Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Haber Uyarlaması Gelecek Kitaplar

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,448
Puan
27
⭐ Hafıza Polisi - Yoko Ogawa
MixCollage-02-Feb-2024-05-35-PM-5588.jpg

“Adı bilinmeyen bir sahildeki küçük bir adada nesneler art arda yok olmaktadır. Önce şapkalar gider, ardından kurdeleler. Kuşlar ve güller de yok olduktan sonra kayıplar hem hız kazanır hem de etki güçleri giderek büyür, ancak despot Hafıza Polisleri’nin korkusuyla titreyen ada halkı, olan biteni sorgulamaktan ölesiye çekinir. Hatıralarına sıkıca sarılan küçük bir grup insan gibi teker teker avlanmaktansa unutmayı tercih ederler. Ne var ki, asıl yok oluş tam da bu noktada başlayacaktır.”
- Kitap beyaz perdeye uyarlanacak ve filmin yönetmenliğini Reed Morano üstlenecek.
- Senaryo Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Anomalisa, I'm Thinking of Ending Things gibi sevilen işlerde de çalışmış olan Charlie Kaufman tarafından ele alınacak.
- Filmin başrolünü ise şu an da Killers of the Flower Moon’daki çok beğenilen perfomansı ile Oscar adayı olan Lily Gladstone üstlenecek.


⭐Dinlenme ve Rahatlama Yılım - Ottessa Moshfegh
MixCollage-02-Feb-2024-06-15-PM-8054.jpg


“2000 yılında geçen roman, isimsiz bir kadın karakteri odağına alıyor. Bu isimsiz karakterimiz; genç, güzel, ayrıcalıklı ve zengin bir kadın. Bir sanat galerisinde çalışıyor. Ailesinden kalan mirasla rahat bir yaşam sürdürüyor. Ancak tüm bu imkanlarına rağmen oldukça mutsuz ve tükenmiş bir haldedir. Pek hoşlanmayıp küçümsediği arkadaşı Reva ve onu umursamayan ara sıra görüştüğü ondan yaşça büyük olan erkek arkadaşı Trevor ona çare olmaktan çok uzaklar. Ana karakterimiz depresyonuna çözüm olarak, 1 yıl boyunca ilaçlarla kendini uyutup yenilenme planını hayata geçirmeye kara verir.”
- Romanın haklarını Margot Robbie’nin yapım şirketi aldı. Bu yapım şirketi aynı zamanda 2023’ün en çok konuşulan filmlerinden olan Saltburn ve Barbie’yi hayata da geçiren de yapım şirketi.
- Filmi sevilen yönetmen Yorgos Lanthimos yönetecek. Cast ise henüz duyurulmadı.
- Başrol için Suki Waterhouse'un adının çok fazla anıldğını gördüm. Ben Jodie Comer’ı da çok yakıştırıyorum, ana karakterin vibeını çok iyi yansıtır bence. Reva içinse okurken hep aklıma Rachel Sennott canlandı, bence aşırı uyuyor.

⭐ Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası - Taylor Jenkins Reid
MixCollage-02-Feb-2024-06-30-PM-8580.jpg


“Rita Hayworth, Elizabeth Taylor ve Marilyn Monroe vari bir Hollywood ikonu olan Evelyn Hugo, 79 yaşını bitirmek üzereyken çok bilinmeyen bir muhabire tüm hayatını özellikle de herkesin çok merak ettiği yedi evliliğini ve çok daha fazla şeyi anlatmaya karar verir.”
- Evelyn Hugo'nun Yedi Kocası, Netflix tarafından filme uyarlanacak.
- Filmin yönetmeni Leslye Headland olacak. Senaryoya da Liz Tigelaar aktaracak.
- Kitabın sevenleri, Netflix'in yapmasından pek hoşlanmadılar çünkü batıracakları düşünülüyor ayrıca bu kitabın filmden ziyade her bölüm bir kocanın anlatıldığı dizi formatında uyarlanması da yine sıkça dile getirilen görüşlerdendi.
- Cast henüz duyurulmadı, kötü yaparlarsa kitabın sevenlerinin çıkaracağı kaosu çekirdek kola eşliğinde Twitter’dan takip etmeyi ihmal etmeyeceğimdgfshgd
- Özellikle Celia St. James karakteri için herkes Jessica Chastain olsun istiyordu ama kendisi bunun olmayacağını bin defa söyledi.
- Evelyn Hugo karakteri içinse çok fazla isim konuşulup duruluyor. Mesela Ana de Armas akla gelen ilk isim. Onun dışında Sofia Vergara, Salma Hayek ve Eiza González de konuşulan isimler arasında.


