Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

[Theqoo] Japonya Twitter'da Barbie Ve Oppenheimer'ı Boykot Ediyor

Ü

Üye silindi 192

Screenshot_20230802-053008_Chrome.jpg

"Barbie'nin filmi atom bombası ya da mantar bulutları ile editlendiği için değil bu öfke. Hayranlar [2 film arasındaki rekabet konusunda] heyecanlı olduğu için, filmin arkasında resmin bir niyeti olmadığını söylemek imkansız...Onlar bitti"


Şu anda RT'lerle patlıyor

Screenshot_20230802-053024_Chrome.jpg
"Yabancılara baktığınızda, atom bombası probleminin farklı değerleri ile ağırlık farkını bir an için görebilirsiniz. Hâlâ daha sadece bunun bir silah olduğunu ve tehlikeli bir silah türü olmadığını ve bu tür malzemelerle böyle bir silah yapılabileceğini düşünüyorlar."


Kızgınlar çünkü insanların atom bombasının yıkıcılığını ciddiye almadığına düşünüyorlar.

Screenshot_20230802-053109_Chrome.jpg



1. Evet, yine Barbie ve Oppenheimer kavga ediyor


2. Ama her neyse, animeler dışında hiçbir şey izlemiyorlar, yani bu tür filmlere hiç saldırmaya hakları yok ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ


3. Evet onları boykot etmeye devam edin~


4. Barbie'yi izledim, demek ki şimdi Oppenheimer'ı da izlemem gerekiyor


5. Pearl Harbor ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ Ama zaten bunun hakkında bir film çekmediler mi?


6. Barbie'nin içinde gerçekten mantar patlama sahnesi var mı?


7. Ha? Ama Oppenheimer'ın asıl amacı onun bombayı yaptığına pişman olması değil mi? Onlar ne anlatıyorlar?


8. Aslında Oppenheimer'ı izleme konusunda isteksizdim çünkü Japonya'yı güzelleştirmelerinden korktum ancak artık onu güvenle izleyebileceğimden eminim!!


9. Beklendiği gibi yine mağduriyetleri sağlam



10. Artık Barbie'yi izlemem gerekiyor



Koreliler yine en iğrenç zihniyetli ve beyin yoksunu ırklardan olduklarını belli etmişler, neyseki bu estetik manyağı plastik meraklılarını kimse ciddiye almıyor. O bomba Japonya yerine kendilerine atılsaydı döşeyecekleri makaleler gözümün önünde, bu kadar empati yoksunu olmaları korkunç.
 

Eren yeager

Fanbase Starter
Katılım
7 Tem 2023
Mesajlar
453
Tepki
1,914
Puan
49
Japonya tepki göstermekte o kadar haklı ki en büyük insanlık suçu olan atom bombasını iki kez yaşadılar ve hepsi sırf amerikanin gövde gösterisi içindi.japonyada masum değil ama bunun bedelini masum insanlar ödememeliydi.filme baktığımızda da japonya büyük rol oynamalıydı en azından yaşanan pişmanlık ve insanlık suçu yansıtılmalıydı ama nazi olaylarını ve yaşanan kıyımı yıllarca filimlerinde yer veren amerika sırf yaşattığı dehşeti insanlara hatırlatmamak ve uğruna olayın baş karekterlerini filmde yer vermemiş
 

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,449
Puan
27
Japonların bu konu hakkında hiç film, anime vs. yaptığı bir içerik yok mu? O yüzden mi bu kadar tepki gösteriyorlar? Çünkü geçmişte çok fazla filmi yapıldı bu mevzunun. Filmi de izlemedim bu arada nasıl gösterildiğini bilmiyorum ama milletin atom bombası sahnesi hakkında yaptığı birkaç reels gördüm. Dedikleri gibi insanların heyecanlandığı konular iğrençti.
Filmde benim izlediğim ve anladığım kadarıyla söyle gösteriliyor: uzunca bir süre atom bombasının yapım süreci gösteriliyor kritik nokta bombanın test edildiği sahne ve sonrası.
Test edilme sahnesi çok etkileyiciydi sonrasında gerek ekibin gerek halkın sevinci japon birinin gözünde rahatsız edici olabilir.
Oppenheimer filmde büyük ölçüde ne iyi ne de kötü gösteriliyor yani olduğu gibi ancak sonlarda Nolan onu da suçsuz bulacağımız bir şeyler sunuyor?
Bu konuda özellikle bir hassasiyeti olan japon biri belki bu filmi izlerken çok rahatsız hissedebilir çünkü Japonya'daki insanlık suçu filmde ana karakterin kısa kısa gösterilen bir vicadan muhasebesinden öteye işlenmiyor.
Sticker GIF by Spotify
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,078
Puan
27
Koreliler beni şoka uğratıyor cidden tamam Japonlar'ında geçmişi o kadar masum değil özellikle Kore işgali göz önüne alındığında korelilerin Japonlara sempati beslememelerini anlarım. Ama atom bombası gibi sadece savaşa katılanlara değil, sivillere, hayvanlara, çevreye ve gelecek nesile zarar veren bu yıkıcı olay hakkında da böyle konuşmazsın
 

Gamze

Trainee
Katılım
12 May 2023
Mesajlar
40
Tepki
111
Puan
8
Japonların bu filme gösterdikleri tepkiyi az buluyorum. Japonlar asla suçsuz değil yaptıkları deneyler katliamlar insanlık dışı ama bunların bedelini yapan kişiler değil çocuklar hayvanlar ve çevre ödedi. İllaki Japonları durduracak bir savaş olacak ve insanlar ölecekti ama yöntemi bu mu olmalıydı emin değilim. Haklı olan bir taraf yok. Umarım bundan sonra tekrar böyle bir şey kullanılmaz.
YURTTA SULH CİHANDA SULH
M. KEMAL ATATÜRK
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Japonya'da yapılan bir röportajda insanlara atom bombası soruyorlar. İnsanlar da Amerika'ya karşı düşmanca konuşmuyor. Kendi hatalarini konuşuyorlar daha çok. Ve genelde geçmişten ders alıp daha çok çalışmak gerektiğini söylüyorlar. Keşke bizim ulkemizde de bu çalışma bilinci olsaydı çok farklı yerlerde olurduk. Düşünce şekillerini kıskandım.
 

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
568
Tepki
1,365
Puan
69
Bazen şaşırıyorum Kore nasıl bu kadar gelişmiş diye.
 

hibluesky

Rookie Idol
Katılım
5 Tem 2023
Mesajlar
307
Tepki
686
Puan
27
8. Yorumu yapanı uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerekiyor
 
Üst