Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Şehir Efsaneleri 6: Kuchisake-Onna

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Merhaba millet!! Sevgili balınız uzun bir aradan sonra yine uykularınızı kaçırmaya geldi 😌 bugün Kuchisake-onna ile karşınızdayım

Keyifli okumalar dilerim ❤️


images (59).jpeg
Türkçe ismiyle "Ağzı Yırtık Kadın" Japonya, Nagazaki'de 1970'lerin sonunda ortaya çıkmış bir şehir efsanesidir. Lakin, hikayesi daha eskiye dayanır.

Söylentiye göre oldukça eski zamanlarda, 790 ile 1200'lü yıllar arasında, bir samuray yaşarmış. Kendisi halk tarafından oldukça sevilen ve sayılan biriymiş. Çok da güzel bir eşi varmış. Kadın, yaşadıkları yerde ilgi odağıymış ve bunun da farkındaymış. Karşılaştığı kişilere "Ben güzel miyim?" diye sormadan edemezmiş. Kocası bu durumdan rahatsızmış.

Bir gün karısını takip etmeye karar vermiş ve onun bir ilişkisi olduğunu öğrenmiş. Sonra da intikam almaya karar vermiş. Adam, bir gün bir bıçakla eşine arkadan yaklaşmış. Boğazını sıkarak dudaklarının bittiği yerden kulaklarına kadar onu kesmiş. Artık kimsenin onu güzel bulmayacağını söyleyerek onu terk etmiş.


indir (29).jpeg
Kimine göre kadın, üzüntüden hayatını kaybetmiş. Kimine göre ise çirkin haline dayanamayıp canına kıymış. Öldükten sonra ise kötü ve kinci bir ruha dönüşmüş. İntikam almak için dünyaya geri dönmüş.

1970'lerde tekrar ortaya çıkan kadın, rapor edilene göre geceleri bir maskeyle yalnız yürüyen çocukların yanına yaklaşıp "Güzel miyim?" diye sorarmış. Olumsuz bir cevap alırsa bir makasla karşısındakini öldürürmüş. Olumlu cevap alır ise maskesini çıkartıp "Peki ya şimdi?" diye sorarmış. Cevap "Hayır." ise elindeki aletle kişiyi ortadan ikiye ayırırmış. Cevap "Evet." olur ise de tıpkı kendi ağzı gibi karşındakinin ağzını da makasla kesermiş.
images (60).jpeg


26 Ocak 1979 tarihinde kendisi ile ilgili ilk olarak haberler yayımlanmaya başlamıştır. Bunun üzerine polisler alarma geçmiş ve öğrencileri okuldan eve dönerken yalnız olmamaları konusunda uyarmışlardır.

Bu esnada Kuchisake-onna'dan kaçmanın bir yolunu bulmaya çalışan kişiler, kadının sorularına kesin cevaplar vermek yerine "Belki.", "Olabilir." gibi olasılıklı veya "Peki ben güzel miyim?" şeklinde kadını düşünmeye itecek yanıtlar vererek zaman kazanmış ve kaçmak için kendilerine fırsat yaratmışlardır.

Bir gün olur da Kuchisake-onna ile karşılaşırsanız onu ikilemde bırakacak sorular sormayı unutmayın.

indir (30).jpeg

Kaynak:
 

Benzer konular

Üst