Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol
Tepki
1,878

    Profil mesajları Son aktivite Gönderiler Mesaj Alanları Hakkında Profil Ziyaretçileri

  • Şu üye kombinasyonuna Doyoung'u seçen kimdi acaba ya? Onunla bir konuşmak istiyorum. Bakıyorum üyelerin hepsi auraları yüksek insanlar. Yani grup harika bir aura ile kurulmuş. Tek sönük doyoung. Şu gruba var ya Yuta aşırı yakışırdı. Hadi vokalde doyoung kadar iyi değil diye Yuta yı seçmediler diyelim Renjun ya da Ten de şu gruba Doyoung'tan daha çok yakışırdı. Hani neresinden bakarsam bakayım gruba en olmayan doyoung ya.
    Müstesna
    Müstesna
    Doyoung yakışıklı bir çocuk ama aurası en düşük nct üyesi.. burada geri planda çünkü grubun visuali diyebileceğimiz jaemin ve jaehyun, kendi biriminin merkezi lucas, grubun merkezi taeyong, dansta aşırı yefenekli olan shotaro var grupta. Xiaojun da her türlü aura olarak doyoungtan çok çok üstte. Haliyle geri planda kalması çok normal.
    Donghae şarkı sözünü değiştirmiş ve jijibae kelimesi yerine ipsul(nasıl yazılıyor bilmiyorum 😅) dudak kelimesi getirmiş. (Yani ben öyle anladım). Başta garipsedim ama böyle de çok iyi olmuş. Önceden "jijibae çok güzel" derken şimdi "dudakların çok güzel" diyor. Her ne kadar şarkının diğer sözleriyle uyumu açısından jijibae daha iyi olsa da sonuçta sıkıntılı bir kelimeydi ve değiştirmeleri iyi olmuş. Hata yaptığını fark edip telafi etmeleri çok hoş bir davranış bence.
    Keşke iyi öğrendiğimiz bilgileri hafızamızda tutmanın belli bir süresi olsa. Mesela 1 yıl çok ideal. Hani sürekli tekrar etmek zorunda kalmayalım da bir kere öğrenelim ve öğrendikten sonra 1 yıl aklımızda kalsın. 1 yıl sonra yavaş yavaş silinsin. Ben 2 ay önce çalıştığım Tarih konularını unuttum gibi ya. Sürekli tekrar edemem ki ben sıkılıyorum. 😭
    Şu seçime kadarki süreçte bizim köydeki muhtar seçimine, muhtardan çok babam hazırlandı sanki. Muhtara kaç oy çıkacağını muhtar hesaplamış mıdır emin değilim ama babam ev ev, aile aile liste yapmış. Her akşam birileriyle seçim konuştu. Seçim geçince boşluğa düşecek diye korkuyorum. ne güzel seçimle oyalandığı için bize sarmıyordu. 😅
    Bugünkü seçimde benim gibi kararsız olanlarınız varsa Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    Yaklaşık 4 senedir fındık paramın birçoğu arkadaşlarıma düğün hediyesi oluyor. İşsiz olduğum için ihtiyaçlarımı sadece fındık parası ile karşılayabiliyorum. Ve fındığımızda çok az olduğu için çok büyük bir para geçmiyor elime. Ancak senelik birkaç ihtiyacımı görebiliyorum. (Ekonomi bu kadar kötüleşmeden önce o parayla baya iş görüyordum ama artık öyle değil maalesef.) Resmen fındık param bana kalmıyor kaç senedir. 2024 fındık param bana kalsın istiyorum. Umarım 2024 sonu ve 2025 te evlenen yada çocuk yapan arkadaşım olmaz. Şu ekonomide ne bu evlenme ve üreme merakı anlamıyorum ajdnqkfnfnskk
    Hissiz Müziğim
    Hissiz Müziğim
    Valla bana da para hiç kalmıyor. Şuan borcun içindeyim😭. Annemin haberi yok, anneme söylesem 😬
    İşe başlamıştım üç gün gittim,bütün para borca gitti ve kapattım. Ama oruç sebebiyle izinlisin dediler o yüzden gitmedim. Şimdi de daha fazla borç yaptım.
    Haftaya eve gideceğim ama bilet alamıyorum , param hiç kalmadı. Başka bi burs alıyorum o da bir haftadır yatmadı. Onu bekliyorum o da ne zaman yatar belli değil sürekli erteliyorlar😠
    Müstesna
    Müstesna
    @Hissiz Müziğim İnşallah tez zamanda bursun yatar. Ve şu borçlardan kurtulursun. Şu ekonomide üniversite okumak çok zor gerçekten. Gerçi lise okumakta zor. Aslında yaşamak zor genel olarak. Allah yarımcımız olsun.
    Hissiz Müziğim
    Hissiz Müziğim
    @Müstesna
    Valla şuan arkadaşımdan borç istedim. Onun da parası az kalmış.
    Mersin'e giden otobüsler çok pahalı olmuş. O yüzden Adana'ya bilet kestim oradan Tok'a biner öyle eve giderim. Bi tık daha uyguna geliyordu.
    Cidden geçinmek çok zor ya. Ne kadar dikkat edersem edeyim çok fazla giderim var. Onları ödeyeyim derken elimde zaten para kalmıyor. Hem çalışıp hem okumak da çok zor. Valla bu üniversite beni deli etmeden bitseydi keşke🥺
    Bu tartışmanın sonunda Mark'ın istediğine geleceklerini biliyordum. Halbuki ilk seçim daha iyiydi. Bence kesinlikle 2. Şarkı olarak breathing'e performans sergilemelilerdi. Unknown dinlerken dinleniyor ama performanslarda bence sıkıcı kalıyor. Haechan o tartışmada sonuna kadar haklıydı. Başta üyeler ona hak verse de sonunda nasıl Mark'ın tarafına geçtiler anlamadım. Haechanla aynı düşünmemi burcumuzun aynı olmasına bağladım. 😁