⭐ Addie Larue'nün Görünmez Hayatı - V. E. Schwab
MixCollage-02-Feb-2024-06-57-PM-9419.jpg


“Fransa, 1714; genç bir kız olan Adeline, umutsuzluğa düştüğü bir anda tehlikeli bir yabancıyla karşılaşır ve korkunç bir hata yapar. Bu yabancıyla yaptığı anlaşmanın sınırlarını fark ederken –sonsuza dek yaşayacak ama kimse tarafından hatırlanmayacaktır– elindeki her şeyi kaybeden Addie, küçük köyünü terk etmeye karar verir. Öte yandan hâlâ kurulacak hayaller, yaşanacak bir hayat vardır ve Addie sonsuza dek yalnız kalmak üzere lanetlenmiş olsa da onu çağıran kocaman dünyada heyecan ve tatmin bulmaya kararlıdır. Tam olarak yalnız değildir aslında; anlaşma yapmış olduğu karanlığın tanrısı, çekici Luc, her yıl doğum gününde onu ziyarete gelir ve Addie’ye ruhunu teslim etmeye hazır olup olmadığını sorar. Aralarındaki karanlık ve heyecanlı oyun, yüzyıllara yayılır. Bu arada Addie tarihe tanıklık eder; okyanusları geçip çeşitli hayatlara dokunurken, benliğini geri kazanmak için mücadele verir. Addie üç yüz yıl sonra bir kitapçıya girip onu hatırlayan biriyle karşılaşınca, birdenbire her şey değişir.”
- Özellikle BookTok’ta çok fazla popüler olan bu kitap Augustine Frizzell’in yönetmenliğinde filme uyarlanacak.
- Senaryo ise David Lowery’e ait. Cast ve ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor.

⭐ Bunny - Mona Awad
MixCollage-02-Feb-2024-07-02-PM-5627.jpg

“Samantha, bir yüksek lisans öğrencisidir, Warren Üniversitesinde yaratıcı yazarlık kursu almaktadır. Ve bu kurstan tanıdığı, kendilerine “Bunny” diyen bir grup zengin kızdan aldığı davetle her şey tuhaf bir hal almaya başlar.”
- Bu kitap İthaki Yayınları tarafından bu sene Türkçe’ye çevrilecek.
- Dark academia türünde olan bu kitap son yıllarda BookTok’un da etkisiyle en çok ilgi gören kitaplardan biriydi.
- Bunny, filme uyarlanacak ve hakları Bad Robot tarafından alınmış, filmle ilgili henüz pek bir detay açıklanmadı.

⭐ Klara İle Güneş - Kazuo Ishiguro
MixCollage-02-Feb-2024-07-09-PM-9820.jpg

“Sıra dışı gözlem yeteneğine sahip bir yapay zekâ olan Klara, kendisi gibi “Yapay Arkadaş”ların satıldığı mağazadaki yerinden insanları izleyip dış dünyayı öğrenmeye çalışır, onu yeni evine götürecek o özel çocuğu sabırla bekler. O çocuk nihayet çıkageldiğinde, Klara kendini ezici kaygılar ve kırılgan umutlarla dolu bir dünyada bulacak, sarsılmaz bir adanmışlıkla bağlandığı Güneş’in yardımıyla bir mucizeyi gerçek kılmaya çalışırken insan denen canlıyı bütün zaafları ve çelişkileriyle tanıma fırsatı bulacaktır.”
- Bu kitap da yine beyaz perdeye uyarlanacak.
- Yönetmenliğini Taika Waititi’nin üstleneceği uyarlamanın başrolü içinse Jenna Ortega ile görüşülüyormuş.
- Projenin çekimlerine Mart ayında başlanacakmış.

