Gözünün korkmasına gerek yoktu aslında ama iyi yapmışsın. Ben Hukuk bitirdim ve o kadar çok mezunu var ki, işsizlik oranı aşırı yüksek bir bölüm haline geldi. Üstelik mezunlarının elinde imkan yoksa çok çaresiz kaldığı bir bölüm. Zira avukat olacaksan ya çevren olacak ya çevren olacak, başka şansın yok çünkü işçi avukatlara afedersiniz ama it köpek muamelesi yapıyorlar. 2 yıllık adalet mezunu mübaşirler/adliye katipleri 15-20k para alırken avukatlara asgari ücret altında iş teklif ediliyor. Hakim-savcılık zaten tamamen torpil işi. Benim gibi milletin kul hakkına girmek istemiyorsanız o iş de yalan. Kamu avukatlığı deseniz, onun da bi artısı kalmadı. E yurtdışına kaçayım? Kuryelik yapacaksan olur, çünkü yurtdışında avukatlık yapamıyorsun kolay kolay. Avukat olup kendi ofisini açma işi zaten yalan oldu. Ben şu an kendi ofisimi açmaya çalışıyorum ama bu sektör resmen kurtlar sofrası olduğu için bulduğum müvekkili, sektörün "ağaları" yalan dolan vaatlerle elimden alıyor. Ben araştırmasını yapıp "5.000 TL tazminat alırsınız," diyorum mesela, sonra godaman bi avukat, müvekkil adayıma ulaşıp "50.000 lira alırız, yaparız, hallederiz," diyor, müvekkil de onu seçiyor. Dava sonunda müvekkile 5k gönderince de müvekkil ağlayarak beni arıyor, bu adamı nereye şikayet edebilirim diye.
Üstelik reklam yasağımız + avukatlık dışında başka bir iş yapamama gibi yasaklarımız da var. Anlayacağınız, maalesef haberleri yapılmasa da her gün avukat int*har haberi aldığımız bir dönemi yaşıyoruz. Baroların yaptığı tek şey ise, her gün başka bir avukat hakkında taziye mesajı göndermek. Lol Yeni getirilen avukatlık sınavı da afedersiniz ama bi b*ka yaramayacak, izleyin ve görün.
Kısacası, polisliği bilmem ama bu devirde hukuk okumak maalesef akıl kârı bir iş değil. İyi yapmışsın.
Aynı hisle bitirdim bölümü. Çok isteyerek yazmıştım bölümü ama bitirirken mahvolmuş haldeydim. Gerçi şimdi de öyleyim. :') Yine de umutlarınızı yıkıyor gibi olmak istemiyorum. Tek önerim, mümkünse yaz aylarında staj yapacak bir ofis bulup kendinizi öğrenciyken geliştirmeye başlayın. Ben ilk seneden itibaren öyle yaptım ve - özellikle son 2 sene - innnanılmaz faydasını gördüm. Ayrıca stajda da, staj sonrasında da CV'nize baya olumlu yansıyor bu.
Lisedeyken deli gibi kitap okurdum, şimdi okuyamıyorum. Hukuk bende öyle bir etki yaptı. JKDHFSKLJGFKL Maalesef deli gibi okuma gerektiren ve sonucunda da insana çok bir şey kazandırmayan bi bölüm (en azından bu dönem için). Ama umarım hepiniz çok mutlu olursunuz ballı lokumlarım.