göre.
Merve diye birisi var her Hybe grubu başarı (daha doğrusu Bts) haberlerinden sonra millattan kalma Gd başarı haberi ve idollerin onun hakkında dediği şeyleri paylaşıyor ona çok gülüyorum ya, başlıkları falan çok komik ama altına gelen yorumlar daha komik hahaha
Orda her grubun Farklı editörleri var. Koz grubu fanları çeviri yapmıyorsa diğer fanlar yapmıyor. Mesela bts haberlerini çeviren tek biri var. Ben bazen eski haberleri ordan bakıyorum. İnsanlar bunu da çevirir misiniz dediğinde çevirileri Farklı kişilerin yaptığını çevrilmesini isteniyorsa editör olunması gerektiğini falan söylüyorlardı. Birde öyle çok yorum yapan yok. Ya da o yorum yapan kişiler başka bir haber altında nadir yorum yapıyor.
Şimdi baktımda hala Bigbang ile ilgili güzellemeler var buna biraz şaşırdım Bigbang yerine şu an 4. Jenerasyona hükmeden kız grupları başarı haberi yapılabilir senin dediğin gibi. Birazda nabza göre şerbet verme muhabbeti var sanırım.
Korez** de tek bir editör yok çünkü. Bildiğim kadarıyla seçilen editörler kendi takip ettikleri gruplar hakkında haber açıyorlar. Mesela Enhypen haberlerini mervesjay açıyor. O açmazsa onlar da olmayacak. O Kız grupları için haber açacak hayran olan editör çok yok demek ki orda ( bu arada editör olmamı teklif ettiler bana geçen hafta 🫣)
O güzellemeleri bilmiyorum ama ben orayı daha hoş buluyordum. Netizenden önce orda takılıyordum ve daha pozitif bir ortamdi. Burda gördüğüm hakaretleri küfürleri orda hiç görmedim. Tabii benim girdiğim haberlerden kaynaklanıyor da olabilir
Daha pozitif bir ortam olması konusunda ben de katılıyorum. 2018-2019 döneminde daha çok o siteyi takip ederdim, o zamanlar yorumlar da daha çoktu ve birkaç büyük skandalda bile hakaret içerikli yoruma rastlamamıştım. Sonra 2020-2021 gibi daha çok burada takılmaya başladım ben de. Hem o sitedeki yorumlar azalmıştı hem de bura daha olaylı olduğu için sarıyordu ıweubfıweudsbfreıagh
Ve ben de editörlük için başvurmuştum ama bana geri dönmediler bayağı bi süre, sonra da şu an çeviri yaptığım dizi sitesine girdim zaten. Ama başvurduğum dönem twdan bir arkadaşım editörlük yapıyordu, onlyoneof takip ediyordu kendisi ve aynı dediğin gibi editörler kendi takip ettikleri grup hakkında çeviri yapıyordu. Bence bu editörün haberi hevesli ve hızlı çevirmesi açısından mantıklı bir olay ama çeşitliliğin daha çok sağlanması gerek, aynı dediğiniz gibi özellikle kız grupları için.
Orda her grubun Farklı editörleri var. Koz grubu fanları çeviri yapmıyorsa diğer fanlar yapmıyor. Mesela bts haberlerini çeviren tek biri var. Ben bazen eski haberleri ordan bakıyorum. İnsanlar bunu da çevirir misiniz dediğinde çevirileri Farklı kişilerin yaptığını çevrilmesini isteniyorsa editör olunması gerektiğini falan söylüyorlardı. Birde öyle çok yorum yapan yok. Ya da o yorum yapan kişiler başka bir haber altında nadir yorum yapıyor.
Korez**'in şöyle bir olumlu tarafı vardı, yorumlara kim artı vermiş kim eksi vermiş görülüyordu. Daha şeffaf bir ortam oluşturuyordu bu da. Önceden birçok fandomdan kişinin olduğu bir yerdi ama gittikçe bir iki fandomın kaldığı bir yer oldu. Sadece onlar yorum yazar oldu ve diğer grupların haberleri altında yorum bile olmuyordu. Eski yorumcular yavaş yavaş kayboldu ortadan. Derken sıkıcı bir yer olmaya başladı. Ben orada yorumları okuyup yorumlaşmayı seviyordum aslında ama bir yerden sonra fanclub sayfası gibi olunca bıraktım. Netizenturkey ve burası şmdi daha eğlenceli ama toksik kitle ve iyice netizenleşen kitle büyük sıkıntı. Siteye giresi gelmiyor insanın. Netizenlerin ağzından konuşuyor herkes. k****n'in netizenlere aşırı muhalefet olup körü körüne savunan kitlesi ile netizenturkey'in netizence konuşması ve herşeye bir kulp bulan kitlesi aynı bana göre.
Sanırım olayı en iyi özetleyen yorum bu. Özellikle 2018-2019 döneminde ramazanda sahura kalkınca hemen uyuyamaz ve oradaki haberlere gelen yorumları okurdum o siteden. Eski yorumcuların özellikle bazılarının kaybolması çok üzüyor beni. Bu da eskiden mi güzeldi eskiler mi güzeldi durumuna örnek oldu sanırım ekıbfıoeusvbfruvgh
O sitedeki hangi çevirmendi bilmiyorum ama bana garezi vardı nedense. Ben yorum yapıyordum, sonra bir bakmışım yorumum silinmiş. Herhangi bir hakaret falanda yoktu. Çok beğendim, çok güzel yazdığım en basit yorumum bile siliniyordu. Diğer tüm yorumlar durduğu için artık bir art niyet sezmeye başladım. Mail attım yorum attım ama hiçbir dönüş alamadım. Bende o gün bugündür girmiyorum o siteye. Bilmeden anti kazanmışım haberim yok
Ben 2015 den sonra sanırım o dönemler çool takılırdım baya da bilirdi herkes birbirini aslında ordan geubumuz vardı wp da gruplaşıp çökerdik haberlere smsmmsms baya sıkıydı ortam burda çok anonim var orası öyle değildi onay bekliyordu üye olmayanlar kimin neye artı eksi verdiği belliydi vs . Ordaki arkadaşlığı hala özlerim bi kaçıylada hala görüşürüm old but gold days. Sonradan tamamen bir grubu destekler oldular kaç kere yorum altına yazdım Exo haberi yok Rv haberi yok vs diye bide üstüne ban yedim smmsmsm benim gibi eski bir kullanıcısı bile terk ettiyse yakında kepenk kapatır. Üni ye gidince zaten giremez oldum o siteye ara ara bakıyorum hala. Gerçi şuan tamamen bu sitede takılıyorum daha canlı daha çok fikir var tek bir egemenlik yok.