⭐ Dikenler ve Güller Sarayı Serisi - Sarah J. Maas
MixCollage-02-Feb-2024-07-16-PM-2012.jpg

“Kış çok ağır geçiyor. Feyre ailesini beslemek zorunda… Bir gün, avlanırken av olmamak için öldürdüğü kurdun intikamını almaya gelen bir canavar çalıyor kapısını. Ama Feyre’yi almaya gelen canavar bir hayvan değil, Tamlin... Bir zamanlar dünyayı yöneten ölümcül, ölümsüz perilerden biri. Feyre’nin, hayatı boyunca dehşet dolu hikâyelerini dinlediği perilerin diyarında yasamaya başlamasıyla dünyası altüst oluyor. Kendini bildi bileli hissettiği şiddetli düşmanlık bu güzel ama tehlikeli ülkede bambaşka bir boyut kazanıyor. Feyre’nin çok önemli bir görevi var: Ülkenin üstüne gittikçe çöken eski, karanlık gölgenin onu yok etmesini önlemek.”
- Bu serinin Hulu tarafından bir dizisi yapılacağı duyuruldu.
- Dizinin senroyusu üzerinde ise yazarla birlikte Ronald D. Moore çalışıyor.
- Dizi henüz daha geliştirilme aşamasındaymış.


⭐ Dördüncü Kanat - Rebecca Yarros
MixCollage-02-Feb-2024-07-25-PM-4506.jpg

“Kitaplar ve tarih arasında sakin bir hayat süren yirmi yaşındaki Violet Sorrengail’in Kâtipler Bölüğü’ne girmesi beklenmektedir. Ancak general –aynı zamanda pençe kadar sert olarak bilinen annesi– onun Navarre’ın seçkinlerinden biri, yani bir ejderha binicisi olması için yüzlerce adayın arasına katılmasını emreder. Fakat herkesten ufak ve narin olduğunuzda ölmek an meselesidir... çünkü ejderhalar “kırılgan” insanlarla bağ kurmazlar. Onları küle çevirirler. Bağ kurmak isteyen ejderhaların sayısı adayların sayısından az olduğu için çoğu aday başarı şansını artırmak adına Violet’ı öldürmeye hazırdır. Kalanlarsa onu sırf annesinin kızı olduğu için öldürmek ister, tıpkı Biniciler Bölüğü’nün en güçlü ve de en acımasız kanat lideri Xaden Riorson gibi. Violet, bir sonraki gün doğumunu görmek için bile zekâsının her zerresini kullanmak zorundadır. Öte yandan her geçen gün dışarıdaki savaş daha ölümcül bir hâl almakta, krallığın koruma bölgeleri tek tek yıkılmakta ve ölü sayısı artmaktadır. Daha da kötüsü, Violet önderlerinin korkunç bir sır sakladıklarından şüphelenmektedir. Arkadaşlar, düşmanlar, sevgililer… Basgiath Savaş Akademisi’ndeki herkesin sakladığı bir şeyler vardır çünkü bu akademiye bir kez girdiniz mi sadece iki şekilde çıkabilirsiniz: mezun olarak ya da ölerek.”
- Ülkemizde ilk çıktığı zaman özelikle ciltli fiyatıyla ağızları açık bırakan ve Tiktok’ta yere göğe sığdırılamayan bu kitabın Michael B. Jordan’ın yapım şirketiyle birlikte Amazon tarafından dizisi yapılıyor.


