Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Şehir Efsaneleri 4: Daruma-San

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Merhabalar sevgili forum halkı, bugün sizlere aynı zamanda bir oyun olan Japon şehir efsanesi Daruma-san'ı anlatacağım. Keyifli okumalar ❤️

Kaynak:



images (36).jpeg
Aslında bu oyun, bir tür çocuk oyunudur. O kadar meşhurdur ki İngilizce versiyonu bile vardır: Red Light Green Light

Daruma, bir çeşit geleneksel Japon bebeğidir ve insanlara iyi şans getirdiğine inanılır. Daruma bebekleri bizdeki hacıyatmaz gibidir ve yatar pozisyonda kalmaları imkansızdır. Efsane de tam olarak burdan başlar.
indir (24).jpeg




Eğer ritüeli doğru bir şekilde yaparsanız şeytani bir varlığın kendi dünyasından, bizim dünyamıza geçici olarak geçmesine izin verirsiniz. Ancak oyunun sonunda veya herhangi bir evresinde asla Daruma-san'ın sizi yakalamasına izin vermemelisiniz. Kuralları bozmadığınız sürece bu oyun, arkadaşça bir oyundur. Kuralları bozarsanız bu, karşı tarafın da kuralları bozmasına ve oyunu istediği gibi değiştirmesine imkan verir.

İlk olarak akşam ondan sonra yatmadan önce tüm kıyafetlerinizi çıkartıp banyoya girmeniz gerekiyor. Ardından küveti ılık suyla doldurmalı ve ışıkları kapatmalısınız. Dikkatlice küvete küvete girip yüzünüz suya bakacak şekilde oturmalısınız. Gözlerinizi kapatmalı ve saçlarınızı yıkamaya başlamalısınız. Saçınızı yıkamayı bitirene kadar "Daruma-san fell down (Daruma-san düştü)" veya "Daruma-san ga koronda." demelisiniz. Ayrıca gözlerinizi asla açmamalısınız. Bir süre sonra suyun soğuduğunu, hatta küvete başkası girmiş gibi suyun yükseldiğini hissedebilirsiniz fakat ne olursa olsun gözleriniz kapalı olmalı. Eğer bu aşamayı doğru bir şekilde devam ettirirseniz hayalinizde, küvetin içinde, ayakta duran Japon bir kadın imgesi belirecek ve kayarak suyun içine girecektir. Daruma-san, siyah saçlı ve tek gözlü, Japon bir kadın kılığında bir varlıktır.
indir (15).jpeg




Saçlarınızın yıkaması bittikten sonra yine gözleriniz kapalı olarak "Daruma-san, neden küvetin içine girdin/düştün?" gibi bir cümle söylemeniz lazım. Gözlerinizi açmadan dikkatle küvetin içinde ayağa kalkmalı ve küvetten, sonra da banyodan dışarı çıkmalısınız. Banyonun kapısını kapatmalı ve ışıkları asla açmamalısınız. Küvetteki suyu sabaha kadar boşaltmamalı, ayrıca da gece, banyoya kimsenin girmediğine emin olmalısınız. Sonra yatağınıza gidip uyuyabilirsiniz. Sabah, oyun başlamış olacaktır.

Gün boyunca günlük işlerinizi yaparken devamlı olarak bir varlığın sizi izlediğini veya takip ettiğini hissedeceksiniz. Arkanızı dönüp baktığınızda ise orada kimse olmayacak. Bir söylentiye göre sağ omzunuzdan arkaya baktığınızda Daruma abla, nadir de olsa kendini gösterebilirmiş.

Gün içinde Daruma ablamız size daha çok yaklaşmaya çalışacaktır. Bir şekilde size çok yaklaştığını hisseder ve bundan rahatsız olursanız ona "Daruma abla, hoşt! Git bakayım öteye." pardon yani "tomare" yani "dur" diyebilirsiniz. Bu hareket Daruma abla ile sizin aranıza biraz mesafe koyacak ve sizin kaçabilmeniz için size zaman tanıyacaktır. Asla ama asla Daruma ablanın sizi yakalamasına izin vermemelisiniz.

Oyunu bitirmek için Daruma ablanın size oldukça yaklaşmasına izin vermelisiniz. Ta ki onu görüp onunla göz göze gelene kadar (havada aşk kokusu var 😽). Bunu yaptığınızda da "kita" diye bağırmalısınız. Bu "yok ol" gibi bir anlama gelir. O sırada da kollarınızın, göğsünüzün önünde "X" şeklinde olması gerekli. Yani şöyle: 🙅.

Bunları doğru bir şekilde yaparsanız Daruma abla geldiği yere geri dönecek ve sizi bir daha rahatsız etmeyecektir. Oyun esnasında çok ama çok dikkatli olmalısınız. Daruma abla eğer sizin, oyunu sonlandırmaya çalıştığınızı fark ederse saklanır. Onu bulamayabilir ve bu lanetten kurtulamayabilirsiniz. Oyunu gece yarısından önce bitirmeniz önerilir. Bitirmezseniz bu, Daruma ablanın rüyalarınıza girmesi için ona izin veriyorsunuz demektir.
images (38).jpeg



Oyunu oynarken herhangi bir hata yaparsanız olabildiğince hızlı bir şekilde kaçmanız tavsiye ediliyor. Çünkü bu sefer de Daruma abla sizi yakalayabilir ve geldiği o korkutucu yere sizi götürebilir.

Bu oyunu oynarken sulardan da uzak durulması tavsiye ediliyor. Çünkü bu varlığın su yolu ile bizimle iletişime geçebildiğine inanılıyor.

Bu efsanenin Daruma bebeklerinden geldiğine inanılıyor ve bu bebeklerin de çok hoş olmayan bir gerçek hikayesi var. Daruma ismi ilk olarak Zen Budizm'in kurucusu olan Hintli Budist rahip Bodhidharma'dan gelir. Bu rahibin ise huzuru bulmak ve meditasyon yapmak için kendisini 9 sene boyunca bir mağaraya kapattığı ve burada meditasyon yaptığı söylenir. Bu meditasyon esnasında geçen yıllarda rahip, el ve ayaklarını kullanmamış ve bunlar da zaman içinde işlevlerini yitirmiş ve yok olmuşlardır. Ayrıca rahip gözlerini de kaybetmiştir. Bu rahibin o dönemlerde kırmızı cübbe giydiği, siyah bıyıklarının olduğu ve tek gözünün olmadığı iddia edilirdi. Aynı Daruma bebekleri gibi. Bu bebekler de bu yüzden her seferinde düşse de mutlaka ayağa kalkacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da hayattaki engellerin geçici olduğunu ve insanı ne kadar perişan etse de kişinin tekrardan ayağa kalkabileceğini gösterir.
indir (25).jpeg


Tatlı rüyalar 😌
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Kim böyle bir oyuna ihtiyaç duyar ki.
Okurken hayal ettim ve saat 10'a geliyor korkuyorum.
Oynayanın aklında bir sorun vardır bence, en azından küvet yok bizde yırttım bu sefer
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

daruma abla tam zengin insan efsanesi... benim evde küvet yok, duşakabine de o gelmez😅 bu gece de rahat uyuycm sağol haney😌
Bizde küvet yok duşakabin, Norm Ender iç sesimizi dışa vurmuş, rica ederim ❤️
 

Benzer konular

Üst