Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Nefret Ettiniz Yemek

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Genel olarak pek yemek seçen birisi değilim. Kimin yaptığına göre değişir sevip sevmemem.
Net KYK yemeklerini sevmem. Allah affetsin, bunlara yemek deyip önümüze koyuyorlar.
Sakatat ve kelle paça(belki yiyebilirim kokusu güzelse)
Haşlanmış patatesi pek sevmem ama bazı yemeklerin yanına yakışıyorsa sorun yok.
Mercimek çorbası ve şehriye çorbası dışında diğer çorbalar

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,851
tşk eslem'im tam benlik konu gerçekten😅 off tam sıralı liste (direkt ağzıma bile sürmediğim şeyler) verip iyice freak muamelesi göreceğim🙈

1) pırasa, lahana, karnabahar, bamya, kabak başta olmak üzere bütün sebzeler
2) süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, tereyağı, yumurta beyazı..)
3) beyaz yemekler (kaynamış beyaz et gibi.. salçalı olmalı), ayrıca beyaz renkli tatlılar (sütlaç, kazandibi, güllaç vs)
4) börek, poğaça, gözleme gibi hamur işlerinde kıymalı,sosisli fln olmayanlar dışında hepsi
5) sakatat ve balık dışında denizden çıkan her şey.
6) mercimek çorbası dışındaki tüm çorbalar.

tamam bir çoğu değişik geliyor olabilir ama sebze konusunda hemfikir olmalıyız bence. buradan sebze yemeği vs kebap ikileminde yanlış tarafta duran eslem'i de hepinize şikayet etmeyi borç bilirim.🥱 sebzeyi bırak artık. aspava'ya götüreyim🤗
Sevdiğin yemek ne diye sormalıyız Sana biz asıl tatlım

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
tşk eslem'im tam benlik konu gerçekten😅 off tam sıralı liste (direkt ağzıma bile sürmediğim şeyler) verip iyice freak muamelesi göreceğim🙈

1) pırasa, lahana, karnabahar, bamya, kabak başta olmak üzere bütün sebzeler
2) süt ve süt ürünleri (peynir, yoğurt, tereyağı, yumurta beyazı..)
3) beyaz yemekler (kaynamış beyaz et gibi.. salçalı olmalı), ayrıca beyaz renkli tatlılar (sütlaç, kazandibi, güllaç vs)
4) börek, poğaça, gözleme gibi hamur işlerinde kıymalı,sosisli fln olmayanlar dışında hepsi
5) sakatat ve balık dışında denizden çıkan her şey.
6) mercimek çorbası dışındaki tüm çorbalar.

tamam bir çoğu değişik geliyor olabilir ama sebze konusunda hemfikir olmalıyız bence. buradan sebze yemeği vs kebap ikileminde yanlış tarafta duran eslem'i de hepinize şikayet etmeyi borç bilirim.🥱 sebzeyi bırak artık. aspava'ya götüreyim🤗
Vaav. Sana ne yiyorsun diye sormalıymışız. 😅 beyaz yemekler konusunda babamla aynı zevke sahipsin. Babam da beyaz yemekler sevmez. Yayla çorbasına bile kırmızı toz biberli kızdırılmış yağ döküp kırmızı yaparız rengini. Evde kremalı herhangi bir yemek pişmez. Pişerse babam yemez genelde. Ama tatlılarla sorunu yok neyseki. 😄
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben çok yemek seçmem. Asla yemem dediğim bir işkembe ve hayvanın bilmediğim noktaları olabilir.
Burada çoğu kişinin aksine ciğer yerim hatta tavuk ciğerini de çok severim. Bamya da severim. Ben genel olarak sebzeciyim. Kırmızı etten çok sebze severim.

Tarhanayı sevmem.

Türlü yemeğini sevmiyorum. İçine biber giren yemekleri sevmiyorum. Biberi bir kızarmış ya da közlenmiş severim. Yemek içinde pişmiş ve çiğ halini sevmem. (Yani içine biber girmeyen türlüyü bir ihtimal yiyebilirim)

Kapuska. Lahanadan muhacırların yemeği olan lahanaşı yemeğini severim. Lahana çorbasını da severim ama kapuska yok ya.

Karalahana dolması. Karalahanayı her türlü yerim ama dolması etliyse yine gideri var ama etsizini hiç sevmiyorum. (Normalde dolmalarda eti çok seven biri değilim ama karalahanada iyi oluyor)

Ve son olarak barbunya. Aslında üniversiteye gitmeden önce kuru fasulyeden çok barbunyayı severdim ama üniversite de kykda tüm yemeklerimiz iyiydi aslında ama bir gün barbunya tabağımdan taş çıkmıştı. O zaman bir tiksindim. O zamandan beri sevmiyorum.

Ve son olarak balık. Babam sevdiği için kışın her hafta illa yiyoruz ama olmasa asla aramam. en sevdiğim(sevdiğim derken hani hepsine mecburum zaten o yüzden aralarından birini seçmişim gibi bir sevmek) balık mezgitti onda da geçen hafta küçücük balığın kılçığı bademciğime battığı için (neyseki kendiliğinden çıktı sonra.) artık ondan da soğudum.

Bu saydığım yemekleri mecbur kalınca yiyiyorum bu arada. Asla yemem demiyorum.

Son düzenleme:

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
beyaz yemekler konusunda babamla aynı zevke sahipsin. Babam da beyaz yemekler sevmez.

babana saygılar sevgiler.. Liverpool moduna girdim sayesinde. ''you will never walk alone'' çalıyor şu an kafamda😌

@esℓem gel dalga geçtin benimle böyle yemek kategorizasyonu mu olur diye öğrenmiş oldun işte. biz gizli bir topluluğuz azız ama varız💪🤣

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,851
kendime seçici diyordum ama değilmişim diğer sevmediğim yiyecekleri de yazayım hazır tekrar hatırlamışken umarım unuttuğum olmaz (evet asla ağzıma bile sürmediklerimi)
Makarna(yoğurtlu ve fesleğen soslu tavuklu hariç hiç birini sevmem)
Pizza hele o kırmızı sosun damağıma yapışması ay hiç sevmem
Mantar çorbası, biber, yemeğin içinde biber varsa ayıklarım sadece közlenmiş biber severim,muz hiç bir türlüsünü sevmem muzlu şeyleri de sevmem, yanık tadı veren tatlılar kazandibi gibi mesela. Tatlının içinde badem olmasından hiç hoşlanmam bana göre tek başına olmalı. Sakatat, domates çorbası, çiğ soğan,roka, tere otu, evet sanırım bu kadardı asla ve asla dediğim; aklıma gelenleri yazdım.