Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tüm pink floyd küllüyatı.O kadar uzun şarkıların 70li yıllarda dinlenmiş olmasını hala garipsiyorum pink floyd gibi bir grup kendi döneminin en ünlü grubuydu.O zamanın ana akım müziği şu an sanat eseri kateogirisinde.
2010lu yıllarda pop müzikte önce sözlerin seviyesi ilkokul ingilizcesine kadar düştü yani bir çocuğun anlayabileceği seviyede şarkılar yazılmaya başlandı ki herkes dinlesin paracıklar gelsin sonra şarkı süreleri de aynı dönemde radyolar için kısaltıldı.Aynı yıllarda rap kültürü de çok büyüdü ve pop şarkıları da etkiledi.Sosyoekonomik sebeplerden dolayı özellikle amerika da rap müzik daha eğitimsiz kesimi temsil ettiği için sözler olabildiğince basit olur(bu algıyı yıkan kendrick lamar gibileri var çok şükür)ve grammer kuralları pek dikkate alınmaz.İşte zamanla dünya müziğinde böyle böyle tiktok şarkısı dediğimiz evreye gelindi ülkemizde daha farklı etmenler de oldu.En önemli değişken ise şüphesiz teknoloji. Teknolojinin her nesilde giderek daha ulaşılabilir olmasıyla sosyal medya da çok büyüdü ve doğrudan müziği etkiledi artık gençler 3 dkcık şarkı bile zor dinliyor.Bunu bir Z olarak söylüyorum bu nesildeki insanlara gelip de pink floyd felan dinletmek biraz zor artık ve malesef bu dönüşüm de abd müzik pazarı çok etkili.Bir sürü araştırma var zaten tiktok ve reels gibi kısacık vidyoları sürekli izlemek odaklanmayı zorlaştırıyor bu yüzden böyle alışkanlığınız varsa işler daha da kötüleşmeden bırakın derim.
Linkin Park ne tarz müzik yapıyor inan ben de bilmiyorum asjdajsf ama Chester brutal vokal kullanıyor. Seviyorsan aşinasındır. Bir süre sonra alışıyorsun ve anlamsız şekilde bağlıyor. Canın dinlemek bile istiyor. Senin önünü açmış olayım hsfhasd