⭐ On Swift Horses - Shannon Pufahl
81Z6qj7ZjYL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg MixCollage-02-Feb-2024-07-46-PM-4833.jpg
“Yeni evli olan Muriel ve Lee'nin hayatı, Lee'nin asi bir kumarbaz olan karizmatik küçük kardeşi Julius'un gelişiyle alt üst olur.”
- Kitabın henüz bir Türkçe çevirisi yok, belki filmden sonra çevirisi yapılır.
- On Swift Horses, Six Feet Under, The Newsroom, True Blood, Game of Thrones, Homeland, House of Cards ve Deadwood gibi birçok başarılı televizyon dizisinde çalışan Daniel Minahan tarından beyaz perdeye taşınacak.
- Filmin kadrosu Daisy Edgar-Jones, Jacob Elordi, Will Poulter, Diego Calva ve Sasha Calle gibi isimlerden oluşuyor.


⭐ Frankenstein - Mary Shelley
frankenstein.jpg MixCollage-02-Feb-2024-08-02-PM-8641.jpg

“Doğanın sınırlarını zorlamaya kararlı olan genç bilim insanı Victor Frankenstein ceset parçalarını birleştirip uzun çalışmaları sonucunda yaratığına can verir. Başlangıçta nezaket ve iyilik dolu olan canavar, toplumun zulmünden dolayı gün geçtikçe acımasızlaşır ve onu terk eden yaratıcısından intikam almaya karar verir."
- Guillermo Del Toro'nun Frankenstein uyarlaması geliyor!
- Uyarlama Netflix’te yayınlacak.
- Filmin hem yönetmenliğini hem de senaryosunu Guillermo Del Toro üstlenecek üstelik yaratığı da son dönemde yıldızı çokça parlayan Jacob Elordi canlandıracak. Onun dışında filmin kadrosunda Oscar Isaac, Mia Goth, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley ve Christian Convery gibi isimler de yer alıyor.


⭐ Bizimle Başladı Bizimle Bitti - Colleen Hoover
MixCollage-02-Feb-2024-08-13-PM-1865.jpg


"Ailesinden ona miras kalan öğrenilmiş çaresizliğe başkaldıran Lily'nin tüm acılara rağmen yeniden doğuşunun ümit ve sevgi dolu hikayesi..."
- Baya bir tartışmaya sebep olmuş yazarın yine oldukça olay olan, Tiktok’tun en en popüler kitaplarından biri olan Bizimle Başladı Bizimle Bitti 21 Haziran’da vizyona girecek.
- Filmin yönetmenliğini Five Feet Apart’dan da bilebileceğiniz Justin Baldoni yapıyor.
- Filmin başrollerinde Blake Lively, Justin Baldoni ve Brandon Sklenar rol alıyor.
- Kitabı okumadım ancak kitabın hayranlarının bu uyarlama konusunda pek de mutlu olmadıklarını gördüm, oyuncular istedikleri gibi olmamış (?) anladığım kadarıyla bir de set arkasından gelen fotoğraflardan styling çok eleştirildi.


⭐ Bülbül - Kristin Hannah
MixCollage-02-Feb-2024-08-18-PM-408.jpg

"2. Dünya Savaşı döneminde Fransa'da yaşayan Viann ve Isabelle adında zıt karakterlere sahip iki kız kardeşi anlatıyor."
- Filmi Mélanie Laurent yönetecek.
- Isabelle'i Elle Fanning, Viann'ı da Dakota Fanning
canlandıracak.




🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
 
Konu Sahibi
kaorii

kaorii

Rookie Idol
Katılım
30 May 2023
Mesajlar
311
Tepki
1,448
Puan
27
Bazı kitapları tadında bıraksak olmaz mı? Bütün büyüsü bozuluyor benim kafamda kurguladığım gibi olmuyo hiçbiri
Bence bu uyarlamalar oldu mu tam oluyor olmadı mı hiç olmuyor. İşi bilen ve vizyonlu biri yapınca ortaya kitabın ruhunu yansıtan güzel işler çıkabiliyor. Bazen de hiç olmuyor, onun yerine kitap tadında kalsa daha iyi dediğin gibi.
 
Üst