    Bir ingiliz, mondros ateşkes antlaşmasının imzalandığı adanın ve zırhlının ismini biliyor mu? Bunu şuan çok merak ettim. Ben her inkılap tarihi çalıştığımda bu bilgiyi neden bilmek zorundayım diye sorguluyorum. Ve antlaşmayı imzaladığımız devlet olan İngiltere tarih derslerinde bu bilgi veriliyor mu merak ediyorum. Eğer öyleyse artık sorgulamayı bırakıp bu bilgi ile yaşamayı kabulleneceğim de.
    Bahar'ın son bölümünü yeni bitirdim. Uzun zamandır bir dizi izlerken ağlamamıştım. Mehmet Yılmaz Ak'ın oyunculuğu efsaneydi. "Babamdan yapılmış bir korkuydu dünyam" O duyguyu en iyi ifade eden cümle.
    Babam ilk defa yaptığım tatlıyı yedikten sonra ben "nasıl olmuş?" diye sormadan kendisi "eline sağlık, tatlın çok güzel olmuş" dedi. "Çok" dedi.(acaba demedi de ben mi beynimde dedi zannediyorum. Şuan bir emin olamadım "çok"tan 😅) "Güzel" dedi. Maşallah diyeyim. Nazar olmasın bu durum, hep böyle devam etsin inşallah 😁
    Şarkıyı hiç sevmedim. Nct 127 şarkısını nct dream'e vermişler sanki. Nct dreame daha dinlemesi kolay, ferah şarkıları yakıştırıyorum. Teaserları izlediğimde şarkının go şarkısı gibi olacağını düşünüp heyecanlanmıştım ama hayal kırıklığı oldu benim için. Albüme daha bakmadım. Ama bir önceki albüm bsideları da beni tatmin etmemişti açıp da bir daha dinlememiştim. Bundan da çok umutlu değilim açıkçası.
    Wo do hwan'ın ne oyunculuğunun ne de yakışıklılığının yeteri kadar konuşulmadığını düşünüyorum. Bu yüz, bu aura bu yetenek daha çok abartılmalı. 😍
    Black mirror dizisinin bir bölümünde insanların kafalarının içinde kamera gibi bir şey vardı. Gözleriyle gördüklerini kayıt ediyordu. Ve insanlar ellerinde bir kumanda ile gördüklerini yansıtıp kendileri de izleyebiliyorlardı başkalarına izletebiliyorlardı. Bazen keşke bizde de öyle bir şey olsa diye içimden geçiriyorum. Özellikle de ablam bir şeyleri kabul etmediğinde tak açıp gösterirdim.
    Mutlaka okuyun. Üşenmesem konusunu açıp özetlerdim ama biliyorsunuz ki ben açacam desem de o konuyu açmam ben. O yüzden siz beni beklemeyin ve bu yazıyı okuyun bence.
    Sadece şunu söyleyebilirim: Koreye gidip Koreli bir erkekten çocuk doğurmayın ve Korenin nüfusuna herhangi bir şekilde katkıda bulunmayın. Oradaki kadınların sessizce yaptıkları evlenmeme ve çocuk doğurmama protestosuna engel olmayın!
    Müstesna
    Müstesna
    Bu yazıyı okuduktan sonra zaten ataerkil kafada olduğunu düşündüğüm erkek idoller için şimdi bir de kadın düşmanı olma ihtimali düşüncesi de yüklendi bana. Hiçbir erkek idole normal gözle bakamam artık. Gözümde hepsi kadın düşmanı ataerkil kafa yapısına sahip olma potansiyeline sahipler. İçimde hep bu şüphe olacak. sevdiğim idoller için içten içe hep "umarım sen böyle değilsindir" diye düşüneceğim.
    Türkçe ders videoları izlerken hep Türkiye'de doğan bir Türk olduğuma şükrediyorum. Düşünsenize ya başka bir ülkede doğsaydım ama sonradan Türkiye'ye taşınsaydım ve Türkçe öğrenmeye çalışsaydım. Mecazlarımız, bir sürü çeşitli eklerimiz, yan anlamlarımız, sesteş kelimelerimiz falan var bizim. Biz bile anlamak için çaba sarfediyoruz bir yabancı nasıl yapabilir? Türkçeyi sonradan öğrenen yabancıları çok taktir ediyorum ben. Zoru başarmışlar.
    Ve müstesna yoon do joon fancamları ile tanışır. Çok iyiymiş. Fancamlarını izlemeye doyamadığım idollere bir yenisi daha eklendi.
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…
  • Yükleniyor…

Profil görüntülenmeleri

265

Son görüntüleyenler

  1. 265 Profil ziyaretçileri
  2. Haney 🍯
  3. Valin
  4. django
  5. Lili Beth
  6. JeyKey
  7. Blabla
  8. kayısı
  9. HaeSun
  10. Hissiz Müziğim
  11. fosforlucevriye
Üst